Nagyot hajráztak az oroszlányiak, de végül mégis a Körmend győzött

Papp László Tamás 2021-09-25 19:58:00
Másodszor nyertek idegenben a körmendiek.

Mócsán Bálint nélkül állt fel Oroszlányon a Körmend, amely Zalaegerszegen nyert az első fordulóban, míg az MVM-OSE Lions idegenben szenvedett vereséget – írja a bball1.hu kosaras szakportál.

Közel másfél percet kellett várni az első kosárra, de az látványosra sikerült, Garrett zsákolt. Sok hibával kezdtek a csapatok, Ihring révén egyenlített az MVM-OSE Lions. White tripilájával megint az Egis Körmend került lépéselőnybe, majd Takács is hozzátett kettőt, a találkozó eleje egyértelműen a vendégeké volt (2-7). Szavics sportszerűtlen hibája után megkezdte a felzárkózást az oroszlányi együttes, sőt, Minchev sarokhármasával a fordítás is meglett (9-7). Továbbra sem találták a dobóformájukat a felek, de egy 10-4-es futással a körmendiek zárták jobban az első etapot. 13-17.

Parrish bravúrkosara és és Miliszavljevics szép betörése után már a hazaiaknál volt az előny, és hiába Garrett közelije, Minchev egy triplát küldött a helyére (21-19). Durázi palánkos távolija jókor jött lélektani szempontból a vendégeknek, időt is kért Sebastjan Krasovec. Miliszavljevics 2+1-es akciójával egyenlített újra az OSE, teljesen kiegyenlített volt a találkozó, nemcsak a dobott pontokat, hanem a mutatott játékos tekintve is (26-26). Innen csinált egy 5-0-ás futást a vendég gárda, és a megszerzett lendület kitartott a nagyszünetig. 33-41.

A fordulás után Stokes állt bele egy triplába egyből, amivel a tízet is átlépték a vendégek, de ami nagyobb aggodalomra adott okot a hazaiaknál az Molnár sérülése volt. Állandósulni látszott a kétszámjegyű különbség, jött a hazai időkérés (35-46). A kis szünet megtette a hatását, innen egy 6-0-át repesztettek Rujákék, ezúttal Antonisz Konsztantinidesz volt kénytelen magához hívni az övéit (41-46). A felzárkózás nem tartott sokáig, Garrett és Szavics is remek napot fogott ki a körmendiektől, visszaállt a közte tíz (43-53). Nem sikerült váltania az MVM-OSE Lionsnak, tízpontos hátrányból várhatta a záró felvonást. 53-63.

Szavics és Garrett mellé fellépett Durázi is a körmendieknél, egyre jobban távolodtak egymástól az együttesek (57-72). Elkezdett zárkózni az OSE, Minchev zsákolását követően bejött tízen belülre a csapat, sőt, Garamvölgyi is eredményes tudott lenni (65-72). Egy vendég időkérést követően tovább nyomtak a hazaiak, Ihring két kosara után már csak három volt közte (69-72). Ferencz talált be kintről egy kritikus pillanatban, amire már nem tudott reagálni a hazai csapat. Az MVM-OSE Lions óriásit hajrázott, de az Egis Körmend megérdemeltem nyerte meg a piros-fekete rangadót. 72-78.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend 72-78 (13-17, 20-24, 20-22, 19-15)

Bajnokság, 2. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Papp P., Balog Gy., Győrfy R. (Hartyáni Zs.)

Oroszlány: Ihring 22/12, Miliszavljevics 14/3, Carev 2, Minchev 13/6, Molnár 4. Cserék: Parrish 10/6, Garamvölgyi 4, Ruják 2, Dorogi 1.

Körmend: Stokes 15/6, Takács 2, White 3/3, Szavics 20/9, Garrett 16. Cserék: Kenéz 2, Ferencz 6/6, Durázi 14/6, Balogh -, Krivacsevics -.

Szólj hozzá!

392 forintot kértek reggelre egy euróért

Közel a történelmi mélypont.

Több mint tízezren érkeztek szerdán Ukrajnából

Sokan Románián keresztül érkeztek.

Jelentős méretű aszteroida közelíti meg a Földet pénteken

Az égitestet a potenciálisan veszélyes objektumok közé sorolják, azonban becsapódásától a szakemberek szerint nem kell tartani. 

Példátlan természeti csapás érte Kaposvárt

Több milliárd forintos lehet a kár a tegnapi vihar miatt.

Zivatarveszély Győr-Moson-Sopron és Vas megyében

A két megye több járására másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Egy korszak vége: eltávolították New York utolsó fizetős telefonfülkéjét is

A New York-i Városi Múzeumba szállítják majd, ahol az Analog City című új kiállításon látható lesz.

Világbajnokságon védheti a junior válogatott kapuját az SZKKA fiatal kapusa

Christe Dalma nagyon szeretne bizonyítani a szlovéniai U20-as világbajnokságon.

Barnamacit láttak Acsa és Püspökhatvan között

A Pilisi Parkerdő vadkamerákat helyezett ki a medve figyelésére. Ha élőben látjuk, inkább kerüljük vele a szemkontaktust.

Kitört egy tengeralatti vulkán a Föld egy olyan részén, ahol mutáns cápák vadásznak

Egy rossz sci-fi is kezdődhetne így, de a NASA számolt be a kitörésről.

Megszólaltak a szakértők a kunhegyesi fideszes polgármester 18 éves feleségének korábbi terhességéről

A szociálpszichológus szerint az ilyen fiatal lányok a bizonytalanság, a lecsúszás elől inkább belemenekülnek egy házasságba.

Szabó Simon és Daoud Dániel filmterve díjat nyert Cannes-ban

A Marad az űr a második magyar filmterv, amelyik megnyerte ezt a díjat.

Elmaradt a Fővárosi Közgyűlés, mert a Momentum nem akarta megszavazni a DK-s Bősz Anettet főpolgármester-helyettesnek

A Momentum a két párt közötti, időközi választásokkal kapcsolatos viták miatt nem akarja megszavazni a kinevezést.

Husánggal esett szomszédjának egy férfi Kőszegen

A szomszéd jó reflexeinek köszönhetően nem történt baj.

Méheket vet be a környezeti állapot vizsgálatára a Soproni Egyetem

A Soproni Egyetem kutatói által kifejlesztett biomonitoring módszer lényege, hogy a méhcsaládok által begyűjtött anyagok kémiai elemzéséből következtetnek a környezet állapotának felmérésére.

A Moderna már majomhimlő elleni vakcinát fejleszt

A feketehimlő elleni oltóanyagok védenek a már a szomszédban lévő betegségtől, de újabb is készül.