Nagyot hajráztak az oroszlányiak, de végül mégis a Körmend győzött

Papp László Tamás 2021-09-25 19:58:00
Másodszor nyertek idegenben a körmendiek.

Mócsán Bálint nélkül állt fel Oroszlányon a Körmend, amely Zalaegerszegen nyert az első fordulóban, míg az MVM-OSE Lions idegenben szenvedett vereséget – írja a bball1.hu kosaras szakportál.

Közel másfél percet kellett várni az első kosárra, de az látványosra sikerült, Garrett zsákolt. Sok hibával kezdtek a csapatok, Ihring révén egyenlített az MVM-OSE Lions. White tripilájával megint az Egis Körmend került lépéselőnybe, majd Takács is hozzátett kettőt, a találkozó eleje egyértelműen a vendégeké volt (2-7). Szavics sportszerűtlen hibája után megkezdte a felzárkózást az oroszlányi együttes, sőt, Minchev sarokhármasával a fordítás is meglett (9-7). Továbbra sem találták a dobóformájukat a felek, de egy 10-4-es futással a körmendiek zárták jobban az első etapot. 13-17.

Parrish bravúrkosara és és Miliszavljevics szép betörése után már a hazaiaknál volt az előny, és hiába Garrett közelije, Minchev egy triplát küldött a helyére (21-19). Durázi palánkos távolija jókor jött lélektani szempontból a vendégeknek, időt is kért Sebastjan Krasovec. Miliszavljevics 2+1-es akciójával egyenlített újra az OSE, teljesen kiegyenlített volt a találkozó, nemcsak a dobott pontokat, hanem a mutatott játékos tekintve is (26-26). Innen csinált egy 5-0-ás futást a vendég gárda, és a megszerzett lendület kitartott a nagyszünetig. 33-41.

A fordulás után Stokes állt bele egy triplába egyből, amivel a tízet is átlépték a vendégek, de ami nagyobb aggodalomra adott okot a hazaiaknál az Molnár sérülése volt. Állandósulni látszott a kétszámjegyű különbség, jött a hazai időkérés (35-46). A kis szünet megtette a hatását, innen egy 6-0-át repesztettek Rujákék, ezúttal Antonisz Konsztantinidesz volt kénytelen magához hívni az övéit (41-46). A felzárkózás nem tartott sokáig, Garrett és Szavics is remek napot fogott ki a körmendiektől, visszaállt a közte tíz (43-53). Nem sikerült váltania az MVM-OSE Lionsnak, tízpontos hátrányból várhatta a záró felvonást. 53-63.

Szavics és Garrett mellé fellépett Durázi is a körmendieknél, egyre jobban távolodtak egymástól az együttesek (57-72). Elkezdett zárkózni az OSE, Minchev zsákolását követően bejött tízen belülre a csapat, sőt, Garamvölgyi is eredményes tudott lenni (65-72). Egy vendég időkérést követően tovább nyomtak a hazaiak, Ihring két kosara után már csak három volt közte (69-72). Ferencz talált be kintről egy kritikus pillanatban, amire már nem tudott reagálni a hazai csapat. Az MVM-OSE Lions óriásit hajrázott, de az Egis Körmend megérdemeltem nyerte meg a piros-fekete rangadót. 72-78.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend 72-78 (13-17, 20-24, 20-22, 19-15)

Bajnokság, 2. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Papp P., Balog Gy., Győrfy R. (Hartyáni Zs.)

Oroszlány: Ihring 22/12, Miliszavljevics 14/3, Carev 2, Minchev 13/6, Molnár 4. Cserék: Parrish 10/6, Garamvölgyi 4, Ruják 2, Dorogi 1.

Körmend: Stokes 15/6, Takács 2, White 3/3, Szavics 20/9, Garrett 16. Cserék: Kenéz 2, Ferencz 6/6, Durázi 14/6, Balogh -, Krivacsevics -.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.