Nézd meg azt a másfél percet, ami miatt Hende Csaba egy hetet töltött Panamában!

Farkas Bazsi 2021-07-04 10:32:00
Az utazást közpénzből fizették.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a múlt héten utazott Panamába Hende Csaba a szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője. 

Hende akkor sajtó megkeresésre azt írta, hogy 

"Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja. Pénteken érkezem haza."

Hogy pontosan mi is ez? Nos, sajtóértesülések szerint a Parlamentary Intelligence-Security Forum egy, a hírszerzési biztonságról szóló nemzetközi tanácskozás, amit évente rendeznek meg más-más országokban. A Steering Committee pedig ennek az irányító bizottsága.

Bár a hivatalos programot csupán két napon, június 29-én és 30-án tartják, és a program szerint csak június 28. dátummal lehetett becsekkolni a hotelbe, Hende már napokkal előtte kiutazott Panamába. A küldöttségek ebben a hotelben szállnak meg:

Bővebb információért az Országgyűlés Sajtóirodájához fordultunk.

Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke a Robert Pittenger volt USA kongresszusi képviselő által 2014-ben életre hívott Parlamenti Hírszerzési-Biztonsági Fórum ülésére utazott ki, amelynek Irányító Bizottságába 2018 decemberében választották be. A tanácskozáson 30 országból 183 képviselő vesz részt. A delegáció június 26-án este érkezett meg, s bár a konferencia valóban június 29-30-án van, de 27-én már egy szűkkörű egyeztetésen vett részt Pittenger úr meghívására, a konferencia előadóival, szakértőkkel és képviselőkkel. Június 28-án este pedig Bill Cassidy szenátorral, német parlamenti képviselővel és számos előadóval találkozott. A delegáció július 1-jén részt vesz az Irányító Bizottság reggeli ülésén, és még aznap visszautazik Budapestre. Hende alelnök urat útjára elkísérte a Külügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese és egy tolmács. A delegáció a szervezők által megadott szállodában (JW Marriott) szállt meg, amely a kísérő rendezvényeknek is helyszíne.

A költségeket az Országgyűlés Hivatala állja.

Na de mit is csinált Hende Csaba a Közép-Amerikai országban?

A folyton mindig mindenről a Facebook-oldalán posztoló Hende eddig egy fotót sem tett fel arról, hogy kivel is találkozott a panamai úton, miről is tárgyaltak, mi volt a fórum fő csapásiránya. Egyszerűen semmi sem található Hende oldalán.

Végignéztük a fórum élő közvetítésének közel 20 órás videóját, Hendét egyetlen egyszer láttuk felszólalni, ez mindössze másfél percig tartott. Íme:

Hende Csaba Panamában

Közel egy hetet töltött Panamában Hende Csaba. Az utazás költségeit a magyar adófizetők állták. Az egy heti kint tartózkodásnak mindössze ez a másfél perces ...


Egyelőre nem igazán világos, hogy miért kellett ezért a másfél percért közel egy hetet kint töltenie Hendének. A fórum előadói között nem egy olyan volt, aki online jelentkezett be, akár Hende is megtehette volna ugyanezt.

Mivel a parlamenti sajtóiroda több információt nem adott, így közérdekű adatigényléssel fordultunk az Országgyűlés Hivatalához, hogy megtudjuk, pontosan mire mennyit is költött el a Parlament Hende külföldi útja során. Ezekből az is látszik majd, ha a politikus esetleg feleségét is magával vitte. 

Nem ez lenne az első alkalom, hogy Hende és egykori titkárnője, aki mostanra már a felesége lett, közpénzen utazna el közös programra. Kerek tíz évvel ezelőtt, 2011-ben Párizsba ruccant ki a pár a magyar adófizetők pénzén. Kettejük útja akkor összesen 468 ezer forintba fájt a magyar adófizetőknek. A luxus szállodai szoba, az útiköltség, de még a napidíj is közpénzből került ki. 

Akkor sokat cikkezett róla a sajtó, hogy bár 2011-ben Hende titkárnőjével, Szajlai Mónikával utazott el Párizsba, 2013-ig még Stiber Szilviával, két gyermeke anyjával élt házasságban. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.