Keményen visszavágott a Falco a Szolnoknak

Papp László Tamás 2021-05-18 22:02:00
Az Arena Savaria-ban vendégeskedtek a szolnokiak.

A szombathelyiek fölényes győzelmet arattak.

Benke Szilárd szerezte az első kosarat a bajnoki döntő második összecsapásán. Két büntetőt is bedobott. Cakarun a palánk alól válaszolt rá, a másik alatt viszont már Keller villant. Badzim egyenlített. Váradi rossz triplája után, Warner kosarával vették át a vezetést a vendégek. Anderson rázta meg magát, bravúrkosarat dobott a légiós. Warner ismét betalált, ezúttal a sarokból. Benke óriásit zsákolt és egy plusz büntetőt is dobhatott, mert Cakarun faultolta – írja a bball1.hu tudósítása.

11-11-nél került összetűzésbe Cakarun és Váradi, aminek végén a Falco játékosa a földre került. A játékvezetők hosszas videózás után Váradinak technikait adtak, Cakarunt kiállították. Subotic és Váradi triplájával folytatódott a mérkőzés.Kapkodóvá vált mindkét csapat játéka, rontott dobások, elhibázott büntetők. Benke rázta meg magát: egy büntetőt és egy ziccert is bedobott. Időt kértek a vendégek. Pongó egy triplával egyenlített, a másik oldalon Keller hibázott. Perl büntetőivel és Bruinsma kosaraival folytatódott a találkozó. Warner triplája nagyon jókor jött az Olajnak, sőt, az utolsó kosarat is a vendégek szerezték. Juhos talált be. 24-23.

Benke triplájával folytatódott a mérkőzés, 11 pontnál járt a Falco kosarasa. Bruinsma büntetőkből volt eredményes, négy ponttal vezettek a sárga-feketék. Perl és Kovács is két pontot szerzett. Szoros, izgalmas, feszült volt a találkozó. Brunisma kosarára Juhos válaszolt, mindketten a palánk alól találtak be. Perl Zoltán “verte meg” a teljes szolnoki védelmet, remek kosarat dobott. Warner is megrázta magát, egy támadáson belül három pontot is szerzett. Subotic is úgy szerzett kosarat, hogy közben faultolták, de ő nem dobta be a ráadás büntetőt.

Hibáztak a szombathelyiek is, így Badzim triplájával átvette a vezetést az Olajbányász. Anderson egyenlített, és az ő triplával is vették vissza a vezetést a vasiak. Badzim büntetőzött hibátlanul, de az Olaj nem tudta tartani Perlt, aki ismét egy egyéni akció végén szerzett kosarat, majd büntetőkből is betalált és azzal a lendülettel egy triplát is dobott. Adott egy zseniális passzt is, azt Váradi értékesítette. Az első félidő csattanója Keller Ákosé volt, triplát dobott. 52-40.

Keller zsákolásával indult a második félidő. Váradi és Badzim is triplát dobott, majd Bruinsma is betalált. Váradi önkívületben játszott, újabb tripláját követően időt is kértek a vendégek. Bruinmsa tette közé a húszat. Subotic büntetőivel zárkóztak a vendégek, de azonnal érkezett az újabb szombathelyi tripla. Váradi újabb triplát dobott, eldőlni látszott a mérkőzés.

Anderson kosarát követően Gasper Potocnik időt kért. Bruinsma hatalmas zsákolással ugrasztotta talpra a hazai szurkolókat. Barac és Váradi duplájával harminc környékére nőtt a hazai előny. Gibson hármasa rázta fel a piros-feketéket és Pongó is betalált. A Falcónak azonban minden sikerült, Perl a sarokból talált be. 83-54.

Barac büntetőjével nőtt harmincra a különbség a két csapat között. Az összes lényegi kérdés eldőlt már erre. A Szolnok minden igyekezete ellenére nem tudott változtatni a játék képén, míg a vasiak már félgőzzel is őrizték magabiztos előnyüket. Gasper Okorn a fiataloknak is lehetőséget adott, de a másik oldalon Pallai is pályára került.  Ez az este a szombathelyiekről szólt, megérdemelten nyerek. 99-73 – zárul a tudósítás.

A párharc állása 1-1, folytatás pénteken.

Nézze meg képgalériánkat a meccsről!

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász 99-73 (24-23, 28-17, 31-14, 16-19) 

Döntő, 2. mérkőzés
Aréna Savaria, Szombathely
Földházi T. P., Cziffra Csaba Zs., Tőzsér D. K. (dr. Gincsai J. P.)

Falco: Anderson 12/6, Váradi 17/12, Benke 16/6, Bruinsma 15, Keller 10: Cserék: Perl 20/6, Barac 7, Doktor 2, Kovács B. -, Sövegjártó -, Dancsecs -.

Szolnok: Warner 13/6, Kovács 2, Badzim 15/9, Cakuran 2, Subotic 10/3. Cserék: Pongó 7/3, Taiwo 2, Juhos 10, Zsiros 3/3, Rudner -, Gibson 5/3, Pallai 2. Kiállítva: Cakarun

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.