Szombattól Hetzmann Béla lesz a Rába Nyrt. vezérigazgatója

Székely Zoárd 2021-05-06 19:31:00
Szoros bizalmi viszonyt ápol a NER-rel a Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Hetzmann Bélát, a Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatóságának elnökét nevezték ki a győri székhelyű járműgyártói vállalat vezérigazgatójának május 8-i hatállyal - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint Hetzmann Béla feladata a Rába csoport működési hatékonyságának és eredményességének növelése lesz, gyártástechnológiai fejlesztések és beruházások, termelési, földrajzi optimalizálások megvalósítása révén.

Ezen felül további feladata lesz a kutatás-fejlesztés súlyának a növelése, az oktatási intézményekkel történő szorosabb kapcsolatok felépítése, nemzetközi technológiai együttműködések kialakítása, a cégcsoporton belül tapasztalható párhuzamosságok megszüntetése és a használaton kívüli eszközállomány működésbe történő bevonása vagy értékesítése.

A Rába Nyrt. vezérigazgatói és a Rába Futómű Kft. ügyvezetői pozícióját eddig ugyanaz a személy, Pintér István töltötte be, aki az Nyrt.-ben történt vezérigazgató-váltással egyidejűleg a Rába Futómű Kft.-ben betöltött ügyvezetői pozíciójából is visszalép.

Fotó: MTI

Tavaly az Mfor számolt be arról, hogy komplett vezetőség-váltás történt a 75 százalékos állami tulajdonban lévő Rába Járműipari Holding Nyrt.-nél.

Hertzmann 2020. december 4-e óta tölti be a Rába Nyrt. igazgatóságának elnöki pozícióját, emellett az Apcon működő CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. egyik tulajdonosa és egyben ügyvezetője, ami többek között a Miele, a BMW, a VW-csoport (köztük a magyar Audi), a Daimler, a Ford, a GM és közvetve a Ferrari és a Maserati számára gyárt alumínium-alkatrészeket.

De bizalmi viszonya is a NER-elittel: több mint másfél éve, 2019. április 30. óta ugyanis a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Takarékbank felügyelőbizottságának elnöke.

A Mediaworks által kiadott Világgazdaság akkoriban úgy számolt be Hertzmann kinevezéséről, hogy „tapasztalt szakembert neveznek ki a Rába élére".

A Rába csoport éves szinten 1,1 milliárd forintot meghaladó adózott veszteséget szenvedett el 2020-ban, szemben az egy évvel korábbi mintegy 571 millió forintos adózott eredménnyel.

Címlapfotó: csabacast.hu

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”