Simán hozta az elődöntő első meccsét a Falco

Farkas Bazsi 2021-05-01 19:48:00
Ráadásul hosszú idő után a szombathelyi nézők előtt arattak diadalt a sárga-feketék.

Falco Vulcano KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedák 109-81 (28-19, 25-24, 34-22, 22-16)
Rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés
Szombathely, Arena Savaria
Győrffy P. A., Tözsér D., Söjtöry T.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 19/15, Váradi 13/3, Benke 16/6, Bruinsma 12/3, Keller 6. Cserék: Barac 16, Kovács B. -, Dancsecs -, Perl 25/3, Doktor 2.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 1, Govens 28/12,Brown 4, Dzseletovics 10/6, Dickey 17. Cserék: Olasz -, Bognár 16/6, Mayer -, Keller I. 2, Kerpel-Fronius B. 3/3.

 Bruinsma pontjaival kezdődött a mérkőzés, amit hosszú idő után nézők előtt játszottak a csapatok. Dickey szerezte a vendégek első pontjait, majd Brown duplájával a vezetést is átvették. Benke dobott be két büntetőt, Bruinsma pedig távolról célzott pontosan. Dickey és Govens volt eredményes a másik oldalon. Jó mérkőzés volt, kevés védekezéssel. Remek kosarak születtek mindkét oldalon, Dickey remek tempója és Anderson triplája is szépre sikeredett. A hetedik percben a Falco 17-11-re meglépett, Szrecsko Szekulovics azonnal időt kért. A Szeged azonban továbbra is sokat hibázott, a szombathelyiek pedig elkapták a fonalat. Folyamatosan nyílt az olló. Govens egy triplával vitte közelebb csapatát, de a negyed hajrája ismét a hazaiaké volt. Barac zsákolásánál az egész publikum talpra ugrott. A tízet Váradi tett közé egy triplával. 28-19 - kezdi tudósítását a bb1.hu.

Szeged kosárral és meglehetősen paprikás hangulatban kezdődött a második negyed. Bognár duplájával zárkóztak tovább a vendégek. Keller Iván kosara után pedig már csak három volt közte. Váradi büntetőzött jól. Minden labdáért nagy küzdelem volt, feszült volt mindkét oldal. Bognár és Barac is betalált, maradt az ötpontos különbség. A negyed közepét megnyomták a hazaiak, Váradi és Anderson kosaraival szereztek megnyugtató előnyt. Dzseletovics, Bognár és Govens is triplát dobott, de Barac és Váradi duplával, Perl hármassal válaszolt rá. Tűzijáték. A Szeged rengeteg energiát mozgósított, hogy ne szakadjon le a hazaiktól, akik négy-öt pontnál többel nem tudtak meglógni. Az utolsó perc azonban a vasiaké volt. Anderson triplát dobott, Perl egy duplát, majd a büntetőt is bedobta a magyar válogatott kíválósága. A tízet Barac büntetői tették közé. 53-43.

Benke triplájával nyitott a Falco, Dickey duplával válaszolt. Benke zsákolása zseniális volt, de Govens duplája sem volt csúnya. Állandósult a tíz pont fölötti hazai vezetés, a Falco minden szegedi felzárkózási kísérletet visszavert. Kritikus pillanatok voltak ezek a vendégek szempontjából, hosszú percekig nem találtak be. Govens egy triplával törte meg a gólcsendet. A különbség azonban nem változott, a szombathelyiek uralták a mérkőzést. Az indulatok azonban nem csillapodtak. Dickey és Anderson is technikait kapott. 77-61-re nyílt az olló a negyed hajrájára. Anderson triplájával pedig húsz fölé nőtt a különbség. 87-65.

A lényegi kérdések az utolsó tíz percre már eldőltek. A Falco szenzációsan játszott, több jó egyéni teljesítmény is volt a sárga-feketéknél. A Szedeák lába alól teljesen kicsúszott a talaj, de egy percig sem adták fel a mérkőzést. A nagy arányú vereséget azonban nem tudta megúszni Szrecsko Szekulovics csapata, amelyik kedden hazai pályán javíthat. 109-81.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.