Nem sikerült békésre Guzmics Richárd és a Mezőkövesd elválása, a játékos beperelte a klubot

ugytudjuk.hu 2021-04-08 08:21:05
A borsodiak állítólag több havi munkabérrel tartoznak a szombathelyi nevelésű játékosnak.

Ahogy már tegnap mi is megírtuk, a szombathelyi nevelésű, válogatott védő, Guzmics Richárd távozott Mezőkövesdről. A csakfoci.hu most azt írja, a felek nem közös megegyezéssel váltak el egymástól, ugyanis Guzmics azonnali hatállyal, egyoldalúlag mondta fel a szerződését. A játékos szerint tavaly szeptember óta jelentős fizetéssel tartozik neki a klub. A portál úgy tudja, Guzmics jogi képviselője már hivatalos felszólítást is intézett a Mezőkövesd felé, aminek azonban csak részben tettek eleget, ezért a válogatott hátvéd munkaügyi pert indított a korábbi munkáltatója ellen.

A lap megkereste a játékost, aki elismerte a szerződésbontás tényét.

Guzmics Richárd távozott Mezőkövesdről

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint közös megegyezéssel távozott Mezőkövesdről Guzmics Richárd, aki tavaly januárban a Slovan Bratislavatól szerződött Magyarországra. A szombathelyi nevelésű Guzmics mindössze hat meccset játszott az NB I-ben mezőkövesdi mezben, tavaly augusztusban, a Paks ellen játszott utoljára az elsőosztályban. A portál hozzáteszi, hogy tréd-, majd combsérülés is hátráltatta, műteni is kellett a lábát.

– Az elmúlt időszakban felreppentek olyan hírek, miszerint nem voltam egészséges. Ezzel ellentétben jelenleg szabadon igazolhatóként csapatkeresésben vagyok. Szeretnék még NB I-es csapatban futballozni, hiszen képesnek érzem magam arra, hogy megfeleljek a kihívásoknak, motiváltan, száz százalékig egészségesen játsszak évekig – mondta a csakfoci.hu-nak Guzmics, akinek a jogi képviselője, Dr. Dányi Szilárd elmondta, mi az ő álláspontjuk a tervezett lépésekről.

– A sajtóban megjelentekkel ellentétben nem került sor közös megegyezéssel szerződésbontásra. Ügyfelem, Guzmics Richárd azonnali hatállyal felmondta a munkaszerződését a Mezőkövesd Zsóry FC Kft-vel, mivel a klub több hónapnyi bérével tartozik neki, és ezt a felszólító levél ellenére csak részben egyenlítették ki – mondta a csakfoci.hu-nak Dr. Dányi Szilárd, majd hozzátette, két munkaügyi per zajlik párhuzamosan. – Egyrészről a Mezőkövesd indított egy pert Richárd ellen, ugyanis szerintük a játékos jogellenesen mondta fel a szerződését. Másrészről pedig a játékos az elmaradt jövedelmét és kártérítést követel a klubtól. A kártérítés alapja, hogy a klub megpróbálta ügyfelemet ellehetetleníteni és olyan méltánytalan helyzetbe hozta, amely miatt neki csak egy lehetősége maradt, mégpediglen az, hogy felmondja a szerződését.

Az ügyvéd elmondta, mindkét fél beadta a keresetét a bírósághoz és, hozzátette, az MLSZ a munkaügyi jogvitákban nem jár el, mivel ezt a szövetségi szabályzat kizárja.

– Beadtuk a keresetet, melyet befogadott a bíróság és azt megküldte a mezőkövesdi klubnak, de még nem kaptuk meg a mezőkövesdiek válaszát. A Mezőkövesd által indított részben a bíróság megküldte a klub keresetét, melyre mi már beadtuk az ellenkérelmünket. Amennyiben a felek nem kötnek egyezséget az eljárás alatt, abban az esetben nyilvánvalóan a bíróság nem fog tudni olyan döntést hozni, ami mindkét félnek elfogadható lesz. Ezért nagy valószínűséggel valamelyik fél meg fogja fellebbezni az elsőfokú ítéletet, azaz várhatóan másodfokon fog eldőlni jogerősen az ügy, ami miatt a per ebben az esetben kb. két évig is eltarthat. Ami az MLSZ-t illeti, a munkaügyi vitában nem fog eljárni, mivel a NYIÁSZ (Nyilvántartási, igazolási, átigazolási szabályzat – a szerk.) rögzíti, az ilyen jogi vitákban nincs kompetenciájuk. Éppen ezért jelen ügyben egyedül a munkaügyi bíróság a hatáskörrel rendelkező fórum.

A Mezőkövesdnél nem kívántak reagálni a történtekre.

Szólj hozzá!

4604 új fertőzött, 217 halott

A beoltottak száma 3 213 837 fő, közülük 1 371 702 fő már a második oltását is megkapta.

Elektromos kábelek égtek egy szombathelyi pincében

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet.

Borongós idő, kevés napsütés

Időnkénti erős széllökések is várhatóak.

A közúti közlekedés, az óceánok és a mezőgazdaság által kerül a legtöbb mikroműanyag a légkörbe

A közúti közlekedés, az óceánok és a mezőgazdaság által kerül a legtöbb műanyag a légkörbe - tárták fel egy új modellezéssel a Utahi Állami Egyetem kutatói.

Van, ahol a könyvtáros ült be a háziorvos mellé segíteni

A járvány elleni védekezés során kiváló helyi megoldások születtek.

Elképesztő simán hozta az olaszok elleni vb-selejtező első meccsét a magyar női kéziválogatott

27 gól lett közte, a vasárnapi visszavágó szinte csak formalitás lesz.

Sebastian Kurz: Lehetséges a májusi nyitás

Az osztrák kancellár pénteken bejelentette: Mivel az oltások terén jól halad Ausztria, ezért biztosnak tartja a májusi enyhítést.

Hétfőtől újraindulnak a közlekedési vizsgák

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásához, az erről szóló jogszabályokhoz igazodva április 19-én újraindítja vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.

Ha vezetés közben tilos mobilozni, akkor a zebrán gyalogosként miért oké?

Romániában megbüntetnék azokat a gyalogosokat, akik mobiloznak az átkelőhelyen.

Jordán Tamás: a közönség rajongott Törőcsik Mariért

A szombathelyi színház volt igazgatója szerint igazi barátság volt közöttük.

NNK: Mindenkit boncolni kell, aki az oltást követő egy hónapon belül halt meg

Újabb pluszteher az egészségügyi dolgozók számára.

Kezd körvonalazódni, hogy milyen szabályok mentén nyithatnak majd a vendéglátók teraszai és kerthelyiségei

Pontos dátumot azonban még továbbra sem tudni arról, hogy ténylegesen mikor nyithatnak a vendéglátók.

Jelentősen csökkent a magyarok várható élettartama

60 éves negatív rekord dőlt meg a járványhelyzet miatt.

Iránytűt küldött a Momentum Orbán Viktornak

Fekete-Győr András szerint ahol a keleti maffiákkal összenőt korrupt fideszes elit nyer, ott Magyarország csak veszít.

Ellenzéki összefogás: Orbán Viktor a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia!

Az ellenzéki pártok szerint nem teltházas focimeccseket kergető álmok miatt, hanem az aktuális járványadatok alapján kéne dönteni az óvodás és iskolák nyitásáról.

van még itt cikk a témában: