Így álmodná újra a győri kekszgyár megmaradt betonkockáját az egyetem

Pintér Bence 2021-03-04 09:31:06
Kiírták a közbeszerzést az új Tudományos és Innovációs Park első épületére.

Tudományos és Innovációs Parkot épít a győri Széchenyi István Egyetem az egykori kekszgyár területén, ennek első épületére pedig ki is írták a közbeszerzést. A megújuló stranddal átellenben álló, leromlott állapotú betonkockáról van szó a Jedlik híd lábánál, amely a kekszgyár raktárépülete volt, 1976-ban épült meg.

Az épület a felújítás és átalakítás után közösségi és oktatási funkciókat lát majd el, valamint a Széchenyi István Egyetem új Művészeti karának is helyet fog adni.

Egy győri építésekkel foglalkozó fórumon pedig kimazsolázták a dokumentumokból a látványterveket is, mutatjuk mi is:

 
A park terveiről korábban Mayer Gábor, a Széchenyi István Egyetem Vállalkozásfejlesztési és Portfóliómenedzsment Irodájának vezetője így számolt be: A tudományos és innovációs parkoknak nincs egységes modelljük. Van, ahol az állam vagy a tartomány hozza létre őket, például hogy megerősítse a gazdaság valamely kiválósági területét, vagy hogy lehetőséget teremtsen arra, hogy a gazdaság jobban ki tudjon használni egy piaci lehetőséget a kutatás-fejlesztés eszközeivel. Másutt – mint például egy hamburgi példánál – magánbefektető az alapító, de vannak a kettő közötti megoldások is. A klasszikus eset mindenesetre az, hogy a park az egyetem közelében helyezkedik el, s az egyetem létesítette vagy legalábbis jelentős tulajdoni hányaddal rendelkezik benne.

„A cél, hogy olyan épületegyüttes jöjjön létre, amelyben telephelyet létesíthetnek azok a vállalkozások, amelyek fejlesztési tevékenysége erős, ezért is fontos az egyetem közelsége, ahol igénybe vehetnek laborok által nyújtott mérési vagy más kutatási szolgáltatásokat is. Ez oktatóink és hallgatóink számára is nagy lehetőséget jelent, hiszen az eddigieknél is könnyebben be tudnak kapcsolódni valós vállalati, ipari projektekbe. A park így a vállalati szféra és az egyetemi közösség találkozóhelyévé, kommunikációs felületévé válhat, amely hozzájárul a vállalkozói hajlandóság és a kreativitás fejlesztéséhez, s ahol új gyakorlati tudásra és szemléletmódra lehet szert tenni. Cél továbbá olyan tudáshasznosító cégek kinevelése, amelyekben benne van a potenciál, hogy magas hozzáadott értékű tevékenységet fognak végezni, ami fejleszti a gazdaságot, és munkahelyeket teremt” – mondta Mayer.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.