Hivatalos: Gőbl Gábor a Haladás klubmenedzsere lett

Farkas Bazsi 2021-03-01 17:41:52
A kosárlabdát hagyta ott a fociért.

Ahogy az Ugytudjuk.hu arról elsőként beszámolt, a Szombathelyi Haladás és Gőbl Gábor tárgyalásokat folyatott annak érdekében, hogy a sportszakmeber a zöld-fehéreknél folytassa a munkáját.

A haladas.hu tudósítása szerint a felek meg tudtak állapodni, és Gőbl már mint klubmenedzser dolgozik a Haladás pénzügyi gyarappodásán. Alább a klub által készített rövid interjút olvashatjátok.

- A tavaly novemberi Siófok ellen vívott mérkőzésre eljöttem a családommal, hogy megnézzünk egy Haladás-meccset, lássuk mi változott az elmúlt évekhez képest - mondta Gőbl Gábor. - Ekkor találkoztam Séllei Árpád ügyvezető igazgató úrral, akivel régről ismerjük, egymást még abból az időből, amikor tulajdonosként beszállt a HALADÁS-ba. Az ezen a napon megkezdett beszélgetésünk az azt követő hetekben is folytatódott, végül január 14-én megküldték a foglalkoztatásomra irányuló szerződéstervezetet. Ezt követően pedig kezdeményeztem a közös megegyezéses szerződésbontásomat a Dr. Rátgéber László vezette pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A Haladás labdarúgó sportvállalkozás, klubmenedzsereként számos részfeladatot fogok át: rendezvény, PR. és marketing, kommunikáció területeken. Feladatom mindkét labdarúgó szervezetnél így az Illés Sportakadémián is, a TAO adófelajánlásokra kész cégek megkeresése és megtalálása. Szerintem a HALADÁS, mint labdarúgó brand, a mai napig a harmadik legerősebb vidéki fellegvára a magyar labdarúgásnak. Előttünk ilyen szempontból csak a Diósgyőr, és a Debrecen áll. Minden más vidéki klub mögöttünk áll! A kihívás tehát egyértelmű: fel kell zárkózni még jobban, azokhoz a klubokhoz, akik különböző okok miatt mostanság még előttünk járnak - mondta Gőbl a csapat weblapjának.

Fotó: haladas.hu

- Több helyen is dolgoztál már - a korábbi kapcsolataidat fel tudod használni a Haladásnál?

- Nyilván ez a potenciál döntötte el, hogy Szombathelyre hívtak. Legmeghatározóbb sportvezetői éveim az FC Sopron élvonalbeli szerepléséhez kötnek. 2006. június 30-án távoztam a soproni klubtól. Kisebbségi tulajdonosként nekem túl sok volt a többségi tulajdonosunk által a szezonban indukált hat edzőcsere…Távozásom utáni időszakban indult el
lefelé az FC Sopron, majd az város és a többségi tulajdonában álló klub 2008 januárjában már folytatni sem tudta a tavaszi szezont... Ahhoz nekem semmi közöm sem volt! Azt a soproni klubot irányítottam 2003. július 4. és 2006. június 30. között ügyvezetőként, amelyik első NB I-es éveinek deficites gazdálkodása mellett egy szürke 9-10-11. helyen szereplő klubból meghatározó erősségű vidéki klubbá formálódott az irányításom három éve alatt. 2004-ben Dajka László vezetőedzővel a padon bajnoki 5.-hely, majd 2005-ben immár Pintér Attila formálta csapattal kupagyőztesek lettünk. Hat évnyi soproni klub szolgálat után egy évet dolgoztam szintén ügyvezető igazgatóként a ZTE FC-nél. Ez a szezon volt a Zalaegerszeg utolsó érmes, bronzérmes szezonja. A profi labdarúgásban 2010-ig dolgoztam az MLSZ Felügyelő Bizottság tagjaként. Egy hosszabb szünet után 2015-ben vállaltam a feladatot ismét a labdarúgásban. Immár társadalmi munkában 5 éven keresztül irányítottam a Soproni FAC 1900 Sportegyesületet. Sikerült felvirágoztatnom ezt a kicsi, de hajdan legnevesebb soproni klubot. Ez tisztán missziós küldetés volt részemről. A legalsó ligában szereplő klub 20 senior labdarúgóval rendelkezett. Őket elküldtem máshová levezetni, 17-20 éves soproni srácokból pedig egy új felnőtt csapattal vágtunk a megyei 3-nak. Két szezon alatt jutottunk a megye 1-be. Eredményes toborzásokkal röpke két év alatt pedig 200 fős utánpótlás bázist alakítottunk ki az egykor szebb napokat is megélt Soproni FAC-ból.  2019 év elején pedig jött a lehetőség, hogy ismét profi sportban dolgozzak. Pécsen a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát üzemeltető Rátgéber Alapítványnál lettem általános igazgató és az akadémia felnőtt csapatát menedzselő PEAC Pécs ügyvezető igazgatójaként segítettem az NKA stratégiai céljainak megvalósítását. Két év alatt 550 millió TAO működési és fejlesztési célra felhasználható adófelajánlást generáltam az ország első számú kosárlabda kiválósági központjába olyan cégektől, melyek korábban nem támogatták az Akadémiát.

- Hosszútávon gondolkodsz a Haladásban?

- Természetesen hosszú távon tervezek. Soproni otthonomtól csak 65 km-re van a munkahelyem. A feladatok adottak. Nincsen én feladatom, te feladatod, ő feladata! A labdarúgás működtetése is csapatmunka! Közösen kell kiállni a Haladás érdekeiért! Csak közösen sikerülhet bármilyen komoly cél elérése!  Az egyik gond megoldódott: a Haladás Sportkomplexum átkerül állami kezelésbe. A Haladás 2019 tavasz végi szakmai majd a 2019-es őszi financiális krízis helyzetének túlélését követően nehéz és igencsak összetett feladathalmazt, s egyben nyomást jelentett a 2019 december eleje óta regnáló ügyvezető igazgató úrnak és a többségi tulajdonosi szerepben lévő sportakadémia vezetésének! Az újraépítés első egy éves szakaszát sikerrel vették! A klub ma is létezik, és újra tervez! Rengeteg munka áll persze továbbra is a klub menedzsmentje előtt. A kiadási oldal számai adottak, mindenképpen növelni kell tudnunk a bevételi oldal számait, hogy stabilabb költségvetéssel versenyezhessünk, ezáltal pedig erősíthessük a HALADÁS brand értékét!  Erőtől duzzadó, szenvedélyes, megalkuvás nélküli futballra van szükség a csapattól. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a hazai sportgazdaságba fektetni akarók érzékeljék és felismerjék a Haladás által fémjelzett immár több mint 100 éves szombathelyi futballkultúra múltban, jelenben és jövendőben rejlértékességét!  Szombathelyen a magyar állam infrastrukturális fejlesztései révén, valamint a közönség részéről fakadó érdeklődésnek köszönhetően, a számos ifjú Illés Akadémiás tehetség révén minden adott a sikeres klub üzemeltetéshez! Ezzel a Haladásnak a immár a jövőben élnie is kell!

Szólj hozzá!

5500 embert már beoltottak Sárváron

Több mint 2300-an már a második adagot is megkapták.

Mikorra lehet zöld a kereskedelem?

Egyelőre kérdéses, hogyan alakul a magyarországi, fenntartható vállalkozások sorsa.

Ma akár 20 fok körüli csúcs is jöhet

Szombaton is hasonló jó idő köszöntheti a terasznyitást.

Egy vágányon újraindulhatott a forgalom Újfehértónál

60 kilométer/órás sebességkorlátozással.

Visszakapjuk a köztereink egy részét: Így ünnepli a Föld napját Budapest

Ingyen utazhatnak az autóval közlekedők április 22-én, csütörtökön, a Föld napján Budapesten a BKK járatain, az ezt követő hétvégén, április 24-25-én pedig a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány–Andrássy út–József Attila utca (Széchenyi tér) szakaszt is birtokba vehetik.

Mutatjuk a megújuló Citadella látványterveit

Két évig fog tartani az erőd felújítása.

Bödőcs Tibor: Megszakad a szívünk. Oltassák be magukat!

Egy fiatalon elhunyt óvónőről emlékezett meg a humorista.

Koronavírus: Gibraltárt leszámítva Magyarországon haltak meg a legtöbben a vírus miatt

A mai nappal lehagytuk Csehországot, csak a miniállam Gibraltár előzi meg Magyarországot a lakosságarányos halálozási adatot tekintve.

Itt az első szombathelyi tabló, amit az online oktatás ihletett

A művészetis diákok chat ablakokban várják a jövőt.

Elhunyt a Vas megyei autós társadalom egyik motorja, Farkas Zoltán

Mindenki “Bocija” koronavírus fertőzést kapott.

A feljegyzések kezdete óta 2020 volt a legmelegebb esztendő Európában

A 2020-as esztendő volt a legmelegebb Európában a feljegyzések kezdete óta - közölte az Európai Unió Copernicus Klímaváltozási Szolgálata (C3S) csütörtökön Londonban közzétett európai klímajelentésében.

Ittasan vezetve koccolta végig Szombathelyt egy sofőr, majd egy ereszcsatorna állította meg

Még egy busznak is nekitolatott, majd elhajtott a buszsofőr elől.

Mézes jó reggelt, Nagy István miniszter úr!

Az LMP üdvözöli az agrárminiszter döntését, hogy aláírta a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat" című európai polgári kezdeményezést.

Vádat emeltek a kőszegi szilveszteri ámokfutó ellen

A sofőr ittasan rodeózott, majd csattant egy házfalnak.

van még itt cikk a témában:

A Fekete sereg

Bemutatjuk a szombathelyi kultúrharc főszereplőit.