Ungár és Jenei a fideszes honatya Simon Róbert Balázshoz fordultak Rákosfalvy járvány alatt is vígan üzemelő kaszinója miatt

Papp László Tamás 2021-02-28 14:16:51
Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője és Győr-Moson-Sopron megyei elnöke nyílt levelet intéztek a kormánypárt helyi politikusához.

Ungár Péter és Jenei Ferenc Facebook-posztban megosztott levelét alábbiakban közöljük:

Tisztelt Simon Róbert Balázs!

Talán, mint Győr egyéni országgyűlési képviselője, Ön is azt gondolja, hogy a Borkai-ügy rengeteget ártott a városnak. Nem is az egykori polgármester sajátos szórakozási szokásai, hanem az a botrány kapcsán kirajzolódó korrupciós hálózat, mely hosszú éveken keresztül károsította meg a győri lakosokat, és melynek talán a legfontosabb szereplője Rákosfaly Zoltán ügyvéd volt – írja az LMP két politikusa.

Facebook

(null)

Bár joggal reméltük, hogy Borkai Zsolt leváltásával ez a korszak lezárult, sajnos a tények ezt egyre inkább cáfolják. A kormány ugyanis úgy döntött, hogy bár éttermek ezrei mennek csődbe a lezárások miatt, valamiért a hasonló kockázati kategóriába tartozó kaszinók zavartalanul működhetnek.

Felmerül a gyanú, hogy mindez azért történt így, mert ezek a helyek az elmúlt évek átalakításainak köszönhetőn mind a kormánypárthoz közelálló, a kormánypárt által támogatott üzletemberek kezébe kerültek. Azért fordulok éppen Önhöz, mert az egyik legnagyobb kaszinótulajdonos Magyarországon pont Rákosfalvy Zoltán, aki győri mellett a pécsi és a miskolci kaszinó koncessziós jogait is birtokolja – hangsúlyozza Ungár és Jenei.  

Azaz miközben Győrben is éttermek és szórakozóhelyek tucatjai mennek csődbe, tisztes vállalkozók sorának tűnik el néhány hét alatt egy élet munkája, addig Rákosfalvy Zoltán nem a bíróságra járt az elmúlt hónapokban, hanem milliárdokat keresett.

Remélem Képviselő Úr is egyetért velem abban, hogy joggal vélik sértésnek a csőd szélén táncoló magyar vállalkozók, amikor még egy ilyen korrupciós ügy kirobbanása után sem bünteti meg a kormány az őket éveken keresztül kifosztó kétes szereplőket, hanem újabb kiskapukat ácsol, hogy tovább gazdagodjanak – teszi hozzá az LMP Vas és Győr-Moson-Sopron megyei két politikusa.

Ezért arra kérem, hogy segítsen abban, hogy ennek a méltatlan helyzetnek mielőbb véget vessünk és támogassa az Országgyűlésben azt a javaslatomat, melyben a parlament kimondaná, hogy a kaszinók nem eshetnek más elbírálás alá, mint az éttermek vagy kávézók – kérik a levélben.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.