Nem bírt Jászberénnyel az Egis Körmend

Nagy Donát 2021-02-27 19:49:00
A vasiak lemaradtak a hajrában.

Egis Körmend – Jászberényi KSE 68-72 (18-21, 16-19, 23-13, 11-19)

Bajnokság, 25. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Fodor A., Szilágyi B. (Bogárdi J.)

Körmend: Thames 15/3, Mócsán 13/6, Ferencz -, Durázi 7/3, Taylor 19. Csere: Ireland 8, Simons 4, Németh Á. 2, Tóth N. -, Takács K. -.

JKSE: Kinney -, Füzi 2, Coleman 18/6, Williams 12, Primorac 5. Csere: Garrett J. 23/9, Brbaklic 4, Katona B. 4, Czirbus 4, Filipovic -.

Fotó: fiba.com

A szünet után az Egis Körmend a még nyeretlen Jászberényi KSE ellen tért vissza a pályára a 25. fordulóban - írja a BB1.hu.

Coleman zsákolására Thames két pontja volt a körmendi válasz, majd újabb két találattal jelentkezett a JKSE légiósa (2-6). Taylor is belelendült, szintén két támadást fejezett be hibátlanul, rögtön egyenlítettek a vasiak. Mócsán jegyezte a meccs első hármasát, de közben a JKSE is betalált, így minimális volt a különbség a negyed feléhez érve (9-8). Coleman is triplával jelentkezett, 15-13-ra vezetett ekkor a csapata úgy, hogy ő maga már 11 egységnél tartott. A játékrész utolsó percébe érve Garrett is betalált, Ireland büntetőire pedig Coleman válaszolt: tíz perc után 21-18-ra vezettek a vendégek.

Primorac egy kettessel növelte a különbséget, Czirbus dupláját követően pedig már időt is kértek a második negyed első két percét pont nélkül záró hazaiak (18-25). Taylor visszatért a pályára, dobott is egy duplát, de Katona büntetői is ültek, majd Coleman távolról vágta be: 30-20-ra vezetett már a Jászberény. A negyed felénél Mócsán hármasával jött vissza tízen belülre a Körmend, majd ugyanő egy gólpasszt is jegyzett Durázi zsákolásánál – ekkor a JKSE-kispad rendelte magához övéit (27-33). Garrett duplája talált célt, ráadásul egy faultot is kiharcolt, az érte járó büntetőt pedig szintén bedobta. A félidő hajrájában a hazaiak összpontosítottak jobban, jászberényi pont már nem érkezett, így 34-40-nél mehettek pihenőre a csapatok.

Négy gyors körmendi pontra héttel felelt a Jászberény, majd Thames és Taylor is betalált. Mócsán és Ireland jegyezte a következő vasi pontokat, egyetlen egységre fogyott a rögtön időt is kérő vendégek előnye (46-47). Simons triplája kimaradt, de két büntetőt bedobott a következő támadásból, így már a hazaiaknál volt a minimális előny. Felváltva estek a pontok, majd Taylor zsákolt egyet – Williams három büntetőből kettőt dobott be, Durázi triplával felelt (55-51). Egy-egy találat esett a negyed utolsó másodperceiben: 57-53-ról jöhetett a negyedik negyed.

Primorac és Williams is rontott ugyanazon támadáson belül, de mindkétszer a vendégekhez került a lepattanó, Garrett pedig már nem hibázott. Thames viszont egy hármassal jelentkezett a másik oldalon (60-55). A jól büntetőző Körmend apránként növelte a különbséget, Garrett triplája viszont gyorsan visszahozta a vendégeket. A következő három percben egy-egy kosár esett mindkét oldalon, így a hajrát közelítve maradt a négypontos hazai vezetés (66-62). Az időközben jászberényi vezérré előlépő Garrett újabb kettesét hazai időkérés követte, kettő pont maradt a hazai fórból. Brbaklic egalizált két és fél perccel a vége előtt, majd Ireland lecsorgó tripláját is ő gyűjtötte be. Az ellentámadás Garrett-triplával zárult, 66-69-nél ismét a Körmend kért időt. Thames duplája ült, de Williamsé is – egy büntetőt is dobhatott, az azonban kimaradt. Az utolsó perc 68-71-nél kezdődött, Garrett egyetlen büntetőjén kívül azonban már nem találtak a kosárba a felek, így a JKSE Körmenden szerezte meg szezonbeli első sikerét.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.