Nem bírt Jászberénnyel az Egis Körmend

Nagy Donát 2021-02-27 19:49:00
A vasiak lemaradtak a hajrában.

Egis Körmend – Jászberényi KSE 68-72 (18-21, 16-19, 23-13, 11-19)

Bajnokság, 25. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Fodor A., Szilágyi B. (Bogárdi J.)

Körmend: Thames 15/3, Mócsán 13/6, Ferencz -, Durázi 7/3, Taylor 19. Csere: Ireland 8, Simons 4, Németh Á. 2, Tóth N. -, Takács K. -.

JKSE: Kinney -, Füzi 2, Coleman 18/6, Williams 12, Primorac 5. Csere: Garrett J. 23/9, Brbaklic 4, Katona B. 4, Czirbus 4, Filipovic -.

Fotó: fiba.com

A szünet után az Egis Körmend a még nyeretlen Jászberényi KSE ellen tért vissza a pályára a 25. fordulóban - írja a BB1.hu.

Coleman zsákolására Thames két pontja volt a körmendi válasz, majd újabb két találattal jelentkezett a JKSE légiósa (2-6). Taylor is belelendült, szintén két támadást fejezett be hibátlanul, rögtön egyenlítettek a vasiak. Mócsán jegyezte a meccs első hármasát, de közben a JKSE is betalált, így minimális volt a különbség a negyed feléhez érve (9-8). Coleman is triplával jelentkezett, 15-13-ra vezetett ekkor a csapata úgy, hogy ő maga már 11 egységnél tartott. A játékrész utolsó percébe érve Garrett is betalált, Ireland büntetőire pedig Coleman válaszolt: tíz perc után 21-18-ra vezettek a vendégek.

Primorac egy kettessel növelte a különbséget, Czirbus dupláját követően pedig már időt is kértek a második negyed első két percét pont nélkül záró hazaiak (18-25). Taylor visszatért a pályára, dobott is egy duplát, de Katona büntetői is ültek, majd Coleman távolról vágta be: 30-20-ra vezetett már a Jászberény. A negyed felénél Mócsán hármasával jött vissza tízen belülre a Körmend, majd ugyanő egy gólpasszt is jegyzett Durázi zsákolásánál – ekkor a JKSE-kispad rendelte magához övéit (27-33). Garrett duplája talált célt, ráadásul egy faultot is kiharcolt, az érte járó büntetőt pedig szintén bedobta. A félidő hajrájában a hazaiak összpontosítottak jobban, jászberényi pont már nem érkezett, így 34-40-nél mehettek pihenőre a csapatok.

Négy gyors körmendi pontra héttel felelt a Jászberény, majd Thames és Taylor is betalált. Mócsán és Ireland jegyezte a következő vasi pontokat, egyetlen egységre fogyott a rögtön időt is kérő vendégek előnye (46-47). Simons triplája kimaradt, de két büntetőt bedobott a következő támadásból, így már a hazaiaknál volt a minimális előny. Felváltva estek a pontok, majd Taylor zsákolt egyet – Williams három büntetőből kettőt dobott be, Durázi triplával felelt (55-51). Egy-egy találat esett a negyed utolsó másodperceiben: 57-53-ról jöhetett a negyedik negyed.

Primorac és Williams is rontott ugyanazon támadáson belül, de mindkétszer a vendégekhez került a lepattanó, Garrett pedig már nem hibázott. Thames viszont egy hármassal jelentkezett a másik oldalon (60-55). A jól büntetőző Körmend apránként növelte a különbséget, Garrett triplája viszont gyorsan visszahozta a vendégeket. A következő három percben egy-egy kosár esett mindkét oldalon, így a hajrát közelítve maradt a négypontos hazai vezetés (66-62). Az időközben jászberényi vezérré előlépő Garrett újabb kettesét hazai időkérés követte, kettő pont maradt a hazai fórból. Brbaklic egalizált két és fél perccel a vége előtt, majd Ireland lecsorgó tripláját is ő gyűjtötte be. Az ellentámadás Garrett-triplával zárult, 66-69-nél ismét a Körmend kért időt. Thames duplája ült, de Williamsé is – egy büntetőt is dobhatott, az azonban kimaradt. Az utolsó perc 68-71-nél kezdődött, Garrett egyetlen büntetőjén kívül azonban már nem találtak a kosárba a felek, így a JKSE Körmenden szerezte meg szezonbeli első sikerét.

Szólj hozzá!

A közúti közlekedés, az óceánok és a mezőgazdaság által kerül a legtöbb mikroműanyag a légkörbe

A közúti közlekedés, az óceánok és a mezőgazdaság által kerül a legtöbb műanyag a légkörbe - tárták fel egy új modellezéssel a Utahi Állami Egyetem kutatói.

Van, ahol a könyvtáros ült be a háziorvos mellé segíteni

A járvány elleni védekezés során kiváló helyi megoldások születtek.

Elképesztő simán hozta az olaszok elleni vb-selejtező első meccsét a magyar női kéziválogatott

27 gól lett közte, a vasárnapi visszavágó szinte csak formalitás lesz.

Sebastian Kurz: Lehetséges a májusi nyitás

Az osztrák kancellár pénteken bejelentette: Mivel az oltások terén jól halad Ausztria, ezért biztosnak tartja a májusi enyhítést.

Hétfőtől újraindulnak a közlekedési vizsgák

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásához, az erről szóló jogszabályokhoz igazodva április 19-én újraindítja vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.

Ha vezetés közben tilos mobilozni, akkor a zebrán gyalogosként miért oké?

Romániában megbüntetnék azokat a gyalogosokat, akik mobiloznak az átkelőhelyen.

Jordán Tamás: a közönség rajongott Törőcsik Mariért

A szombathelyi színház volt igazgatója szerint igazi barátság volt közöttük.

NNK: Mindenkit boncolni kell, aki az oltást követő egy hónapon belül halt meg

Újabb pluszteher az egészségügyi dolgozók számára.

Kezd körvonalazódni, hogy milyen szabályok mentén nyithatnak majd a vendéglátók teraszai és kerthelyiségei

Pontos dátumot azonban még továbbra sem tudni arról, hogy ténylegesen mikor nyithatnak a vendéglátók.

Jelentősen csökkent a magyarok várható élettartama

60 éves negatív rekord dőlt meg a járványhelyzet miatt.

Iránytűt küldött a Momentum Orbán Viktornak

Fekete-Győr András szerint ahol a keleti maffiákkal összenőt korrupt fideszes elit nyer, ott Magyarország csak veszít.

Ellenzéki összefogás: Orbán Viktor a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia!

Az ellenzéki pártok szerint nem teltházas focimeccseket kergető álmok miatt, hanem az aktuális járványadatok alapján kéne dönteni az óvodás és iskolák nyitásáról.

Mégis adhat pénzt az SMA-s gyerekek kezelésére az állam

Nem lesz automatikus, egyedi méltányosság alapján fizetnék ki a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszert.

Orbán Viktor: A nyájimmunitás egy ellenszenves vélemény, nem vagyunk mi állatok

A miniszterelnök szerint csak egyéni védelem és felelősség létezik az oltáshajlandóság terén.

van még itt cikk a témában:

Női kosárlabda: bronzérmes a Győr

A Győr szerezte meg a bronzérmet a női kosárlabda NB I-ben, miután a harmadik helyért rendezett párharc második összecsapásán is legyőzte a DVTK-t.

Gasper Okorn: Hatalmas volt rajtunk a nyomás, Damoklész kardja ott lebegett a fejünk felett

A Falco edzője a Magyar Kupa megnyerése után három nappal nagyon őszintén nyilatkozott.

Váradi Benedek: Megígértem édesanyámnak, hogy megcsináljuk, és meg is csináltuk!

A Falco friss kupagyőztes kapitánya szeretné továbbvinni, amit édesanyjától tanult.