Devecserit megműtötték, fél év kihagyás vár rá

Vágvölgyi Bálint 2021-02-25 19:40:00
A Hali védője Achilles-ín-szakadást szenvedett.

A Szombathelyi Haladás két kulcsjátékosa is megsérült a Kisvárda elleni Magyar Kupa-mérkőzésen. A meccs 66. percében Devecseri Szilárdot, tíz perccel később Csilus Tamást kellett lecserélni. A középső védő bal lábában elszakadt az Achilles-ín, körülbelül féléves kihagyás vár, Csilusnak pedig jobb combjában szakadt el az izom.

- Egy jobb oldali szabadrúgásból jött a labda a kapu elé, sikerült elfejelnem a berobbanó támadó elől, aki viszont – már nem emlékszem pontosan – vagy megrúgott, vagy rám lépett, ahogy földre értem – mondta Devecseri a klubhonlapnak. – Hozzáteszem, nem szándékos mozdulat volt a részéről, nagy volt a tumultus, mindketten a labdát figyeltük. Óriási, tompa fájdalmat éreztem, és amikor megpróbáltam levenni a cipőm, láttam, hogy lötyög a bal lábam – tudtam, nagy baj van. Jött a masszőr és az orvos, csak annyit kérdeztek: öltöző vagy kórház? Mivel utóbbi mellett döntöttem, mentővel bevittek. Megröntgeneztek, majd a felvétel láttán toltak is a műtőbe, elszakadt ugyanis az Achilles-ínam. A műtét rendben ment, éjszaka viszont egy szemhunyásnyit sem aludtam. Mikor reggel óvatosan felálltam – rá persze nem állhatok – ordítani tudtam volna a fájdalomtól. Csütörtök délelőtt hazaengedtek. A rehabilitáció három-négy hónap, utána kezdhetek el mozogni, az orvosok szerint szeptemberben futballozhatok újra. Remélem, kicsit túloztak, és hamarabb visszatérhetek. Rengetegen kívántak jobbulást, ettől azért most már sokkal jobb a hangulatom.

Csilusra még nem tudni, mennyi kihagyás vár, a szakadás nagyságától két-hat hétig nem futballozhat.

- Debreceni ívelt a védők mögé egy labdát, és úgy éreztem, érdemes rástartolnom, de ahogy elindultam, pukkant egyet a combom és beszúrt. Bíztam benne, hogy nincs szakadás, hanem csak húzódás, de mivel nem tudtam folytatni a játékot, cserét kértem. Noha még nem voltam ultrahangon, a tünetek alapján szinte biztos, hogy szakadás van. Korábban már szakadt el a combizmom, tudom, hogy milyen. Sétálni ugyan tudok, de egy-egy lépésnél belenyilall a fájdalom. A napokban megvizsgálnak, de addig is elkezdtem a gyógytornát, emellett kezelik a combomat. Ha kis szakadásom van, akkor kettő-négy, ha nagyobb, akkor négy-hat hét kihagyás vár rám. Egy sérülés sosem jön jól, most meg pláne nem, amikor kétszer kikaptunk – remélem, mihamarabb újra a csapat rendelkezésére tudok állni.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.