Fekete-Győr András: az ártatlanságomban teljesen biztos vagyok

Fehér Buda 2021-02-24 15:48:00
Megkezdődött a tárgyalás a Momentum miniszterelnökjelöltjével szemben.

Ma történt az első rendes tárgyalás Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnöke ellen indított büntetőügyben. Fekete-Győr és Szarvas Koppány Bendegúz ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat az ügyészség, miután Fekete Győr még a 2018 decemberi tüntetéseken egy lila füstgránátot ejtett a rendőrök közé, miután azok könnygázt alkalmaztak a tüntetők ellen. A Momentum elnöke ellen eredetileg másfél év börtönbüntetést kértek, három évre felfüggesztve, a politikus ehelyett kérte a tárgyalást.

A mai tárgyalás után Fekete-Győr végül a Facebook-oldalán a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt jelentkezett be, egy élővideóban elmondta, hogy ő világéletében minden tettéért vállalta a felelősséget, a jövőben is ezt tervezi. Azt is elmondta, hogy szerinte az élete során senkiben sem tett kárt, így 2018. decemberében sem, amikor a rabszolgatörvény ellen indult meg a tüntetéssorozat. Fekete-Győr szerint az ügyészség két dolgot is eltévesztett a mostani tárgyaláson, az egyik az ország, a másik a házszám. A Momentum miniszterelnök-jelöltje ezzel arra utalt, hogy nem Oroszországban vagyunk, ahol prominens politikusok ellen indulnak bírósági eljárások. A házszámmal pedig arra gondolt, hogy ő nem Polt Péter, aki a magyar bűnt és a korrupciót pártolja, de nem is Tiborcz István, vagy Szijjártó Péter.

 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

A bejelentkezés végén Fekete-Győr felelevenítette, hogy az utóbbi időben több momentumos ellen is eljárás indult, köztük az ellen a fiatal ellen is, aki egy jachtparkoló feliratot fújt Szijjártó irodája elé. A Momentum elnöke viszont arról nem beszélt, hogy a bíróságon pontosan mi is történt, azt viszont elárulta, hogy ő teljesen biztos az ártatlanságában.

A tárgyalás után Fekete-Győr közleményben is beszámolt a tárgyalásról, ebben azt írja "Elképesztő, hogy olyan momentumosok ülnek a vádlottak padján, akik az emberekért cselekednek. Engem Fekete-Győr Andrásnak hívnak, nem Szijjártó Péternek, aki egy oligarcha jachtján nyaral, nem Polt Péternek, aki a bűn pártolja, nem Tiborcz Istvánnak, aki az adófizetők pénzén gazdagodik. A 2022 utáni új Magyarországon nem fordulhat majd elő, hogy Magyarország kifosztóit futva hagyja az ügyészség. A Momentum rendszerváltás-terve pontosan rögzíti, mit teszünk a kormányzás első 3, 30 és 300 napjában. Kész tervünk van arra, hogyan fogjuk jogállami eszközökkel, gyorsan és hatékonyan elszámoltatni a felelősöket, visszaszerezni Magyarországot és megakadályozni az ellopott vagyonok és a bűnözők kimenekítését.  Most vasárnap mutatjuk be a Momentum Új Rendszerváltás programját, amely az elszámoltatás módjáról és a jogállami keretek kiépítéséről szól majd." 

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák