Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelöltje

Papp László Tamás 2021-02-21 14:25:00
Online eseményen jelentették be, kit indítanak.

Fekete-Győr Andrást Cseh Katalin és Donáth Anna EP-képviselők, Szél Bernadett és Hadházy Ákos a párt 2022-es egyéni jelöltjei ajánlották miniszterelnök-jelöltnek a Momentum online rendezvényén. Mind a négyen Fekete-Győrt javasolták az előválasztáson a párt kormányfő-jelöltjének.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje: **************

Causes event by Momentum Mozgalom on Sunday, February 21 2021 with 2K people interested and 688 people going. 9 posts in the discussion.

Cseh Katalin elmondta: „Európában azt látom, hogy egy óriási változás van a politikában: egyre kevésbé vezetik az országokat idősödő úriemberek. A finn miniszterelnök 34 évesen, az osztrák kancellár 31 évesen került országa élére. És egyre inkább új értékek válnak fontossá a kontinensen: a XXI. század sikeres politikusai nem fogadhajták el, hogy igazságtalan vagy fenntarthatatlan, környezetromboló országban éljünk. Fekete-Győr András az az ember, aki nem ismer lehetetlent. Éppen ilyen emberre van szükségünk. Nemcsak nekünk: hanem Magyarországnak.”

Cseh Katalin után Szél Bernadett következett, aki elmondta:

„András képes keményen dolgozni, együttműködni, reményt adni. De van még egy titkos erőforrása, amit úgy hívnak: közösség. Miniszterelnök-jelöltként az egyik legfontosabb tanulság számomra az volt, mennyire fontos, hogy erős, támogató közösség álljon a vezető mellett. Andrásnak ez megvan. A Momentum Mozgalom erejét a közösség ereje adja. A Momentum ráadásul ma az a párt, amelyik hitelesen képviseli azt az újfajta, mozgalmi politizálást, amiben én is hiszek.”

Hadházy Ákos arról beszélt, hogy a korrupcióellenes harcban partnerre talált Fekete-Győr Andrásban:

"Ha van, aki vállalja a miniszterelnöki feladatokkal való szívást, de közben szabad kezet ad nekem az eddigi elkövetők felelősségre vonásában és az esetleges új elkövetők megakadályozásában, akkor én annak nagyon örülök. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke ilyen – vezetésével a Momentum különösen aktívan szervezte és segítette az Európai Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtést.” Hadházy a Fekete-Győrt méltató beszédében azt is elmondta: minél több embert börtönbe akar küldeni azok közül, akik az európai uniós támogatásokat ellopták. 

„2022-ben fakarddal fogunk indulni egy átkozott tank ellen, de létezik egy fegyver, amivel győzhetünk: a hitelesség. A magyar emberek a politikától biztonságot várnak, a politikusoktól pedig végre valódi változást. A tank páncélját pedig csak olyan jelöltekkel lehet feltörni, akiktől nem csak hallják az emberek a változás ígéretét, hanem látják is rajtuk, hogy tesznek érte. Ezt ismerte fel Fekete-Győr András és ezért ajánlom őt jó szívvel a miniszterelnöki előválasztáson” – mondta Hadházy. 

Donáth Anna elmondta: Fekete-Győr András „képes volt arra, hogy közösséggé formálja azokat a bal- és jobboldaliakat, konzervatívokat és liberálisokat, akik egy közös célban hisznek. És képes lesz arra is, hogy a politikai szekértáborokon átlépve összehozzon mindenkit, akik hisznek egy új Magyarország, egy jobb Magyarország víziójában. Akik hisznek abban, hogy Magyarországnak olyan miniszterelnökre van szüksége, aki nem legyőzni, hanem meggyőzni akarja a másikat. Olyanra, aki nem egyedül dönt mindenről – hanem meghallgatja a mellette állókat.”

Beleszülettünk a szabadságba, de alapélményünk nem a szabadság lett, hanem annak lebontása – fogalmazott a generációjáról a beszédében Fekete-Győr. „2014-ben nem hittem a szememnek, hogy az akkori ellenzék pártjai egymással viaskodva, a régi, kiégett arcokat felsorakoztatva vágtak neki a parlamenti választásnak – majd buktak el csúfosan a Fidesszel szemben. Rájöttem arra, hogy ha a mi generációnk nem szervezi meg magát, akkor az a Magyarország, amit ismerünk és szeretünk, megszűnhet létezni. Rájöttem, hogy ha nem teszek semmit a hazámért, a gyerekeim már nem itthon, Magyarországon fognak felnőni, hanem valahol Európában, távol Orbán Viktor rendszerétől” – fogalmazott.

Fekete-Győr András szerint 2020 a párhuzamos valóságok éve volt. Az egyik az ország 99 százalékáé, az egy százalék pedig a tolvaj fideszes elité. Hogy a francba lehet az, hogy a korrupt miniszterelnök nulla forintot hazudik a vagyonbevallásában, addig az apja multimilliárdos? ˜– kérdezte Fekete-Győr. Aki szerint 2020-ban kiderült: nemcsak Szájer József, de a nagyfőnök is meztelen. Basszus, nehogy már a honfoglaló magyarok útját visszafelé tegyük meg! – mondta Fekete-Győr, aki szerint nem keleti, hanem nyugati mintákat kell követni. Korrupcióellenes ügyészség létrehozását is megígérte.

Fekete-Győr szerint a demokrácia vagy liberális vagy nem létezik. Az oktatást pedig finn mintára szeretné átszervezni, megszüntetné a KLIK-et. A zöldkérdés létkérdés, megújuló energiát akarunk, Paks 2 szerződéseit felmondjuk, „a szélerőműveknek zöld utat adunk, évente 100 ezer lakás energetikai korszerűsítését vállaljuk. 2035-től pedig kizárólag elektromos autókat engedünk forgalomba hozni Magyarországon.” Fekete-Győr 2030-tól a négynapos munkahetet is beígérte, de ehhez szerinte versenyképessé kell tenni az országot. Made in Hungary helyett Invented in Hungary legyen a jelszó, bevezetjük az eurót – tette hozzá.

Szólj hozzá!

Napos idővel kezdődik a hétvége

Az északi, északnyugati szél a déli órákig még nagy területen maradhat élénk, később fokozatosan mérséklődni kezd.

Kásler Miklós felfüggesztette az egynapos műtéteket

A kórházak tehermentesítése érdekében.

Gasper Okorn: Vannak nehéz idők, amikor semmi sem megy úgy, ahogy elképzeled

A Falco edzője nem túl vidám gondolatokat osztott meg.

Felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

A közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területet egyaránt érinti.

Nem értesítették a győri színházigazgatót, hogy nem ő nyerte a pályázatot

Megalázó: még csak nem is szóltak a színházat 12 éve igazgató Forgács Péternek, hogy Bakos-Kiss Gábor nyerte a pályázatot, a Facebookról értesült ő is.

Győrben és környékén is elszaporodtak az „unokázós” csalások

Erről a megyei rendőrfőkapitány beszélt az állománygyűlésen.

Hatalmas, 8,1-es erősségű földrengés rázta meg Új-Zélandot

Egyből kiadták a cunamiriadót a térségre.

Karácsony: Összeomlott a kormány oltási terve

Levélben kéri Orbánt és Káslert, hogy szervezzék meg a gyermekfelügyeletet.

Transzneműek is lehetünk az új Harry Potter-játékban

Eddig sosem látott szabadságot kapnak a játékosok.

Véglegessé vált az idei Forma-1-es versenynaptár

Március végén, Bahreinben lesz az első futam.

Hetvenévesen tojt tojást a világ legöregebb madara

Wisdom negyvenedik fiókája már ki is kelt.

Leváltják Forgács Pétert a győri színház éléről, az egyetlen nem győri jelölt nyerte a pályázatot

A határon túli színházakkal kapcsolatot építeni kívánó Bakos-Kiss Gábor lesz a Győri Nemzeti Színház új igazgatója.

Nemény András gyorsan teszteltette magát, amikor kiderült, hogy Dobrev Klára koronavírusos lett

Az Európai Parlament alelnöke kedden járt Szombathelyen, a polgármesterrel is találkozott.

75 koronavírusos beteg van jelenleg Sárváron

Rajtuk kívül 394 fő áll járványügyi megfigyelés alatt.

Az ellenzék szerint összeomlott a kormány járványkezelése

"Mi a bánat folyik itt? Mit csinál Orbán Viktor?" - többek között ezek a kérdések is elhangzottak.

Sárváron is felborult az oltás menetrendje

AstraZenecával oltottak volna a hétvégén, ez most csúszni fog.

Legjobb rendezés és legjobb mellékszereplő - két díjat is magyar filmek nyertek a Berlinalén

A Természetes fény és a Rengeteg - Mindenhol látlak című film is bekerült a díjazottak közé.

Orbán aláírta, de vajon mikor tudjuk meg, hogy mit?

Miközben a fél ország a Magyar Közlöny honlapján kattintgat lelkesen, aközben a magyar kormány és miniszterelnök saját Facebook-oldalával van elfoglalva.

Szó sincs a templomok bezárásáról

Minden nyilvános istentiszteletet megtartanak, de aki kéri, felmentést kaphat a részvétel alól. De mi lesz a húsvéti teendőkkel?

van még itt cikk a témában:

A Momentum kinyittatná a bezárt stadionokat

Oltási pontként már sok országban üzemelnek a drága létesítmények, a magyar kormány azonban egyelőre kivár.

"Ízlelgetik már a vereség ízét, megszabadultak Európa spionjától, kidobják a rohadt narancsot"

Keleti diktatúrák falova, Zseb-Putyin, Pablo Sanchez eltitkolt gyermeke pedig mégis örökölt Juan Garciatól. Így reagáltak az ellenzéki pártok arra a hírre, hogy a Fidesz kilép az Európai Néppárt frakciójából.

Fekete-Győr András: az ártatlanságomban teljesen biztos vagyok

Megkezdődött a tárgyalás a Momentum miniszterelnökjelöltjével szemben.