Vereséggel kezdett a kijevi buborékban a férfi kosárválogatott

Vágvölgyi Bálint 2021-02-18 21:40:00
Váradiék ugyan szorongatták Szlovéniát, de jobb volt a címvédő.

A legutóbbi, 2017-es Eb-n 15. magyarok számára a veretlenség mellett az is jó előjelnek számított, hogy egy éve 77-75-re legyőzték a címvédő szlovénokat Szombathelyen. Az ellenfélnél ezúttal is hiányoztak az NBA-sztárok - köztük Goran Dragic és Luka Doncic -, de a többiek sem képviseltek szerény játékerőt, mivel sok ABA-ligás (azaz a posztjugoszláv országok közös bajnokságából érkező) játékos mellett spanyolországi és franciaországi légiósok is voltak a keretben.

Fotó: fiba.com

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány nem számíthatott a legnagyobb magyar névre, a Barcelonát erősítő Hanga Ádámra, aki klubkötelezettségei miatt nem állt rendelkezésre, míg a Japánban légióskodó Allen Rosco utazási problémák miatt maradt távol.

A magyar válogatott - amely az elmúlt 14 mérkőzéséből 12-t megnyert - számára egyszerű a kijevi képlet: a koronavírus-járvány miatt buborékban zajló torna négy mérkőzésén egy győzelem is elég a továbbjutáshoz.

Fotó: fiba.com

A csütöröki nyitányon Benke Szilárd szerezte az első pontokat, csakhogy a szlovénok sorozatban 12 ponttal válaszoltak, és a nyitónegyedben csak hat pontra sikerült felzárkózni. A folytatásban Ferencz Csaba triplájával három pontra csökkent a hátrány (25-22), majd a Pesaróval hétvégén Olasz Kupa-ezüstérmes Filipovity Márkó vette vállaira a válogatottat. A nagyszünetben 40-36 volt az állás.

Fordulás után szinte csak a hárompontos vonalon túlról tüzelt a szlovén gárda, ezalatt egy pontra feljött az Ivkovics-legénység (41-40). Az öröm azonban nem tartott sokáig, mert hamarosan 61-45 állt a nagyórán, az ellenfél ekkor tíz triplánál, Jaka Blazic pedig már 21 pontnál tartott. Ismét feltámadtak azonban a magyarok, és Perl Zoltán dudaszós hármasa révén 65-58-ról indult a zárószakasz. Ebben már csak hat pontra sikerült csökkenteni a hátrányt, így végül a szlovénok ünnepelhettek, a magyar csapat pedig a hátralévő három meccsén még begyűjtheti az Eb-szerepléshez szükséges egy győzelmet.

Fotó: fiba.com

Ivkovics Sztojan az M4 Sport csatornának adott nyilatkozatában kiemelte, hogy nem volt nagy különbség a csapatok között: "Szomorú vagyok, hogy nem nyertünk, a fiúk hozzáállása rendben volt. Most kevesebb mint 24 óránk van a következő meccsig, amelyen ismét nagyon kell koncentrálnunk. A három hátralévő mérkőzésből egyet nyerni, ez a feladat, úgyhogy menni kell tovább" - összegzett a szakvezető.   

A csoportból az első három válogatott szerez részvételi jogot a kontinenstornára. A szlovénok és az ukránok már kijutottak a 2022-es Eb-re, amelynek Csehország, Georgia, Olaszország és Németország ad otthont. Az osztrákok négy vereséggel a kvartett utolsó helyén állnak, és minimális esélyük maradt a továbbjutásra.

A magyarok hátralévő Eb-selejtezői (Kijev):

péntek: Ausztria-Magyarország 18.15
vasárnap: Magyarország-Ausztria 19.00
hétfő: Magyarország-Ukrajna 18.00

Az F csoport állása:

1. Szlovénia 9 pont/5 mérkőzés (már továbbjutott), 2. Ukrajna 6/4 (már továbbjutott), 3. MAGYARORSZÁG 5/3, 4. Ausztria 4/4

Szlovénia - Magyarország 84-72 (23-25, 17-21, 25-22, 19-14)

Eb-selejtező, F-csoport
Kijev, Sports Palace

Szlovénia: Rupnik 13/9, Blazic 24/12, Lapornik 1, Muric 11/3, Dimec 10. Cserék: Kosi 2, Hrovat 12, Span 3/3, Hodzic -, Macura -, Lapornik M. 6/6, Mahkovic 2.

Magyarország: Váradi 15/6, Vojvoda 13/3, Benke 2, Eilingsfeld 2, Keller 4. Cserék: Perl 16/6, Karahodzic 2, Filipovity 9, Ferencz 6/6, Szabó -, Pongó M. 3/3. Horti -.

Címlapfotó: fiba.com

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”