A hazugozás gyorsan megvolt, a bocsánatkérés már nem megy a szombathelyi fideszes képviselőnek

Farkas Bazsi 2021-01-29 16:18:00
Horváth Gábor sokat hangoztatott keresztény értékrendjébe simán belefér, hogy valótlanságot állítson szerkesztőségünkről.

“Most már Ungár Péternek és főszerkesztőjènek Farkas Bazsinak is papírja van arról, hogy propagandista furkósbotjuk az Ugytudjuk HAZUDIK” - írta október 24-én Facebook-posztjában Horváth Gábor, a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselője. 

A politikus figyelmét már akkor felhívtuk, hogy nincs vége annak a jogi eljárásnak, amire hivatkozva ezt írta, mivel jogorvoslatért a Kúriához fordultunk. Horváth ennek ellenére hagyta kint a kiírást. 

Kedden kaptuk kézhez a legfőbb bírói szerv ítéletét, amiben kimondta, hogy az Ugytudjuk.hu nem követett el jogszabálysértést, ergo nem is hazudhattunk.

Ezt jeleztük is a képviselőnek, és arra kértük, hogy ha már korábban hazugsággal vádolt minket, akkor tegye meg, hogy a Facebook-oldalán bocsánatot kér tőlünk. 

A más esetben az Ugytudjuk.hu-t kritizáló posztokat gyorsan megosztani képes Horváth ezúttal hezitált, viszont válaszolt és érvelt, hogy ez neki miért is nem kötelessége. Az egyébként szintén említésre érdemes, hogy a kámoni képviselő folyton hangoztatja, hogy mennyire mélyen vallásos és a keresztény erkölcsök szerint él. Csak éppen az esik nehezére, hogy egy nyilvánvalóan nem igaz állításáért elnézést kérjen az érintettől. 

Horváth Gábor és a következetesség

Horváth Gábor Kámon-Herény városrészben él, a helyiek csak „Matávosként” emlegetik. Horváth politikai pályáját a Jobbikban kezdte, aztán az etikai bizottság 2011-ben kizárta a pártból. Azon felül, hogy Horváth szélsőjobboldali megnyilvánulásoktól sem volt mentes, ami az akkori Jobbikban is sokaknál kiverte a biztosítékot, még pártját is el akarta árulni. A bizottság azért zárta ki, mert, folyamatosan belső információkat szivárogtatott ki a Fidesznek. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Aztán Horváth valószínűleg csalódhatott a Fideszben, ugyanis egy 2018-as, az országgyűlési választások napján készült Facebook-posztjában ezt írta:

“Ma arról döntünk ki lopja el a közpénzt és ki uralkodjon a másik felett. Ebben minden párt egyforma. Ez a valóság, kár ámítani magunk.”

A 2019-es önkormányzati választáson aztán már a Fidesz pártlogója alatt indult el Szombathely 1-es számú választókerületében. Horváth most éppen annak a pártnak a frakciójában ül bent, ami szerinte lassan három éve lopja az adófizetők által befizetett közvagyont. Dehogy egy újabb csavar kerüljön a sziklaszilárd következetesség történetébe, a közgyűlésbe beülni jó volt a Fidesz, de Horváth most már lépten-nyomon azt hangoztatja, hogy Ő bizony nem Fidesz-tag.

Amikor arról kérdeztük, hogy mi a véleménye arról, hogy Illés Károly, a szombathelyi Fidesz frakciójának vezetője az Ugytudjuk.hu-t kizárta egy nyilvános sajtótájékoztatóról Horváth csak annyit mondott: ő nem Fidesz-tag.  

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”