A hazugozás gyorsan megvolt, a bocsánatkérés már nem megy a szombathelyi fideszes képviselőnek

Farkas Bazsi 2021-01-29 16:18:00
Horváth Gábor sokat hangoztatott keresztény értékrendjébe simán belefér, hogy valótlanságot állítson szerkesztőségünkről.

“Most már Ungár Péternek és főszerkesztőjènek Farkas Bazsinak is papírja van arról, hogy propagandista furkósbotjuk az Ugytudjuk HAZUDIK” - írta október 24-én Facebook-posztjában Horváth Gábor, a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselője. 

A politikus figyelmét már akkor felhívtuk, hogy nincs vége annak a jogi eljárásnak, amire hivatkozva ezt írta, mivel jogorvoslatért a Kúriához fordultunk. Horváth ennek ellenére hagyta kint a kiírást. 

Kedden kaptuk kézhez a legfőbb bírói szerv ítéletét, amiben kimondta, hogy az Ugytudjuk.hu nem követett el jogszabálysértést, ergo nem is hazudhattunk.

Ezt jeleztük is a képviselőnek, és arra kértük, hogy ha már korábban hazugsággal vádolt minket, akkor tegye meg, hogy a Facebook-oldalán bocsánatot kér tőlünk. 

A más esetben az Ugytudjuk.hu-t kritizáló posztokat gyorsan megosztani képes Horváth ezúttal hezitált, viszont válaszolt és érvelt, hogy ez neki miért is nem kötelessége. Az egyébként szintén említésre érdemes, hogy a kámoni képviselő folyton hangoztatja, hogy mennyire mélyen vallásos és a keresztény erkölcsök szerint él. Csak éppen az esik nehezére, hogy egy nyilvánvalóan nem igaz állításáért elnézést kérjen az érintettől. 

Horváth Gábor és a következetesség

Horváth Gábor Kámon-Herény városrészben él, a helyiek csak „Matávosként” emlegetik. Horváth politikai pályáját a Jobbikban kezdte, aztán az etikai bizottság 2011-ben kizárta a pártból. Azon felül, hogy Horváth szélsőjobboldali megnyilvánulásoktól sem volt mentes, ami az akkori Jobbikban is sokaknál kiverte a biztosítékot, még pártját is el akarta árulni. A bizottság azért zárta ki, mert, folyamatosan belső információkat szivárogtatott ki a Fidesznek. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Aztán Horváth valószínűleg csalódhatott a Fideszben, ugyanis egy 2018-as, az országgyűlési választások napján készült Facebook-posztjában ezt írta:

“Ma arról döntünk ki lopja el a közpénzt és ki uralkodjon a másik felett. Ebben minden párt egyforma. Ez a valóság, kár ámítani magunk.”

A 2019-es önkormányzati választáson aztán már a Fidesz pártlogója alatt indult el Szombathely 1-es számú választókerületében. Horváth most éppen annak a pártnak a frakciójában ül bent, ami szerinte lassan három éve lopja az adófizetők által befizetett közvagyont. Dehogy egy újabb csavar kerüljön a sziklaszilárd következetesség történetébe, a közgyűlésbe beülni jó volt a Fidesz, de Horváth most már lépten-nyomon azt hangoztatja, hogy Ő bizony nem Fidesz-tag.

Amikor arról kérdeztük, hogy mi a véleménye arról, hogy Illés Károly, a szombathelyi Fidesz frakciójának vezetője az Ugytudjuk.hu-t kizárta egy nyilvános sajtótájékoztatóról Horváth csak annyit mondott: ő nem Fidesz-tag.  

Szólj hozzá!

5500 embert már beoltottak Sárváron

Több mint 2300-an már a második adagot is megkapták.

Mikorra lehet zöld a kereskedelem?

Egyelőre kérdéses, hogyan alakul a magyarországi, fenntartható vállalkozások sorsa.

Ma akár 20 fok körüli csúcs is jöhet

Szombaton is hasonló jó idő köszöntheti a terasznyitást.

Egy vágányon újraindulhatott a forgalom Újfehértónál

60 kilométer/órás sebességkorlátozással.

Visszakapjuk a köztereink egy részét: Így ünnepli a Föld napját Budapest

Ingyen utazhatnak az autóval közlekedők április 22-én, csütörtökön, a Föld napján Budapesten a BKK járatain, az ezt követő hétvégén, április 24-25-én pedig a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány–Andrássy út–József Attila utca (Széchenyi tér) szakaszt is birtokba vehetik.

Mutatjuk a megújuló Citadella látványterveit

Két évig fog tartani az erőd felújítása.

Bödőcs Tibor: Megszakad a szívünk. Oltassák be magukat!

Egy fiatalon elhunyt óvónőről emlékezett meg a humorista.

Koronavírus: Gibraltárt leszámítva Magyarországon haltak meg a legtöbben a vírus miatt

A mai nappal lehagytuk Csehországot, csak a miniállam Gibraltár előzi meg Magyarországot a lakosságarányos halálozási adatot tekintve.

Itt az első szombathelyi tabló, amit az online oktatás ihletett

A művészetis diákok chat ablakokban várják a jövőt.

Elhunyt a Vas megyei autós társadalom egyik motorja, Farkas Zoltán

Mindenki “Bocija” koronavírus fertőzést kapott.

A feljegyzések kezdete óta 2020 volt a legmelegebb esztendő Európában

A 2020-as esztendő volt a legmelegebb Európában a feljegyzések kezdete óta - közölte az Európai Unió Copernicus Klímaváltozási Szolgálata (C3S) csütörtökön Londonban közzétett európai klímajelentésében.

Ittasan vezetve koccolta végig Szombathelyt egy sofőr, majd egy ereszcsatorna állította meg

Még egy busznak is nekitolatott, majd elhajtott a buszsofőr elől.

Mézes jó reggelt, Nagy István miniszter úr!

Az LMP üdvözöli az agrárminiszter döntését, hogy aláírta a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat" című európai polgári kezdeményezést.

Vádat emeltek a kőszegi szilveszteri ámokfutó ellen

A sofőr ittasan rodeózott, majd csattant egy házfalnak.

van még itt cikk a témában:

Üzenet a szombathelyi Fidesznek: a napfény a legjobb fertőtlenítő

Ungár Péter közleményben válaszol Illés Károly mai kijelentéseire.

Illés Károly válaszok helyett megfenyegette az Ugytudjuk.hu-t

A Fidesz szombathelyi elnöke bírósági pert helyezett kilátásba.