Éljen Szombathely: politikai lózungok helyett a szombathelyi Fidesz vesse latba kapcsolatrendszerét

ugytudjuk.hu 2021-01-24 17:01:00
Az ÉSZ közgyűlési frakciója arra kéri a városi ellenzéket, hogy semmittevés helyett segítsenek, hogy a város a kieső bevételeket megkapja.

Az Éljen Szombathely! Egyesület közgyűlési frakciója közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amit változtatás nélkül közlünk:

„Fel kell készülnünk arra, hogy a város bevételei csökkennek a jövőben, ezért szükség van a költségvetés átalakítására, kezdve az önkormányzati cégek üzleti tervének átdolgozásával, racionalizálásával. Erre szükség van a város költségvetésének kiegyensúlyozottsága végett, másrészt, hogy a válság miatt nehéz helyzetbe került lakosokon segíteni tudjunk.”

Ezt akár az Éljen Szombathely! Frakció is nyilatkozhatta volna tavasszal, a járvány első hullámának leküzdéséről szóló egyeztetést követően, hiszen ez egy korrekt, a helyzetet normálisan kezelni kívánó politikusi akaratot tükröz. A fenti idézet viszont Illés Károlytól a Fidesz helyi frakcióvezetőjétől származik. A kérdés már csak az, hogy akkor nem gondolta komolyan mondandóját, vagy most érzi azt, hogy hazugságba csomagolt hangulatkeltéssel kívánja elterelni a figyelmet frakciójának semmittevéséről. Külön pikantériája nyilatkozatuknak, hogy annak a pártnak a nevében nyilatkoznak, amely az ő városvezetésük alatt megszüntette (valóban) a Gyermekek Háza önállóságát, amely eladta az Agora egykori székházát (Művészetek Háza), majd mintegy megkoronázva kultúrpolitikájukat el akarták kergetni a színházalapító Jordán Tamást (emlékezhetünk a direktor melletti tüntetésre, amelyen számos szombathelyi polgár állt ki igazgató úr mellett).

Nem tudjuk, mire gondoltak, amikor a kulturális dolgozók egzisztenciáját féltik. Egy olyan kormánypárt tagjaiként teszik ezt, amely egyeztetés nélkül szedte ki a közalkalmazotti jogállásukból, és tette a Munka Törvénykönyve alá a közművelődési dolgozókat. Az valóban érintette az egzisztenciájukat. A mostani elképzelés pedig az Agora jobb pályázati lehetőségeinek megteremtéséről szól amellett, hogy igen, a párhuzamosságok megszüntetése és a közpénzek megóvása valóban kimondott célunk most, és marad a jövőben is.

Végezetül azt szeretnénk kérni a mélyen tisztelt szombathelyi ellenzéktől, hogy politikai lózungok (=semmittevés) helyett vesse latba kapcsolatrendszerét, hogy a városunk költségvetéséből kieső bevételek kompenzációjáról folyó tárgyalások sikeresek legyenek. Segítsenek abban, hogy a részben a pandémia miatt, részben pedig a kormány intézkedései által kieső bevételeket megkapjuk. Önök meg tudják ítélni, melyik utat választják: segíteni szeretnék Szombathely életét, vagy az öncélú romboló várospolitikát folytatják. Ez az Önök döntése.

Éljen Szombathely! Egyesület közgyűlési frakciója

Szólj hozzá!

Devecserit megműtötték, fél év kihagyás vár rá

A Hali védője Achilles-ín-szakadást szenvedett.

Egy nap alatt három embercsempészt és 11 határsértőt fogtak a rendőrök Vas megyében

Szombathelyen egy szerb és két osztrák ember próbált embereket csempészni.

Az MSZP körmendi szervezete rákérdezett Szijjártó Péternél, hogy a környező országokban lesznek-e az oltás igazolásáról szóló szabályozások

A lengyel kormány már meglépte, hogy csak olyan embereket enged be az országba, akiket az európai gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal oltottak be.

Hende Csaba megint kettős játékot játszik

Ezúttal a szemét van porondon.

A győri DK nem támogatja a 2021-es városi költségvetést

Erről a párt helyi elnöke, Glázer Tímea önkormányzati képviselő posztolt.

Orbán Viktor: Versenyt futunk az idővel

"Csupa rossz hírem van" - mondta a kormányfő a csütörtöki bejelentkezésében.

Szombathely több pontján is időszakos áramszünet lesz holnap

Reggel nyolc és délután négy óra között kell hanyagolni az áramot.

Müller Cecília: Vegyék fel a telefont!

Az országos tisztifőorvos szerint ha mindenkit elérnek, aki már beregisztrált az oltásra, akkor húsvétra végeznek is a listán lévőkkel.

Az uniós bíróság elkaszálta a Stop Sorost

Jogsértő a menedékkérők számára történő segítségnyújtás bűncselekménynek minősítése Magyarországon Atanasziosz Rantosz főtanácsnok szerint.

Kazán mellett tárolt tüzelőfa kapott lángra Szombathelyen

Két locsolóval esett neki a tulaj a tűznek a Szatmár utcában.

Már Győrben is egészségtelen a levegő minősége

Egyre rosszabb a helyzet az országban.

Ez a férfi mobilt lopott egy szombathelyi áruházból, felismeri valaki?

A rendőrök a lakosság segítségét kérik a tolvaj azonosításában.

Rangadót nyert az SZKKA ifi csapata Győrben

A szombathelyiek így egy pontra felzárkóztak az éllovas győriek mögé.

Ismeretlen okból lezárták a győri Olimpiai Sportpark teniszpályáit

Technikai okokból péntekig nem lehet ütögetni.

van még itt cikk a témában:

Éljen Szombathely: az összes örökölt megoldatlan ügyet meg fogjuk oldani

A szombathelyi városvezetés válaszolt a Fidesz közleményére.

Miért mehet be járvány idején váratlanul, rajtaütésszerűen az iskolákba Dézsi Csaba András, ha a szülők nem?

A győri polgármester menzarazziái kapcsán kérdeztünk rá erre az önkormányzatnál. A tankerületnél és az iskola vezetésénél arról is érdeklődtünk: a diákok szülei hozzájárultak-e ahhoz, hogy gyermekeik a politikussal együtt szerepeljenek a videófelvételen?