Keller Ákos a macskájával érkezett Szombathelyre, párja később csatlakozik hozzá

Vágvölgyi Bálint 2021-01-12 09:43:00
A Falco új centerét több magyar csapat is megkereste, amikor eljött Lengyelországból.

Vasárnap este jelentette be a Falco-Vulcano Energia KC csapata, hogy leigazolta a magyar válogatott csapatkapitányát, Keller Ákost. A center másfél évre írt alá Szombathelyre, a hétfői edzés után a klubhonlap készített vele interjút.

"Az utóbbi hetekben felgyorsultak események. Sajnos Lengyelországban több kisebb sérülés is hátráltatott, nem tudtam igazán formába lendülni. A korlátozások miatt a mindennapok is monotonná váltak. Reggel edzés, majd ebéd azután újabb edzés majd vacsora és alvás. A páromnak még nehezebb volt ez az időszak, mert ő nem mozdulhatott ki egyáltalán. Nagyon egyedül éreztük magunkat, nem voltunk jó passzban és ehhez még társult, hogy sajnos nekem sem ment úgy a játék, ahogy azt szerettem volna. Karácsony után fogalmazódott meg bennem a váltás gondolata és le is ültem az edzőnkkel megbeszélni a helyzetet. Ő elfogadta a döntésem, egy kikötése volt, hogy addig maradjak, amíg nem találják meg a helyettesemet. Természetesen ennek eleget is tettem, végül múlt hét csütörtökön bontottuk fel a szerződésemet. Szombaton pedig már útra is keltünk. Először hazautaztunk Székesfehérvárra, majd onnan Szombathelyre. Jött velem a macskánk, akit mindenhova viszek magammal, kedvesem pedig majd később csatlakozik hozzám" – kezdte Keller.

Több magyar csapat is érdeklődött keller iránt, aki beszélt arról is, miért a Falcót választotta.

"A szerződésbontás után több magyar csapat is megkeresett, hogy üljünk le és tárgyaljunk. Mindenképpen egy olyan csapatba szerettem volna igazolni, ahol esély van a bajnoki címre és komoly szakmai munka folyik. Fontos szempont volt még, hogy olyan közegbe kerüljek, ahol újra fel tudom építeni magam. A Falco mindkettő szempontnak megfelelt, hisz Váradi Benedek, Perl Zoltán és Benke Szilárd személyében a válogatottból már ismert arcok mellé kerültem. Csábító a Bajnokok Ligája szereplés is, még akkor is, ha idén lehet, hogy csak egy találkozó jut nekem" – mondta, majd arra is kitért milyen elvárásai vannak magával és a csapattal szemben a szezonban.

"Számomra a legfontosabb, hogy újra önbizalmat gyűjtsek, és hasznos tagja legyek a Falconak. 100%-os fizikai állapotban érkeztem Szombathelyre. Volt szerencsém megnézni egy-két magyar bajnoki mérkőzést és az eredményeket állandóan nyomon követtem, így van egy kis rálátásom az erőviszonyokra. A Falco évről évre bizonyítja, hogy a legjobbak között van, a lehető legtöbb mérkőzést meg akarom nyerni a bajnokság során. Még talán jól is jön, hogy eddig mi játszottuk a legkevesebb mérkőzést, így még több lehetőségem lesz segíteni a csapatot. A Bajnokok Ligájában az utolsó mérkőzés fog dönteni, hogy tovább léphetünk-e a TOP 16 csapat közé, ami önmagában nagy eredmény. Óriási dolog lenne, ha tudnánk menni még egy kört, mert ez sokat jelentene a Falcónak és a magyar kosárlabdának egyaránt. Nagyon motiváltan várom ezt az időszakot és remélem sikeres szezonunk lesz."

Címlapfotó: falcokc.com

Szólj hozzá!

Fényoszlopok és a Tejút világították be a zselici Csillagparkot

Aki járt már ott, tudja, milyen, aki nem, az sürgősen menjen el!

4604 új fertőzött, 217 halott

A beoltottak száma 3 213 837 fő, közülük 1 371 702 fő már a második oltását is megkapta.

Elektromos kábelek égtek egy szombathelyi pincében

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet.

Borongós idő, kevés napsütés

Időnkénti erős széllökések is várhatóak.

A közúti közlekedés, az óceánok és a mezőgazdaság által kerül a legtöbb mikroműanyag a légkörbe

A közúti közlekedés, az óceánok és a mezőgazdaság által kerül a legtöbb műanyag a légkörbe - tárták fel egy új modellezéssel a Utahi Állami Egyetem kutatói.

Van, ahol a könyvtáros ült be a háziorvos mellé segíteni

A járvány elleni védekezés során kiváló helyi megoldások születtek.

Elképesztő simán hozta az olaszok elleni vb-selejtező első meccsét a magyar női kéziválogatott

27 gól lett közte, a vasárnapi visszavágó szinte csak formalitás lesz.

Sebastian Kurz: Lehetséges a májusi nyitás

Az osztrák kancellár pénteken bejelentette: Mivel az oltások terén jól halad Ausztria, ezért biztosnak tartja a májusi enyhítést.

Hétfőtől újraindulnak a közlekedési vizsgák

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásához, az erről szóló jogszabályokhoz igazodva április 19-én újraindítja vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.

Ha vezetés közben tilos mobilozni, akkor a zebrán gyalogosként miért oké?

Romániában megbüntetnék azokat a gyalogosokat, akik mobiloznak az átkelőhelyen.

Jordán Tamás: a közönség rajongott Törőcsik Mariért

A szombathelyi színház volt igazgatója szerint igazi barátság volt közöttük.

NNK: Mindenkit boncolni kell, aki az oltást követő egy hónapon belül halt meg

Újabb pluszteher az egészségügyi dolgozók számára.

Kezd körvonalazódni, hogy milyen szabályok mentén nyithatnak majd a vendéglátók teraszai és kerthelyiségei

Pontos dátumot azonban még továbbra sem tudni arról, hogy ténylegesen mikor nyithatnak a vendéglátók.

Jelentősen csökkent a magyarok várható élettartama

60 éves negatív rekord dőlt meg a járványhelyzet miatt.

Iránytűt küldött a Momentum Orbán Viktornak

Fekete-Győr András szerint ahol a keleti maffiákkal összenőt korrupt fideszes elit nyer, ott Magyarország csak veszít.

van még itt cikk a témában: