Nyert az Egis Körmend

Nagy Donát 2021-01-09 20:54:00
A DEAC volt a vasiak mai ellenfele, óriási csata volt szombat este.

Egis Körmend – DEAC 112-109 (22-20, 17-20, 18-11, 24-30, 12-12, 7-7, 12-9)

Bajnokság, 18. forduló

Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Praksch P., Mészáros B. dr., Goda L. (Páli K. Dr.)

Körmend: Thames 25/9, Takács K. 4, Mócsán 17/3, Ferencz 8/6, Taylor 16. Csere: Ireland 25/9, Mosely 9, Durázi 6, Németh Á. 2, Tóth N. -.

DEAC: Moody 28/6, Somogyi 11/9, Guyton 2, Drenovac 16/3, Tóth Á. 15. Csere: Moore 17/12, Polyák 12, Hines 4, Molnár M. 4, Molnár D. -.

Fotó: Egis Körmend Facebook oldala

Az Egis Körmendhez látogatott a DEAC a bajnokság alapszakaszának 18. fordulójában - írja a BB1.

Kiélezett percekkel kezdődött a találkozó, Mócsán hármasáig nem volt kettő pontnál nagyobb a különbség a két együttes között, s hiába követte az iménti jelenetet öt debreceni pont, még mindig egy találaton belül voltak a csapatok (9-11). Kissé ellépett a DEAC, kétszer is négyre növelte előnyét, de 17-20-nál megrázta magát a házigazda, s ezzel a jó hajrával az első negyed 22-20-as körmendi előnnyel zárult.

A játék képe (és így az eredmény alakulása) a második tíz percben sem változott: 27-22-ig építette előnyét a Körmend, Somogyi viszont egy triplával és egy büntetővel gyorsan visszahozta egyre a csapatát, majd a visszatérő Moody a vezetést is megszerezte a DEAC-nak – Somogyi újabb hármasa zárta a vendégek 9-0-s sorozatát. Ezúttal a Körmendnek kellet kapaszkodnia, s tette ezt sikerrel: 37-36-os vezetésnél Taylor is zsákolt egyet. Debreceni időkérés, amit négy vendégpont követett, a fordulatos negyed 39-40-nél ért véget.

Drenovac egy büntetőt dobott be, Thames egyenlített, majd Ireland triplájával ismét a Körmend vezetett. Ismét egalizált a DEAC, a következő hét körmendi pontra viszont nem tudott válaszolni, így a hazaiak 51-44-es vezetést harcoltak ki. Tartotta hétpontos vezetését a Körmend, a negyedbeli utolsó két percre 55-48-nál érkeztek a csapatok. Takács szállított újabb két pontot, az elrontott debreceni támadást követően pedig már a tízért támadhatott a Körmend – sikertelenül. Sőt, Moody gól jó plusz büntető-akciója hárommal csökkentette a különbséget, így fél óra játék után 57-51-nél álltak meg egy rövid pihenőre a csapatok.

Ismét felváltva találtak gyűrűbe a felek, majd a 33. perc közepén Moody és Moore pillanatok alatt jegyzett öt pontot, amire időkéréssel reagált a hazai pad – nem véletlenül, egy pontra jött fel ugyanis a DEAC (62-61). Ismét egykosárnyi különbségen túlra ugrott a Körmend, néggyel vezettek a vasiak. A hajrába érve Moore süllyesztett el egy triplát, Taylor duplájára aztán Moody is távolról felelt – egyenlített a DEAC (72-72). Hiába a sikeres körmendi támadás, Moore megint dobott egy hármast, így már a DEAC vezetett (74-75). Egy támadás erejéig, Thames ugyanis közelről nem hibázott. Előny itt, majd előny ott, Mócsán két sikeres büntetőjével pedig hárommal ment a házigazda. Másodpercekkel a vége előtt viszont Moody három lehetőséget kapott a vonalról, s egyiket sem rontotta el: büntetőkkel egyenlített a kipontozódott Drenovacot közben elveszítő DEAC, 81-81-ről jöhetett a hosszabbítás Ferencz kimaradt tripláját követően.

Sikeres támadásra sikeres támadás volt a válasz, három perc után 89-89-re álltak a csapatok, amikor Ireland értékesítette mindkét büntetőjét – Tóth egy gyors támadásból egyenlített. Ismét a körmendi légiós talált be, ezúttal már akcióból, de Tóth követte a sormintát, egyenlített újfent. Mindkét oldal rontott, 93-93-mal ért véget az első hosszabbítás, de a vendégektől már Guyton is kiszállt öt fault után.

Mócsánt faultolták, de a labda így is a gyűrűben kötött ki, majd a megítélt büntetőből ismét. Polyák büntetőivel kapaszkodott a DEAC, Somogyi triplájával pedig fordított – 96-98-nál időt kért a Körmend. Thames két büntetője egyenlítést jelentett, a meccs addig toronymagasan legtöbb VAL-ját teljesítő Moody viszont elrontott egy triplát – Ireland közelről büntetett (100-98). Ahogy az első hosszabbításban, úgy ismét Tóth közelije ért egyenlítést, 100-100-ról jöhetett a harmadik ráadás.

Taylor faultolta Moore-t, a debreceni játékos mindkét büntetőjét bedobta, a körmendi játékos számára pedig (az ötödik faultja után) véget ért a meccs. Az ötperces etap feléig kellett várni az első körmendi találatra, Thames viszont rögtön egy hármassal jelentkezett (103-102). Két Polyák-büntetővel fordított a DEAC, majd két Mócsán-büntetővel tette ugyanezt a Körmend (105-104). Moody is a vonalról talált be, Ireland viszont a triplavonalon túlról: alig egy perc volt vissza, amikor 108-105-ös vezetésre tett szert a hazai csapat – időt kértek a vendégek. Polyák küzdött, de csak egy büntetőt dobott be. Ferencz nem hibázta el egyik büntetőjét sem a fordulásból, de Moody faulttal együtt értékesített egy támadást, és a büntetőt is helyre tette – mínusz négyről mínusz egyre jött a DEAC. Mócsán viszont rendíthetetlen volt, ismét akcióból talált be, amivel kialakította a 112-109-es végeredményt.

A két együttes december elejei, debreceni találkozóján kétszeri hosszabbítás kellett, hogy eldőljön a meccs (az Egis Körmend nyert 87-83-ra), ezt sikerült alig egy hónappal később megtoldani plusz öt perccel.

Szólj hozzá!

Győzelemmel kezdte az egyiptomi világbajnokságot a férfi kéziválogatott

Zöld-foki Köztársaság kipiálva, vasárnap Uruguay következik.

Tűz volt egy sárvári lakásban

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

Török sztárcsapathoz igazolt a válogatott focista, Szalai Attila

Másfél év után távozik a ciprusi Apollon Limasszoltól.

Terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött, letartóztatásban marad

A hajléktalan férfi többször állt már pszichiátriai kezelés alatt.

Nagy Feró 75: Új dallal készült a Fatal Error

A szombathelyi gitárossal, Joós Bencével felálló együttes is szülinapi bulit tart.

Az ADOM Diákmozgalom többek között az javasolja, idén se legyen szóbeli érettségi

Emellett még hat javaslatuk van az érettségi vizsgák kapcsán.

Ausztriát is jelentősen érintheti a brit vírusmutáció

Az országban 70-100 gyanús esetet találtak a napokban.

Így fog kinézni a Keleti pályaudvar utascentruma, ha elkészül

Bár, mint korábbi cikkünkben leírtuk, ez teljes pályaudvar-felújításnak aligha nevezhető.

Közeledik a választás, „napirendre került” a 82-es út új győri bevezető szakaszának tervezése

Elkezdtek foglalkozni vele, de az út megépítésére még sok évet kell várni.

Trump még gyorsan belerúgott a Xiaomiba

Elnökségének utolsó napjaiban feketelistára tette a népszerű techcéget.

Operatív törzs: túl jól haladnak az oltások Magyarországon

Megtartják februárban a központi írásbeli felvételiket.

Új erőnléti edző érkezett az Egis Körmendhez

Saša Ogrizović helyett Jure Muršec érkezett a vasi csapathoz.

A gyermekeket bármikor zaklathatják az interneten

A szakértők szerint a szülők feladata lenne a helyzet kezelése.

van még itt cikk a témában: