A szombathelyi Paragvári iskola tanára Rátz Tanár Úr Életműdíjat kapott

2019. december 5. 06:39
Martonné Ruzsa Valéria hét kollégájával együtt vehette át az elismerést.

Legalább öt diákjával szexelt a korábbi Sports Illustrated modell

2019. december 4. 14:20
Diákoknak küldött felvételei pornóoldalakra is kikerültek.

Elkészült a PISA jelentés, a magyar diákok a régió sereghajtói között

2019. december 3. 11:05
Megkaptuk a magyar közoktatás bizonyítványát.

Videó: önkéntes tűzoltókat neveltek ki Hosszúperesztegen

2019. december 3. 10:52
9 új tűzoltó vigyáz a lakókra.

Elkezdtek nem tantárgyakban gondolkodni a református iskolák

2019. november 14. 09:19
Több református iskolában is erősen megreformálták az oktatást, tantárgyak helyett projektek vannak, témahetekkel és erdei iskolával rugaszkodnak el a frontális oktatástól. A diákok egy elképzelt, saját tanyán keresztül tanulják meg az állat- és növénytant, autentikus fogadóétlap megtervezésével az informatikát, lekvárfőzéssel, középhőmérséklet számolással a matematikát, a Mátyás király kori témahéten pedig Mátyás reformjait monopolyval. A Magyar Református Egyház elkezdte összefogni ezeket a gyakorlatokat, és ösztönözni a többi iskolát is arra, hogy ne csak színfoltként tekintsenek a nem tantárgyi alapú oktatásra, hanem építsék be a tantervbe.

Nem kell nyelvvizsga a felsőoktatási jelentkezéshez

2019. november 7. 16:07
Számos szervezet kérte ezt.

Ez az iskola nem mondott le az oktatás feketebárányairól

2019. október 24. 11:32
Nehéz családi körülmények közül érkező, a legrosszabbként emlegetett diákok megmentésére adta a fejét egy dunaújvárosi mentálhigéniás általános és szakközépiskola.

Végre egy felmérés, amiben a szülők is véleményt mondhatnak a közoktatás állapotáról

2019. szeptember 6. 17:26
A legégetőbb problémákat érintik.

Mégsem indul a turizmus-vendéglátás szak szeptemberben Szombathelyen

2019. augusztus 28. 11:57
Sokat vártak tőle, mégis csúszik a képzés indítása.

Menekülnek a tanárok, amikor elérik a nyugdíjkorhatárt

2019. július 22. 17:15
Úgy látszik, nem lesz megoldás a pedagógushiányra, hogy nyugdíjaskorú tanárokat dolgoztassanak tovább, mert a tanárok menekülnek a munkából, még tíz órát sem hajlandók vállalni. Csak a legelhivatottabbak maradnak pár évvel tovább a pályán, többnyire olyanok, akik mindig is aktív életet éltek. A nyugdíjba vonulókat a pénz sem motiválja, ha nem lenne elég a tanári nyugdíj, akkor inkább korrepetálást vállalnak dupla annyi pénzért és kevesebb munkáért.

Ellehetetleníti a kormány a Waldorf- és más alternatív iskolákat, a szülők tiltakoznak

2019. július 1. 07:12
Felháborodott sajtóközleményt adott ki a Szülői Hang Közösség azzal kapcsolatban, hogy a kormány új törvénymódosításával ellehetetlenítené az alternatív oktatási intézményeket.

Belenyúl a kormány az oktatásba, de nem mondják meg, mit akarnak vele

2019. június 14. 19:12
Több ponton is belenyúlna a kormány a köznevelési törvénybe, derült ki egy csütörtökön megjelent módosítócsomagból. Megszüntetnék a magántanulóságot, ami eddig a jómódú családok menekülőútja és a problémás gyerekek zsákutcája volt egyszerre. Azt viszont nem tudni, mi lesz helyette, a szöveg alapján az is lehet, hogy minden marad a régiben. Közben módosítanák a két éve elfogadott Taigetosz-törvényt is, és egyéni fejlesztést írnak elő a tanulási zavaros gyerekeknek. Kérdés, szakemberek híján mire mennek vele.

Forradalmasítják a vak tanulók matematika oktatását

2019. május 16. 17:38
Ma már minden technológiai feltétel adott, hogy a közoktatásban a látássérült diákok ugyanolyan szinten tanulhassák a matematikát, mint a látó társaik. A szükséges matematikai leírónyelv már régebb óta létezik, amit a képernyőolvasó programok már közel két éve fel is tudnak olvasni. Ez az újítás azonban még csak egyetemi szinten terjedt el, általános és középiskolákban még gyakran felmentik a látássérült diákokat a természettudományos tárgyak alól. Ezen változtatna egy alapítvány, ami oktatóanyagot készített a leírónyelv használatához, és azt is sikerült kilobbiznia, hogy következő szeptembertől a tankönyvek akadálymentesítésekor már ezt a nyelvet használják. Mindez hosszabb távon nem csak a látássérült emberek oktatásában, hanem foglalkoztatásában is előrelépést jelenthet, hiszen új karrierlehetőségek nyílhatnak meg a vak emberek számára.

Duális rendszerben indul a turizmus-vendéglátás szak a szombathelyi egyetemen

2019. május 15. 12:08
A partnerek között vannak a nagy vasi és országos fürdők, de a katolikus egyház is.

Ma a német nyelvvel küzdenek meg az érettségizők

2019. május 10. 08:59
Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc.

összesen: 34 db | 18 db/oldal

1 2