Zebrán ütötte el a futónőt Szombathelyen – pénzbüntetéssel megúszta

Bazsó Bálint 2021-01-07 16:59:58
A Szombathelyi Járásbíróság közúti baleset okozásának vétsége miatt 150 napi tétel pénzbüntetést és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki az ellen az autós ellen, aki még 2019. december 8-án ütött el egy gyalogost a Brenner Tóbiás körúton Szombathelyen.

A bíróság közleményéből kiderül, hogy a terhelt összesen 210.000 Ft pénzbüntetést köteles megfizetni, továbbá az eljárás során felmerült 109.223 Ft bűnügyi költséget is.

Mint írják: A tényállás szerint a vádlott 2019. december 8-án 6 óra 40 körül, még éjszakai sötétségben, de működő közvilágítás mellett, ködös, borult időben közlekedett személygépkocsival Szombathelyen, a Brenner Tóbiás körút nedves úttestén a Kálvária utca felől a Nagyvárad utca irányába. A Brenner Tóbiás körút és a Nárai út kereszteződését követően a Brenner Tóbiás körút úttestét kijelölt gyalogos-átkelőhely keresztezi, amelyet a terhelt mintegy 63-66 km/óra sebességgel úgy közelített meg, hogy késve észlelte azt, hogy azon neki bal kéz felől futva megkezdte az áthaladást mintegy 9,4 km/óra sebességgel a sértett. A vádlott fékezett, de ennek ellenére 1,07 méter fékezett sodródási nyom után mintegy 61-64 km/óra sebességgel elütötte a zebrán már 8,9 métert megtevő sértettet, aki felcsapódott a motorháztetőre és a szélvédőre, majd onnan az úttestre esett. Amennyiben a terhelt az elvárható 24–30 km/óra sebességgel közelítette volna meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, úgy késedelemmentes reakció esetén akár lassító fékezéssel, míg a balesetkori reakció pontjában akár intenzív fékezéssel is megállíthatta volna járművét az elütés helye előtt. Amennyiben a lakott területen megengedett 50 km/óra sebességgel halad, úgy késedelemmentes reakció esetén lassító fékezéssel is elkerülhette volna a balesetet. 

A sértett a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló –180 nap tényleges gyógytartamú– súlyos testi sérüléseket, egyebek mellett többszörös végtagtörést, a tüdő zúzódását szenvedte el, amelyekből a mellkasi főér ívének területén elszenvedett sérülések következtében műtéti ellátást igénylő állapot miatt maradandó fogyatékosság keletkezett.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.