Zárolt számlái miatt tartozhat Czeglédy Csaba cége az államkasszának

Farkas Bazsi 2018-11-27 08:55:00
A kormánymédia máris a legnagyobb adósok szégyenlistáján emlegeti.

Ugyan a NAV, már október közepén nyilvánosságra hozta a harmadik negyedév legnagyobb adótartozásával rendelkező cégeinek és magánszemélyeinek a listáját, a média mégis csak most szúrta ki, hogy Czeglédy Csaba cége, a Human Operator Zrt. is felkerült a 180 napja több, mint 100 millió forinttal az állakasszának tartozó cégek listájára. 

A NAV egyébként több névsort is készített. A jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók listája pontos összegekkel mutatja meg, hogy a harmadik negyedév adatai alapján kik azok, akik a legtöbb pénzzel tartoznak az államnak. Erre a listára 93 adózó került fel, ezek közül 49 cég és 44 magánszemély. Az adósok összesen 13,4 milliárd forintot nem fizettek be a közösbe. (Csak viszonyításképpen, a szombathelyi Haladás Sportkomplexum 15,6 milliárdból épült fel.) Igaz, ehhez további 14,4 milliárdnyi bírság, késedelmi kamat és más egyéb adó módjára behajtható jogkövetkezmény társul. 


Ezt a listát egy Budapestre bejegyzett cég vezeti, a Rolling Visual System Kft., ami csak egymaga 1,4 milliárd forinttal tartozik Állam bácsinak. 

Ahogy már a cikk elején is jelezte, Czeglédy cége is felbukkant a NAV listáján. A Human Operator Zrt nem ezen, hanem egy másik listán szerepel. Ez azoknak 100 millió forintot meghaladó gazdasági társaságok adóslistája, amelyek 180 napot meghaladva nem egyenlítették ki tartozásukat. Ezen a listán a tartozás összege nem szerepel, így nem lehet tudni, hogy mennyi pénzt kellene megfizetnie a Human-nak. 

Csak emlékeztetőül: Czeglédyt 2017 júniusában tartóztatták le. A cég bankszámláit június 15-én, a letartóztatás napján zárolta a NAV. Így bár a politikus későbbi nyilatkozatai alapján pénz volt rajtuk, a munkabérek egy részét nem tudták elutalni. Valószínű, hogy a NAV tartozás is abból adódik, hogy a bankszámlák zárolva vannak. A kormányhoz közel álló média azonban már Czeglédy nevével adja el a hírt, hogy a szombathelyi politikus cége is rajta van a legnagyobb adósok listáján.


Más, országosan ismert név is felkerült erre a listára. Ott vannak például a Matyi Dezső cégei. Ezek közül a legismertebb a bedőlt Alexandra könyvesbolt hálózatot működtető Alexandra Consulting Kft., de a cégcsoport többi tagja is a listán van, így a Pécsi Direkt Kft., a Könyvbazár Kft., a Rainbow Üzletlánc Kft., a D+T Vagyonhasznosító Kft. és a Matias-Borászat Kft.

Pókember is eladósodott. Pontosabban az a cég, ami a 90-es évek legtöbb magyarul megjelent képregényét kiadta. Az Adoc-Semic Kft. felszámolása 2011 júniusa óta tart, tartozásai pedig meghaladták az egymilliárd forintot.

Az adós magánszemélyek listáján Kozsó, Broker Marcsi, de Portik Tamás is megtalálható. Velük kapcsolatban pontos összegeket nem lehet tudni. 
 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.