Újraértelmezett Pán Péter vár ma az Agora moziban!

Székely Zoárd 2020-10-23 07:31:00
Premier előtt élvezhetjük Wendy kalandjait.

A négy Oscar-díjra jelölt A messzi dél vadjai rendezője hosszú kihagyás után tért vissza, és az előző film spirituális folytatásaként újabb, képzelet és valóság határán egyensúlyozó történetet tár elénk.

Wendy édesanyja naphosszat pincérnőként robotol az amerikai dél egy lepukkant kocsmájában, hogy eltartsa három gyermekét. A nő fiatalon lemondott az álmairól, Wendyt azonban még hajtja a letörhetetlen kalandvágy. Megismerkedik Peterrel és barátaival, akikkel mágikus utazásra indulnak az örökké tartó gyerekkor reményével kecsegtető, mesebeli trópusi szigetre. Amikor Wendyben később felébred a honvágy, kiderül, hogy a hazatérés szinte lehetetlen.

Benh Zeitlin rendező ezúttal Pán Péter történetét értelmezte át Wendy szemszögéből, egyértelműen a felnőtt közönség számára adaptálva. Ahogy A messzi dél vadjai, a Wendy is egy alkotói kollektíva közös filmje, amelynek az elkészülte éveken át tartott.

WENDY | Official Trailer [HD] | FOX Searchlight

A filmet pénteken, azaz 2020. október 23-án 16 órakor az Agora Savaria Filmszínház kínálatában egy premier előtti vetítés keretein belül tekintheti meg a közönség, éppen ezért egy kis kedvcsináló gyanánt összegyűjtöttünk néhány érdekességet a forgatással kapcsolatban:

1. A filmet Montserratban forgatták, egy Antiguától (Karib-tenger) délre fekvő szigeten, amely jelentősen elnéptelenedett egy, még a 2000-es évek elején történt vulkánkitörés miatt.

2. A montserrat-i vulkanikus szigetet annyira veszélyesnek tartották, hogy egyetlen stúdióproducer sem volt hajlandó felügyelet céljából odalátogatni, és kizárólag azok tartózkodhattak a helyszínen, akik részt vettek az aktuális jelenetek forgatásán.

3. Magát a projektet még 2015 augusztusában jelentették be először, ám a gyártás előkészületeit csupán 2017-ben sikerült elkezdeniük.

4. Benh Zeitlin elmagyarázta, hogy nemcsak a táj szépsége miatt forgatott 16 mm-es filmszalagra, hanem azért is, mert a meredek, távol eső szigeti helyszínek – amelyekből néhány két órányi túra után volt megközelíthető - nem szolgáltak elektromossággal az óriási világítási berendezéseknek.

5. A rendező kimondottan szeret többnyire, vagy teljes mértékben tapasztalatlan gyerekszínészekkel dolgozni. Elmondása szerint egyfajta kreatív kihívásnak tekinti a munkát, ha nem tipikus hollywoodi karakterekkel találkozik - a mostani forgatáson pedig nem csupán színészkedni tanította meg az ifjú stábot, hanem úszni is.

6. A történet erősen újraértelmezi az eredeti Pán Péter meséjét: most két gyermek kapcsolata kerül középpontba egy zárt ökoszisztémán belül, ami lassan, de biztosan halad a pusztulás felé.

A pénteki vetítésre a jegyfoglalas.savariamozi.hu oldalon lehet jegyet foglalni.

 

- Szponzorált tartalmat olvastál! -

 

Fotó: imdB

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.