Bosszúból akarta megölni volt barátnőjét egy férfi, aki nem tudta feldolgozni, hogy a lány szakított vele

Vágvölgyi Bálint 2018-11-16 14:25:00
Most vádat emeltek ellene.

A Vas Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki nem tudta elfogadni, hogy barátnője szakított vele és ezért meg akarta őt ölni.

A vád szerint a vádlott és a sértett 2016 szeptemberében ismerkedett meg egymással Budapesten, amikor mindketten egyetemre jártak, és szerelmi kapcsolat szövődött köztük. 2017 márciusában a sértett szakított a vádlottal, aki nem tudott belenyugodni ebbe, és rendszeres telefonhívásokkal, valamint más nevében írt e-mailekkel próbált beleavatkozni a sértett életébe azért, hogy kapcsolatukat helyreállítsák.

Miután a sértett nem akart békülni, a vádlott fiktív személy nevében fenyegető üzeneteket küldött a sértettnek, és őt megöléssel, valamint az életének tönkretételével fenyegette. Bosszúból a vádlott szexuális tárgyú felhívásokat tett közzé különböző internetes partnerkereső oldalakon a sértett nevében és személyes adataival visszaélve.

A sértett kezdeményezésére ezek miatt a vádlottal szemben a felsőoktatási intézmény dékánja fegyelmi eljárást indított 2017 szeptemberében, melynek eredményeként az intézmény valamennyi kollégiumából kizárták őt, a Szombathelyi Járásbíróság pedig 2017 októberében elrendelte a vádlott távoltartását a sértettől, lakhelyétől, az általa látogatott oktatási intézménytől, valamint attól, hogy a sértettel bármilyen formában érintkezésbe lépjen.

A vádlott 2017 decemberében elhatározta, hogy bosszút áll a sértetten, elvonatozott a sértett egyik Vas megyei községben lévő lakóhelyére, elrejtőzött annak közelében, és amikor a délelőtti órákban a sértett kiment az utcára, őt egy fél méteres fahusánggal több alkalommal fejbe vágta és megöléssel fenyegette.

Miután a sértett földre került, a vádlott még legalább háromszor megütötte őt a husánggal, majd ráült a sértett felsőtestére és a magával vitt késsel több alkalommal megszúrta a sértett arcának és nyakának bal oldalát. A sértettnek sikerült kiszabadulni és egy közeli házhoz menekülni, ahol segítséget kért.

A Vas Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, zaklatás vétségével és személyes adattal visszaélés vétségével vádolja a letartóztatásban lévő vádlottat, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.