Videó: legalább öt ember meghalt, amikor kitört egy turistákkal teli vulkán Új-Zélandon

ugytudjuk.hu 2019-12-09 11:46:00
Magában a kráterben is tartózkodtak túrázók, amikor felébredt az alvó vulkán.

Bekövetkezett minden túrázó rémálma: akkor tört ki egy új-zélandi vulkán, amikor turisták éppen a kráterét fedezték fel. A helyi rendőrség szerint 50 ember tartózkodott a vulkán szigetén, amikor a szunnyadó óriás kitört. Eddig 23 embert tudtak kimenteni, öten már biztosan meghaltak. A rendőrök közben próbálják elérni a hiányzó turistákat, eddig mindhiába. Azt mondják, fennáll annak a veszélye, hogy a halottak száma tíz fölé fog emelkedni.

Az egyik turista egy hajóról készített felvételt, jól látszik, hogy a vulkán az egész szigetet bekebelezte a hamujával:

A helyiek már most feltették a kérdést, hogy ki engedte a turistákat a szigetre. Az elmúlt időszakban ugyanis megnövekedett a vulkán aktivitása, számítani lehetett arra, hogy bármelyik pillanatban ki fog törni. Ennek ellenére az egyik helyi kutatócsoport élő, webkamerás közvetítésén látni lehet, hogy pillanatokkal a kitörés előtt még emberek voltak a kráterben.

A sziget Új-Zéland kettő fő szigetétől nagyjából 45 kilométerre található, a turistákat először motorcsónakokkal kezdték menteni. Később odaért hét mentőhelikopter is, a rendőrség azt mondja, a menekültek közül sokan megsérültek a kitörés során, többen az életükért küzdenek a kórházakban.

A helyiek csak Fehér Szigetként utalnak a szigetre, amit az évek során vastag rétegben beterített a vulkáni hamu. Nem ez az első eset, hogy emberek életét követeli a látványosság. Az 1900-as évek elején ként bányásztak a szigeten, 1914-ben azonban a munkálatok miatt leomlott a kráter egy oldala, akkor 12 ember halt meg. 1953-ban természetvédelmi területté nyilvánították a szigetet, évente több mint 10 ezer turista látogat el rá.

(Metro)

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.