Az egyik mentett oroszlán / Fotó: Noé barátai Facebook-oldal

Elaltathatják azokat az oroszlánokat, akiket Magyarországra menekítettek a román cirkuszokból

VPP
2019. május 7. kedd, 11:08
Bár a cirkuszokból kimenekítették őket, most mégis veszélyben az életük.

Romániában, 2019 januárjától tiltja a törvény a vadállat-számokat a cirkuszokban, most már nem is tarhatnak se oroszlánt, se elefántot, se zebrát. Igen ám, de ezen állatok élete most veszélyben forog, ugyanis ha nem találnak nekik az előírásoknak megfelelő helyet, akkor altatás vár rájuk.

 

Kolonits Attila, az érdi Noel tanya tulajdonosa a Borsnak mesélte el: befogadott öt oroszlánt, hogy megmentse őket. Az állatok nagyon rossz állapotban kerültek a férfihez, de a sok gondozásnak hála, szépen megerősödtek. Viszont most úgy tűnik, hiábavaló volt a jószándéka, ugyanis a tanya nem felel meg az előírásoknak, nem kaphat állatkerti minősítést, hiába tartják be az előírásokat.  Ha nem sikerül megfelelő helyet találni szerencsétlen oroszlánoknak, akkor az altatás vár rájuk.

 

„Régóta foglalkozom vadállatokkal, tapasztalatom is van, hogyan kell tartani és nevelni őket” – nyilatkozta a lapnak Kolonits Attila. „De amikor felhívtak a cirkuszból, nem tudtam, hogyan tudnám elszállásolni őket, nem is akartam, végül mégis belementem.

 

Nem volt szívem otthagyni, hogy elaltassák őket is, mint már nagyon sok társukat”

 

 

Kolonits minden követ megpróbál megmozgatni annak érdekében, hogy külföldön helyet találjon az oroszlánoknak és ezzel megmentse az életüket.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás