Pont most szervezik Szombathelyre a megyenapot, amikor a megyei jegyző a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltje

ugytudjuk.hu 2019-08-30 12:00:00
A korábbi szegényes programokhoz képest most egy komplett minifesztivállal készül a megye.

Idén harmadszorra rendezik meg a vasi Megyenapot, amellyel kapcsolatban több furcsaságot is észrevettünk:

2016. nyarán a Majthényi László által vezetett megyei közgyűlés úgy döntött, hogy az államalapítás ünnepe mellé a megye szeretne önállóan odaállni, és ennek apropójából szerveznek egy saját megyenapot. 2017. augusztus 20-án létre is jött az I. Megyenap, melyet a Szajki-tavaknál rendeztek meg. A következőt ugyanezen a helyszínen rendezték meg, augusztus 18-án, szintén az ünnephez kapcsolódva.

Úgy tűnik, valamely okból kifolyólag most szakítanak az eddigi hagyománnyal és a Szajki-tavak helyett Szombathelyen rendezik meg a III. Megyenapot. Emellett a dátumot is borították, idén ugyanis meglepő módon szeptember 14-én, egy hónappal az önkormányzati választások előtt, a kampány legintenzívebb időszakára időzítették az eseményt, ami jóval több programmal fog szolgálni, mint az eddigiek és kísérő rendezvényként magukhoz csatolták a Dal a miénk elnevezéső eseményt és a Törőcsik Mari Filmnapot is.

Vas megye

MEGYEI ÖRÖKSÉG: a csákánydoroszlói Batthyány-kastély A kastélyok számát tekintve Vas megye az egyik leggazdagabb vidékünk. A Vas Megyei Önkormányzati Hivatal előző években hétről hétre bemutatott kastélyokat, várakat, amely sorozatot most ismét elindítottunk, így minden kedden bemutatunk egy kastélyt, ma a csákánydoroszlói Batthyány-kastélyt.

De igazából nem ezek a legérdekesebb dolgok. Sokkal inkább furcsa az, hogy a III. Megyenap hivatalos plakátját elsőként a Vas megye nevű Facebook-oldal tette közzé, ezzel megelőzve a Vas Megyei Önkormányzat hivatalos honlapját, a vasmegye.hu-t, amin egyelőre még fent sincs a program.  Ez az a Facebook-oldal, amiről mindenki azt hitte, hogy az önkormányzat hivatalos közösségi oldala, de közben kiderítettük, hogy valójában nem is hozzájuk tartozik. Tegnap írtunk ugyanis róla, hogy mivel Balázsy Péter megyei jegyző - aki nem mellesleg a FIDESZ-KDNP szombathelyi polgármesterjelöltje és akit ez a Facebook-oldal reklámoz - nem válaszolt a kérdéseinkre, ezért közérdetű adatigényléssel fordultunk a megyei önkormányzathoz, akiktől azt a választ kaptuk, hogy "a Vasmegye Facebook-oldal nem a Vas Megyei Önkormányzat hivatalos Facebook-oldala, a hivatal nem is szándékozik ilyet indítani és, hogy az oldalt magánszemélyek üzemeltetik, a hivatalnak így semmilyen ráhatása nincs a tartalomra."

Éppen ezért olyan különös, hogy a Vas megye nevezetű Facebook-oldal előbb kiteszi a III. Megyenap hivatalos plakátját, mint az önkormányzat a saját, hivatalos honlapjára, SŐT!

Annak ellenére, hogy a Vas Megyei Önkormányzat elhatárolódott az emlegetett közösségi oldaltól, a vasmegye.hu-ra mégis úgy került fel a plakát, hogy pont erre a Facebook-oldalra mutat a link.

Plusz ahogy arra már felhívtuk a figyelmet korábban is, az elérhetőségeknél nagybetűkkel virít felette, hogy "FACEBOOK OLDALUNK".  

Az már csak a hab a tortán, hogy idén Szombathelyen, a választás előtt nem sokkal szervezik meg, ami lássuk be, előnyére válik a helyi Fidesznek és leginkább Balázsy Péternek, aki eddig is előszeretettel kampányolt megyei jegyzői pozíciójával visszaélve. Dehát ilyenek ezek a fránya véletlenek, nemde? 

Mindenesetre utánaérdeklődtünk a Vas Megyei Önkormányzatnál, hogy is van az, hogy a nem hivatalos Facebook-oldal, melyet magánszemélyek üzemeltetnek (ezzel átverve az embereket), előbb közzéteszi az esemény plakátját, mint ők, valamint azt is megkérdeztük, pontosan mennyibe kerül az adófizetőknek az esemény. Amint megkapjuk a választ, jelentkezünk.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.