Valami nagyon nincs rendben a Dobó SE és Pars Krisztián között

Farkas Bazsi 2019-08-02 21:59:00
A kalapácsvető az egyesület engedélye nélkül maradt távol a magyar bajnokságról, a Dobó SE azonban most mégis támogatásáról biztosította az atlétát.

Az eső elmosta a hétvégén, így szerdán Szombathelyen a Sugár úti atlétika centrumban rendezték meg az Atlétika Magyar Bajnokság férfi kalapácsvető számát. 

Pars Krisztián London olimpiai bajnoka a verseny előtt egy a sajtónak szétküldött interjúban adta közzé, hogy nem indul el a versenyen. Indokai között azt mondta, hogy:

Az elmúlt másfél év viszontagságai után nem mindegy, hogy ezért nekem kell a zsebembe nyúlni, vagy van-e még annyi hitelem és tekintélyem, hogy másokra is számíthassak. Senki nem keres, még csak nem is kérdeznek, nos, ezért sem érzem magamat mentálisan acélosnak.

Pars egyesülete, a Dobó SE, saját Facebook-oldalán jelentett meg egy közleményt még tegnap. Mivel szerkesztőségünknek ezt külön nem küldték el, így mi csak most vettük észre a kommunikét. 

Az egyesület azt írja, hogy:

Olimpiai bajnokunk, Pars Krisztián országos bajnokságtól való távolmaradásával kapcsolatban a Szombathelyi Dobó SE elnöksége az alábbiakban tájékoztatja a közvéleményt:

Minket is váratlanul ért sportolónk távolmaradása a legrangosabb hazai versenytől, a 124. Atlétikai Magyar Bajnokságtól. Erről a döntéséről, amelyet sem a vezetőedzővel, sem pedig az elnökség tagjaival előzetesen nem egyeztetett, mi is csak a sajtóból értesültünk. 
Egyesületünk a sportolóval kötött szerződés minden pontját mindeddig maradéktalanul betartotta. A szerződés része, hogy a sportoló a vezetőedző által megjelölt versenyeken és rendezvényeken köteles részt venni. 
Sajnálattal állapítottuk meg, hogy a július 31-én rendezett, hazai rendezésű országos bajnokságon nem állt rajthoz.

A presztízsértékű verseny elmulasztása ellenére, egyesületünknek továbbra is fontos első olimpiai bajnokunk tagsága és várhatóan eredményes visszatérése. 
Ezért elnökségünk döntése alapján a jövőben, mint ahogy eddig is tettük, támogatni kívánjuk. Ennek feltételeként azonban elvárjuk, hogy a jövőben a szerződésében foglaltaknak maradéktalanul tegyen eleget.

A Dobó SE részéről mi nagyon bízunk a közös és sikeres folytatásban!


A közleménynek azért valljuk be nem sok értelme van, ha csak annyi nem, hogy annyit látni belőle, az egyesület és Pars között nulla kommunikáció van, ám a Dobó SE még így is teljes mellszélességgel áll ki Pars mögött. Azt, hogy Parsnak mi a véleménye a Dobó SE-ről, egyelőre nem tudni de, hogy valami megromlott közöttük az szinte biztos.

Pars ugyanis még "civilben" sem ment ki a kalapácsvetés döntőjét megnézni a szombathelyi Sugár útra. 

Szólj hozzá!

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.