Vajna Tímea: jópár embernek lenne érdeke, hogy megöljön, de én nem félek a haláltól

ugytudjuk.hu 2019-07-31 07:51:00
Vajnánétól azt is megtudhattuk, hogy Andy zugevő volt, aki éjféltől reggel hatig csak evett és evett.

Exkluzív, kétrészes riportot készített a TV 2 Tények Plusz című műsora Vajna Tímeával, aki férje halála óta most először szólalt meg és mesélt arról, hogyan dolgozza fel a veszteséget. Tegnap este ennek a riportnak a második részét láthatta a nagyérdemű, amely talán kissé túlzottan is "intimebbre", zavarbaejtőbbre sikerült, mint ahogy azt az ember várta volna.

"Bármit is csinálnék, akkor is megszólnának, hogy fú, marhára gyászol, hogy ezt csinálja, marhára gyászol, ha azt csinálja...miközben senki sem látja, hogy itthon azért nagyon rosszul esett...mióta Andy meghalt, nagyon rosszul élem meg"

- kezdte könnyekkel küszködve Timi vallomását.

Gönczi Gábor nekiszegezte a kérdést, miért döntött úgy, hogy most megszólal, mire Timi elmondta, Vajna halála utáni első három hónapban nem tudott magáról, az első három napot pedig alvás nélkül végig virrasztotta. 

Az egészségügyi állapota tavaly kezdett el feltűnően romlani. Ekkor jött el az idő, hogy Gönczivel rátérjenek Andy Vajna hedonista életére. Timi elmondta, hogy az utolsó két-három évben már látszott rajta ez az életmód, magas volt a vérnyomása, már nem tudtak Rómában sétálgatni, a moziszobából a konyhába is már alig tudott átbotorkálni. Timi hiába fogadott szakácsot, személyi edzőt, ő úgy akarta élni az életét, ahogy neki jól esett.

Gönczi kérdésére, hogy ezek szerint nem is foglalkozott az orvosi problémákkal, az özvegy azt mondta, hogy de. Minden aprócseprő dologgal futkoztak az orvoshoz.

Az első súlyos rosszulléte tavaly márciusban volt, az orvos akkor ráijesztett, de csak annyi volt a foganatja, hogy egy hétig nem szivarozott, de aztán minden visszatért a régi kerékvágásba  - meséli a nő, aki ezután olyan belső infókat teregetett ki, amelyeket nem biztos, hogy Vajna szeretett volna, hogy mások is megtudjanak, hallgatni is elég kényelmetlen volt. 

Vajnáné szerint ugyanis férje zugevő volt. Miután mindenki elment aludni, ő azonnal ment a hűtőhöz és éjféltől reggel hatig nem csinált mást, csak evett. Gondoskodó felesége hiába dugta el, dobta ki a csokikat és hasonlókat, Andy mindig megtalálta vagy újra vásárolt édességet.

Eredetileg halála előtt ő is ment volna feleségével Franciaországba, de végül az üzleti ügyei miatt itthon maradt. A tragédia előtti este még beszéltek telefonon, ekkor még Vajna jókedvű volt, semmit nem lehetett észrevenni. Éjjel nehezen kapott levegőt és megpróbált felkelni és

" Jött volna a nitroglicerin gyógyszeréért, de ugye két másodpercen belül eszméletvesztés volt és leesett fejjel, tehát eldőlt. De akkor már nem volt magánál, mert nem tette le a kezét a földre, hanem a kezei itt voltak alatta."

- mesélte elképzelését Andy haláláról.

Timi szerint miután felhívták a hírrel, elmondása szerint annyira kikészült, hogy három napig nem evett és hangokat hallott, amelyek azt mondogatták: Timi segíts, nem akarok elmenni. Hibáztatja magát, hogy elutazott Franciaországba. Miután megtudta, hogy férje meghalt, fohászkodott, hgy őt is vigye magával. Úgy érezte, ő is meg akar halni. Élete legnehezebb pillanata volt, mikor eldöntötte, hogy bemegy Andyhez a patológiára elbúcsúzni. 

A következő sokk akkor volt, mikor férjét közvetlenü temetése előtt loptak , miután Tímea bevitte a ruháit a temetésre. Leszedték róla az övét és a cipőjét. Azt is elmondta, hogy fél, mert 
 

"Amikor Andy meghalt, vadidegen csengettek be, hogy itt lakik Vajna Tímea? Meg láttam egy kisbuszt, itt parkolt és nézett folyamatosan be az ablakon és nem tudtam mire vélni, hogy ki akarják rabolni a házat, vagy meg akarnak ölni, mert jópár embernek lenne érdeke, hogy megöljön, de én nem félek a haláltól."

Gönczi szerint ezek súlyos szavak.

Ezek után áttértek Timi anyagi helyzetére. A gondok már nagyon korán felütötték a fejüket, Timinek megtakarítása sincs, a problémákat ingóságai eladásával próbálja enyhíteni, de lehet, hogy hamarosan a villából is ki kell költöznie. Bár férje vagyonából is jut neki valamicske, elmondása szerint ez hosszú évekig fog húzódni. Most is ügyvédek dolgoznak azon, hogy megértsék a vállalkozások működését, és megegyezésre jussanak az egykori cégtársakkal.  Arról is beszélt, hogy hányan lopták meg őket Andy vajszíve miatt:

„Az üzettársai is... a gyémántbolt, ott is meglopták, egy tolvaj a társa. Mondtam neki, de nem hallgatott rám. A fánkozó most már hoz valamennyit, de ott is elloptak mindent.”

Gönczi itt már totál ki volt készülve az aggódástól.

Vajnáné szerint, ha egy napra is visszatérni Andy, azonnal rendet tenni és úgy kiosztana mindenkit, aki így bánik vele, hogy abban nem lenne köszönet, de hogy innentől hogyan tovább, arról Timinek egyelőre fogalma sincs.

„Nem akarok élni Andy nélkül én sem" / Tények.hu videó

Az adott neki erőt, hogy bement Andyhez elbúcsúzni a patológiára. Ez volt élete legfontosabb döntése. Ezt mondta Gönczi Gábor kollégámnak a világhírű producer özvegye, Vajna Tímea. Aki többek között beszélt arról is, hogy Andy halála után hetekig szorító fájdalmak gyötörték, pontosan úgy, mintha a szívét szorítanák. Vajna Tímea felkavaró vallomásának további részletei most következnek.

Szólj hozzá!

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.