Ungár Péter választ vár Trócsányi Lászlótól: klímaterv vagy autógyárak?

Fehér Buda
2019. április 13. szombat, 16:30
Az LMP-s politikus azt mondja, hogy a Fidesz képviselői a német autógyárak és a klímavédelem közül valahogy mindig az előbbit támogatják.

Ungár Péter választ vár Trócsányi Lászlótól, hogy a Fidesz az újonnan felálló Európai Parlamentben és Bizottságban továbbra is a német autógyárak érdekeinek képviselője lesz-e, vagy végre a magyar emberek életét, a tiszta levegőt, egészséges környezetet, és az aszállyal küzdő magyar mezőgazdaság megsegítését tartják fő feladatuknak, tudtuk meg az LMP közleményéből.

 

A politikus szerint a Fidesz képviselői továbbra is mellébeszélnek, amikor azt kellene megmagyarázniuk, miért nem támogatják a klímaváltozás elleni küzdelmet. A nagy szavak viszont elfogynak, amikor éles helyzet van és ilyenkor a Fidesz képviselői a német autógyárak és a klímavédelem közül valahogy mindig az előbbit támogatják. "Cseresnyés államtitkár úr szótárában lehet, hogy van érdemi különbség a vétó és a teljes felpuhítás között, de az eredmény ugyanaz: többek között német és magyar kormányok miatt nem került a 2050-es céldátum a közös európai klímatervbe. E nélkül viszont, amit a tanács elfogadott, hogy ne legyen teljes bukás amit a klímavédelemre tudnak mondani, az egy nagy nulla" - teszik hozzá a közleményben.

 

Ungár Péter azt mondja, hogy éppen ezért is van szüksége új vezetésre az Európai Uniónak, hogy végre ne a bürokratikus udvariaskodás folytatódjon, hanem a valódi vállalásokat valódi tettek kövessék. Az EP választás tétje az, hogy az EU képes lesz-e kikényszeríteni, hogy ne a német autóipari érdekek formálják a klímaváltozással kapcsolatos uniós döntéshozatalt - tette hozzá.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás