Ungár: A Ratkó-korszak vége óta nem szokás beleszólni a hálószobai dolgokba

Pintér Bence 2021-01-04 19:28:39
A Vas megyei LMP képviselője szerint a kormánypártok az amerikai keresztény-fundamentalista jobboldal családképét igyekeznek Magyarországra erőltetni.

Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője arról kérdezte Novák Katalin családügyi államtitkárt, hogy szerinte tényleg valóság-e az manapság Magyarországon, hogy valaki választhatja az egykeresős családmodellt. A miniszter a válaszában azt írta: a kormány politikájának lényege, hogy minél nagyobb legyen a döntési szabadság és az anyagi mozgástér gyermekvállalás terén; de

elismerte, hogy a valódi egykeresős családmodell, amelyben az édesanya a gyerekek felnőtté válásáig otthon marad, nagyon ritka Magyarországon.

Az LMP-s képviselő ennek a kapcsán a Facebookon azt írta: a kormány intézkedései szép és támogatandó dolgok, ezek mentén lehetne nemzeti konszenzust építeni.

Ungár Péter szerint azonban a Fidesz ez ellen hat:

„A kormánypártok ugyanakkor a nemzeti konszenzus ellen hatnak akkor, amikor az amerikai keresztény-fundamentalista jobboldal családképét igyekeznek Magyarországra oktrojálni. Tudomásul kell venni és ez remélhetőleg azt jelenti, hogy a kormány tudomásul veszi, hogy Magyarországon soha nem volt a társadalom többsége számára megélt realitás az egykeresős családmodell, Magyarországon a Ratkó-korszak vége óta nem szokás a politikai vezetésnek megmondani ki hogyan éljen és mit csináljon a hálószobában.

Az egykeresős családmodell soha nem volt hazánkban elterjedt és nem is cél elterjeszteni. Ez is a nemzeti konszenzus része kell, hogy legyen. Bár vannak viták ebben a kérdésben is: a házasságon kívül született gyermekek támogatása, az egyedülálló szülők támogatása, abban nemzeti konszenzus van, hogy minden kívánt gyermek szülessen meg.

Abban is legyen konszenzus, hogy mindenki ezt a gyermeket úgy neveli, ahogy szeretné és nem kormányzati politika az 50-es évek Amerikájának az idealizált képe.

Ha ebben egyetértünk és elismerjük azt, hogy szintén legitim döntés házasságon kívül vagy egyedül gyermeket nevelni, akkor jelentős lépést tettünk egy családpolitikai konszenzus irányába”

– zárja posztját a képviselő.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban. 

 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.