Fotók: Vágvölgyi Bálint

Ujhelyi István Szombathelyen: "A kormány ne hallgasson tovább, adjon számot, hányan érkeztek, akik a kormány tudtával gazdasági bevándorlóként elveszik a magyarok munkáját!"

BZ
2019. április 13. szombat, 12:17
Nagyot ment Szombathelyen az MSZP EP-képviselője: maffiakormány, ukránok, elveszik a munkát.

Kellemes tavaszinak épp nem nevezehető időben tartott utcafórumot Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője a szombathelyi Domus bevásárlóközpontnál. Az esemény természetesen már az EP választási kampány része, ahol megörvendeztetett minket egy sajtótájékoztatóval is.

 

Ujhelyi alapvetően két dolgot emelt ki: 
  • lesz Szombathelynek EP-képviselője
  • adjon választ a kormány, hány ukrán és mongol vendégmunkás jelent meg Magyarországon

 

Ujhelyi István elmondta, Derkovits képviselője, László Győző nemrég Brüsszelben járt nála, ahol tárgyaltak. Ott azt a vállalást tette neki, hogy ősztől, amikor feláll az új önkormányzat, remélhetőleg az új közös polgármesterrel átveszi a várost, Szombathelynek lesz EP-képviselője. Azt hozzátette, hogy eddig is rendelkezésre állt, de a mostani polgármestertől sohasem kapott megkeresést.

 

Ujhelyi István utcafórumot tartott Szombathelyen

 

Számos problémával megkeresték, többek között a szombathelyi szociális bérlakásprogrammal. Céljuk, hogy elérjék azt, hogy Szombathely közvetlenül megpályázható forráshoz jusson e célból.

 

“Az EU költségvetésében olyan alapokat is szeretnénk, amit az önkormányzatok közvetlenül megpályázhatnak, hogy az orbáni maffiakormányzás ügyosztályait kikerülve Szombathely saját pályázatokat nyújthasson be.”

 

A másik téma, amiről beszélt, az migráció. Elmondta, az országjárás során az ország minden pontján döbbenettel mesélik az emberek, hogy az elmúlt hónapokban tízezres nagyságrendben jelentek meg EU-n kívüli munkavállalók Magyarországon. Többségében magyarul nem beszélő ukránok (tehát nem kárpátaljai magyarok), valamint mongolok.

 

Ujhelyi felemlegette, hogy néhány éve még milliárdokért hirdette a Fidesz plakátokon, hogy “Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a munkánkat!” - és azóta sem szól másról a propaganda, bevándorlásellenesre és bevándorláspártiakra próbálják osztani az országot. Majd kijelentette:

 

“Számtalanszor elmondtuk: nem támogatunk semmilyen illegális migrációt.”

 

 

“Innen Szombathelyről követelem, hogy a magyar kormányzat adjon tájkoztatást a magyar lakosság számára, hogy az elmúlt hónapokban hányan érkeztek Ukrajnából Magyarországra munkát vállalni, kik szervezik, milyen kormányzati engedélyekkel, hogy több tízezren érkezzenek letörve a magyarországi béreket, letörve a magyar munkavállalók most kezdett bérharcát!” - mondta.

 

Ujhelyi szerint ez a kormány válasza a rabszolgatörvény miatti szakszervezeti és munkavállalói lázadásra, nem tudja elképzelni, hogy a kormány szépen csendben tűri. Attól fél, hogy az ide szervezett keleti munkavállalók letörik a béreket, a magyarok meg veszik a sátorfájukat és még többen mennek Ausztriába, vagy épp Angliába.

 

"A kormány ne hallgasson tovább, adjon számot, hányan érkeztek, akik a kormány tudtával gazdasági bevándorlóként elveszik a magyarok munkáját!" - zárta szavait Ujhelyi.

 

László Győző, aki a házigazda Derkovits-városrészt képviselte az Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt nevében, röviden hozzátette, a választás valódi tétje az, hogy leszakadunk, vagy elkezdjük végre a felzárkózást Nyugat-Európához.

 

László Győző, a Derkovits-lakótelep képviselője

 

Elmondta, az új többség nem lózungokat puffogtat, hanem cselekszik, példaként megemlítve az illegális bevándorlást vizsgáló bizottságot. Megvizsgálnák, kik azok, akik közöttünk élnek, kik vannak itt az Orbán-kormány letelepedési kötvényeivel, hány ukrán bevándorló van a városban.

 

László Győző elmondta, rengeteg helyen vannak a városban is ukrán bevándorlók, vannak, akik bejelentés nélkül, garázsokban laknak.

 

Közbiztonsági problémát is jelentenek, sajnos az együttélés sem zökkenőmentes velük. “Ezt nem mi mondjuk, ezt a választók mondják.” - tette hozzá, majd azzal zárta gondolatait, hogy a migrációt vizsgáló bizottság létrehozását azonban a Fidesz valamiért mégsem támogatta. Szerinte Szombathelyen is lelepleződött, hogy az üres progpagandát tolja a Fidesz, amikor cselekedni kéne, akkor meg nem tesz semmit.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás