Újabb fák életét követelte a sárvári kerékpárút építése

ugytudjuk.hu
2018. november 7. szerda, 13:28

Idén tavasszal az egész ország felfigyelt a sárvári kerékpárút építésre, a Sárvárt Rábasömjénnel összekötő kerékpárút építésekor ugyanis egy csomó diófát kivágtak. Erről videó is készült, ami bejárta az országos sajtót

 

Sarvar mernoki csoda tervezes.gratulalok a Varos vezetosegnek csak igy tovabb

Uploaded by tamas horvath on 2018-04-25.

 

Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere akkor azt mondta, hogy időhiány miatt kellett kivágni az amúgy egészséges fákat. Az építkezés határieje miatt ugyanis nem volt arra idő, hogy az út melletti szántók tulajdonosaival egyeztessenek.

 

Az építkezés azóta nem állt meg, a rábasömjéni szakasz már elkészült, a fák helyén most tükörsima aszfalt fekszik. Több újabb szakasz is épült, például elkészült a Sárvár és Porpác közötti rész, de Rábasömjénnél sem állt meg az élet. A városrészt hamarosan egy hasonló bicikliút köti majd össze Rábapattyal.

 

A rábapatyi építkezésnek még csak az előkészületei zajlanak, néhány karót vertek még csak le, de a falu határában már így is több tucatnyi fát kivágtak:

 

 

A kivágott fákat egy közeli földterületen halmozták fel.

 

A sárvári önkormányzat még 2016-ban nyert el összesen közel 330 millió forintot a rábasömjéni  és a rábapatyi bicikliutak megépítésére. A második szakaszt 2019-ben, valamikor az év második felében adják át.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás