Fotó: falcokc.com

Újabb egy évig marad a Falco névadó szponzora a Vulcano Energia

Vágvölgyi Bálint
2019. július 11. csütörtök, 08:34
Kocsis Gábor, a cég ügyvezetője szíve szerint a szombathelyiek összes tavalyi légiósát megtartaná.

A Vulcano Energia és a Falco KC újabb egy évvel meghosszabbította a szponzorációs szerződést. A megállapodást a két ügyvezető, Kocsis Gábor és Gráczer György szerdán írták alá – olvasható a Falco hivatalos honlapja.

 

Kocsis Gábor, a Vulcano Energia ügyvezető igazgatója a klubhonlapnak elmondta a szerződés meghosszabbításának hátterét, értékelte az eddigi eredményeket, valamint az új igazolások is szóba kerültek.

 

– Természetesen nagyon elégedett és boldog vagyok, hogy ebben a fordulatos és tanulságos bajnoki szezonban sikerült a csapatunknak elérni a rég áhított második aranyat. Annak külön örülök, hogy ezt a nagyszerű eredményt a csapat a Vulcano név alatt érte el.

 

– Miért gondolta úgy, hogy a támogatás folytatódjon?

– Ennek érzelmi és szakmai okai is vannak. Egyszerűen beleszerettem a magyar kosárlabdába és a Falcóba. Nagyon szeretem a meccsek hangulatát, illetve úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő két évben Gasper Okorn és Milos Konakov mesterek irányításával nagyon jó kezekben lesz a csapat, és bízom benne, hogy további trófeákat fogunk nyerni.

 

– Egy korábbi interjúban Bruinsmát nevezte személyes kedvencének, de elégedett-e a többi légióssal is. Személy szerint kit tartana meg a külföldiek közül?

– Szívem szerint minden légióst megtartanék, de sajnos erre nem lesz lehetőség. Azért bízom benne, hogy néhányukat újra sárga-fekete mezben láthatjuk a jövő évben.

 

– A magyarok is hathatósan kivették részüket a sikerből. Kivel volt különösen elégedett?

– Minden magyar játékossal meg vagyok elégedve. Nem emelnék ki külön senkit. Ha kellett a szívüket-lelküket kitették a pályán. Azt gondolom, hogy a saját nevelésű játékosoktól és a magyaroktól válik talán még szerethetőbbé a csapat a szombathelyi közönség számára. Ezért is örülök, hogy a következő szezonban még több hazai játékost láthatunk a keretünkben.

 

– Mit szól az eddigi igazolásokhoz, erősítésekhez?

– Mindig jó, tehetséges magyar fiatalokat látni a pályán, különösen, ha a mi csapatunkat erősítik. Örülök Filipovity és Krivacsevics érkezésének, biztos vagyok benne, hogy nagy hasznára lesznek a csapatnak és talán még további ígéretes igazolás is érkezik.

 

– Idén nem sikerült a Magyar Kupa elhódítása, Ön szerint jövőre az is összejöhet?

– Nagyon hiányzik a gyűjteményből a Magyar Kupa. Tudom, a szurkolók is mennyire vágynak rá, hogy megnyerjük ezt a trófeát is. Nagyon remélem, hogy a következő évben összejön és együtt örülhetünk majd az újabb sikernek.

 

– Mit gondol a sorsolás ismeretében, a BL-ben is lehet esélye a csapatnak egy-két fordulót menni?

– Jó a sorsolásunk. Nem látom lehetetlennek, hogy győzelemmel zárjuk az első két fordulót. Aztán, ha sikerül, akkor a csoportkörben, ha jól emlékszem Besiktas, Paok, Zaragoza stb….hát ez már egy másik kávéház, de bízom a tisztes helytállásban és remélem élvezetes meccseket láthatunk.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás