Újabb csontváz: Szabálytalanul működik a Haladás Labdarúgó Kft. mivel a cégbíróság nem jegyezte be a felügyelő bizottsági tagok változását

Farkas Bazsi 2019-08-09 07:07:00
Pedig a részben önkormányzati tulajdonú cég csakis a bizottság jóváhagyásával elfogadott beszámolókkal folytathatna szabályos üzemelést.

Tavaly áprilisban változott meg a Haladás Labdarúgó Kft. felügyelő bizottságának összetétele. Addig ugyanis Horváth Attila volt az  Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt delegáltja, a frakció azonban jelezte, hogy a továbbiakban helyette Horváth Soma látná el a feladatot. A testület jóvá is hagyta a váltást. A cserét pedig 60 napon belül jeleznie kellett volna a társaság ügyvezetőjének, de nem tette meg. 

Persze könnyen legyinthetne most mindenki, hogy és akkor most mi van. Az ügy azonban ennél sokkal súlyosabb. 

Mivel a Haladás Labdarúgó Kft. részben önkormányzati tulajdonú, így a cég csakis felügyelő bizottság alatt működhet. Erre azért van szükség, hogy a közpénzek elköltésének ellenőrzésére legyen egy, csakis ezzel foglalkozó testület. A szabályozás annyira komolyan veszi a felügyelő bizottság munkáját, hogy annak tagjai a saját vagyonukkal felelnek az általuk ellenőrzött gazdasági társaság tevékenységéért. A Kft. mérlegei is csak akkor lehetnek hitelesek, hogyha azt előbb megvizsgálja és jóváhagyja a bizottság.

Na de mi van akkor, hogyha egy személyi változást nem jelentenek be és vezeti át a cégbíróság?

Egészen egyszerűen az, hogy a bizottság munkája nem lesz “hitelesítve”. Az ugyanis egy erősen aggályos állapot, hogy a FEB összeül, annak tagjai aláírásukkal fogadják el a cég pénzügyi mérlegét, ám a hatóságok az aláírások egyikével nem tudnak mit kezdeni, az aláíró ugyanis hivatalosan nem tagja a bizottságnak.

Így tehát kérdés, hogy mi lesz az elmúlt több, mint egy évben, keletkezett dokumentumok hitelességével? 

Ez egyébként olyan kérdéseket is felvet, hogy ha a bizottság nem működött megfelelően, akkor érvényes-e például a 2018 év végén készített pénzügyi mérleg? Azt hogyan fogadhatta akkor el a Magyar Labdarúgó Szövetség? A szabályok betartása mellett érvényes-e a Haladás licence, akkor, ha a csapatot működtető gazdasági társaság működése így teljesen szabálytalan volt? 

Egy biztos, ez is azt mutatja, hogy mekkora fejetlenség van a focicsapat körül.

Mégsem a HVSE lesz a többségi tulajdonos?

Több forrásból úgy értesültünk, hogy mégsem a Haladás VSE-nek ajándékozná el a jelenleg is több száz millió forintos tartozással rendelkező tulajdonrészét a Halmill Kft. Információnk szerint a Kft-nek az volt a szándéka, hogy az Illés Sportalapítványnak adja át a cégrészt, azonban mivel jelenleg is van adótartozása a cégnek, így az ajándékozás meghiúsult. 

Természetesen az üggyel kerestük a Haladást is. E-mailünket olvasták a klubnál, az ezt igazoló olvasási üzenetet meg is kaptuk, de válasz nem érkezett.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.