Tóth Kálmán: Felszólítjuk a Fideszt, hogy vonja vissza Büki Zoltán jelölését!

BZ 2019-07-19 16:25:00
Finoman szólva is problémás a jelölt.

Már a sajtótájékoztató címe is beszédes volt, amit ma délutánra hirdetett az Arena Savaria elé az Éljen Szombathely elnöke, Tóth Kálmán: "El a kezekkel a Falco kosárlabda klubtól!"

A szombathelyi ellenzéki összefogást képviselő egyesület elnöke azzal kezdte mondanivalóját, meglepődve tapasztaltak néhány nevet a Fidesz két napja kiszivárgott szombathelyi önkormányzati jelöltlistáján.

"Egyet egészen döbbenetesnek találtuk, méghozzá Büki Zoltán megjelenését a szombathelyi listán."

Tóth szerint olyan emberről van szó, akinek a lakcíme és a munkahelye ugyan szombathelyi, azon kívül semmi kötődése nincs ehhez városhoz. A múltjáról nem is beszélve, mi is írtunk már róla, de ahogy Tóth Kálmán is elmondta a sajtótájékoztatón, a szombathelyi kosárlabdacsapat egyik legnagyobb ellendrukkere is bekerült a Fidesz képviselőjelöltjei közé.

"Én az Éljen Szombathely oldaláról biztosan nem neveztem volna meg olyan embert, akinek olyan érzelmi kötődése van egy a város 100%-os tulajdonában lévő céggel működtetett klubjához, mint ahogy Büki Zoltánnak van a körmendi csapathoz" - mondta. Elmondta, a Fidesz szombathelyi jelöltje konkrétan moderátor a körmendi kosárcsapat honlapján, továbbá ő üzemeltet egy körmendi közéleti online újságot is: "Bárki, aki megnézi az úriember Facebook-oldalát, láthatja, milyen kötődése van Körmendhez, minden idegszálával oda kötődik."

Tóth arra is kitért, hogy ezzel az a baj, hogy rendkívül véres szájú Körmend-szurkolóról van szó: "Olyan posztok jelentek meg nála például, amiben felgyújtottak egy felfújható falcós tapsolót." Tóth szerint ilyet azok az ultrák csinálnak általában, akik elrabolják az ellenfél ereklyéit.

A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy Büki megválasztása esetén minden szenzitív adathoz hozzájut, ami a Falco kosárlabdacsapatának üzleti tervét, beszámolóját és egyéb nem nyilvános adatait érinti.

Majd érzélkeltetésként hozzátette: "Képzeljétek el azt, ha egy megrögzött sárga-fekete Falco-szurkolót elindítanánk Körmenden..."

Mi minden körülmények között elutasítjuk, hogy a Fidesz Büki Zoltán jelölésével a Falco és ezzel Szombathely üzleti érdekelit ilyen szempontból kockára tegye!

Tóth Kálmán itt rátért egy másik dologra is, mi a probléma Büki Zoltánnal: korábban már vállalt önkormányzati szerepet Vas megyében, 2009-ig Egyházashollós polgármestere volt. Azonban kiderült, nem végezte el rendesena feladatát, 2009 őszén felszólította a település képviselőtestülete, hogy mondjon le. Hatásköreit akkor átruházta, ám egy fél évet még így is hivatalban maradt, mire lemondott.

"Örülünk, hogy Büki Zoltánnak van már önkormányzati tapasztalata, de Szombathelyen ebből a típusú tapasztalatból nem kérünk!" - tette hozzá Tóth Kálmán.

Az Éljen Szombathely elnöke szerint nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz polgármesterjelöltjének fogalma sincs, kikkel kell együtt dolgoznia.

"Nekünk úgy tűnik, mellétettek tizennégy embert, akiket ő elfogadott, pedig ha egy cseppnyi realitásérzék munkálkodik benne, akkor Büki Zoltánt biztosan nem engedte volna a listára, ilyen múlttal ez egy vállalhatatlan kapocs" - mondta, majd hozzátette: "a polgármesterjelölt ezt bevállalta, innen azt kell gondolnunk, hogy ő egyetért a jelölésével, különben megvétózta volna."

Tóth Kálmán szerint frissítésként hozták az új embereket, köztük Büki Zoltánt, de ők ebből nem kérnek. Elmondta, az Éljen Szombathely jelöltjei a Fidesz jelöltjeivel összehasonlítva helyben elfogadottak, kompetensek, szakterületükön elismertek, lojalitásukat nem a párthoz való kötődés határozza meg, hanem a szombathelyhez való lojalitás. Végül a sajtótájékoztató végén üzent a jelöléssel kapcsolatban:

"Felszólítjuk a Fideszt, hogy vonja vissza Büki Zoltán jelölését!"

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.