Totál le fogsz döbbenni, hogy mennyi vízzel hűtötték az utcákat Szombathelyen idén nyáron

Farkas Bazsi
2018. szeptember 10. hétfő, 19:04
A nap legfontosabb számadata következik!

Finoman szólva: nem fáztunk idén nyáron. Több héten keresztül kitartott a forróság, a levegő még éjszaka sem nagyon hült le. Volt, aki vízparton, volt, aki otthon a légkondival prbálra meg magát hűteni. 

 

Már gyerekkoromban is úgy próbálták meg lehűteni a belvárost, hogy a városüzemeltetés autói vizet locsoltak szét az aszfalton. Ha nagyon nagy volt a meleg, akkor még felénk, a külvárosba is kijöttek. Gondoltam megkérdezem a SZOVÁ-t, hogy idén mennyi vizet locsoltak szét, meg egyáltalán a több hétig tartó forróságban mennyi kocsi, hány napon keresztül járőrözött.

 

Az idei nyáron augusztus 7-9-ig hűtöttük vízzel a közutakat napi egy alkalommal, összesen mintegy 42 000 liter víz fogyott el a locsolások során.

 

Jött a válasz. Azt azonban nem a SZOVA dönti el, hogy mikor menjenek ki locsolni. A közutak vízzel való locsolását az önkormányzat megrendelésére végzi a SZOVA Nonprofit Zrt. A város általában érvényben lévő hőségriadó ideje alatt és hosszan tartó kánikula esetén szokta megrendelni az aszfalt hűtését a társaságtól. A belvárostól haladva a forgalmas útszakaszok locsolása történik meg ilyenkor a kora reggeli vagy a késő esti órákban.

 

Hát idén ez most így sikerült. 

 

Címlapfotó: Fortepan.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás