Fotó: f21.hu/Lutor Katalin

Tömegnyomort okozott 299 fő a hétvégén a szombathelyi mozi aulájában

Farkas Bazsi
2019. március 12. kedd, 18:29
Akkora buli volt, hogy még vasárnap sem sikerült összepakolni.

Az Agora Savaria mozi büféjével és aula kiadásával már többször foglalkozott az Átlátszó. Egy a lap birtokába került szerződés szerint a tavaszi időszakban a Cinema Cafét is üzemeltető és a koncerteket szervező Café 5 Kft. alkalmanként nettó 30 ezer forintért bérli ki a mozi aluláját. A szerződés 13 alkalomra szól és azt is kiköti, hogy egy alkalomra 299 embert engedhetnek be a koncertek idején.

 

A koncertek miatt egyébként film vetítések maradnak el, ez alkalmanként 100-300 embert jelentene a mozinak, ami 1000 forintos jeggyel számolva 100-300 ezer forint kiesést jelent az intézménynek.

 

A hétvégén a Bagossy Brothers Company koncertezett az aulában. Az f21.hu beszámolója szerint olyan sokan voltak, hogy lépni is alig lehetett. A portál azt írja, hogy sokan annak ellenére, hogy jegyük volt, a tömeget látva inkább sarkon fordultak és kimentek az épületből. A mozi előtt ácsorgó és beszélgető zenebarátoknál is az volt a fő téma, hogy milyen zsúfoltság van bent az aulában.

 

A lap azt írja, hogy verekedés is volt, a koncert közben és utána is. 

 

Az elmúlt napokban egymástól függetlenül több olvasónk is megkeresett minket, ugyanarra panaszkodtak, mint amire az F21 tudósítója. 

 

De valószínű, hogy csupán a kis helyre beszorult nagyon sok ember keltett olyan hatást, hogy 299-nél többen vannak. Beszéltünk ugyanis az Agora Savaria igazgatójával, akinél azután érdeklődtünk, hogy történt e belső vizsgálat a hétvége után, a verekedések és a túlzsúfolt aula miatt.

 

Az igazgató megnyugtatott, hogy minden szabályszerűen történt, így nincs szükség vizsgálat lefolytatására.

 

Az egyébként biztos, hogy hatalmas buli volt szombaton, a vasárnap esti filmvetítésről kijövőket ugyanis ez a látvány búcsúztatta a nagyteremből levezető lépcsősornál.

 

Fotó: Farkas Bazsi

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás