Fotó: ugyeszseg.hu

Tízmilliós óvadék ellenében kerülhet szabadlábra a sofőr, aki ittasan, bekokainozva, 130-cal gázolt halálra egy idős férfit

Vágvölgyi Bálint
2019. június 12. szerda, 17:20
Az ügyészség fellebbezett.

Az Érdi Járásbíróságon 2019. június 12-én előkészítő ülésen kezdődött meg annak a férfinak a büntető ügye, akit a Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádol.

 

A vádlott a vezetést megelőzően kábítószert és szeszes italt fogyasztott, amelytől ittas és bódult állapotba került. Ezt követően 2018. november 12-én a délelőtti órákban Érden, lakott területen a megengedett 50km/h sebesség helyett kb. 125-130 km/h sebességgel közlekedett, amikor elütötte a gyógyszertárból induló idős sértettet, aki az úttesten haladt át. Az ütközés következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott által vezetett gépkocsi az ütközés után áttért az ellentétes forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsival, amelynek vezetője törésekkel járó, maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

 

Ittasan, bekokainozva, 130-cal gázolt halálra egy idős férfit a sofőr

Farkas Bazsi Az ügyészség börtönbüntetést kért rá. A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki ittasan, kokaintól bódultan száguldott egy érdi utcán és elütött egy idős férfit, aki belehalt a sérüléseibe. A bűnügy vádlottja, egy érdi férfi 2018 novemberében délelőtt közlekedett a személygépkocsijával Érden, a Bajcsy-Zsilinszky úton.


Az előkészítő ülésen a vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését, azonban nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. A vádlott védője a vádlottal szembeni letartóztatás megszüntetését kérte.

 

A bíróság a védő kérelmét elbírálta és a letartóztatás megszüntetését 10 millió forint óvadék letételéhez kötötte. Amennyiben a vádlott az óvadékot kifizeti, nyomkövető alkalmazása mellett bűnügyi felügyeletbe kerülhet.

 

Mivel az ügyészség az óvadék lehetősége ellen fellebbezést jelentett be, az ezzel kapcsolatos bírói döntés nem végleges, így a vádlott letartóztatásban maradt. Az óvadékot – ha az óvadékot megállapító határozatot a másodfokú bíróság helyben hagyja – a véglegessé válástól számított három hónapon belül lehet majd letenni - olvasható a birosag.hu-n.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás