Tízmilliós óvadék ellenében kerülhet szabadlábra a sofőr, aki ittasan, bekokainozva, 130-cal gázolt halálra egy idős férfit

Vágvölgyi Bálint 2019-06-12 17:20:00
Az ügyészség fellebbezett.

Az Érdi Járásbíróságon 2019. június 12-én előkészítő ülésen kezdődött meg annak a férfinak a büntető ügye, akit a Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádol.

A vádlott a vezetést megelőzően kábítószert és szeszes italt fogyasztott, amelytől ittas és bódult állapotba került. Ezt követően 2018. november 12-én a délelőtti órákban Érden, lakott területen a megengedett 50km/h sebesség helyett kb. 125-130 km/h sebességgel közlekedett, amikor elütötte a gyógyszertárból induló idős sértettet, aki az úttesten haladt át. Az ütközés következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott által vezetett gépkocsi az ütközés után áttért az ellentétes forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsival, amelynek vezetője törésekkel járó, maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

Ittasan, bekokainozva, 130-cal gázolt halálra egy idős férfit a sofőr

Farkas Bazsi Az ügyészség börtönbüntetést kért rá. A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki ittasan, kokaintól bódultan száguldott egy érdi utcán és elütött egy idős férfit, aki belehalt a sérüléseibe. A bűnügy vádlottja, egy érdi férfi 2018 novemberében délelőtt közlekedett a személygépkocsijával Érden, a Bajcsy-Zsilinszky úton.


Az előkészítő ülésen a vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését, azonban nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. A vádlott védője a vádlottal szembeni letartóztatás megszüntetését kérte.

A bíróság a védő kérelmét elbírálta és a letartóztatás megszüntetését 10 millió forint óvadék letételéhez kötötte. Amennyiben a vádlott az óvadékot kifizeti, nyomkövető alkalmazása mellett bűnügyi felügyeletbe kerülhet.

Mivel az ügyészség az óvadék lehetősége ellen fellebbezést jelentett be, az ezzel kapcsolatos bírói döntés nem végleges, így a vádlott letartóztatásban maradt. Az óvadékot – ha az óvadékot megállapító határozatot a másodfokú bíróság helyben hagyja – a véglegessé válástól számított három hónapon belül lehet majd letenni - olvasható a birosag.hu-n.

Szólj hozzá!

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.