Teltház várja Szombathelyen a férfi kosárválogatottat

Vágvölgyi Bálint 2020-02-19 19:37:00
Sztojan Ivkovicsék folytatnák remek hazai sorozatukat.

A 41. férfi kosárlabda Európa-bajnokság előtti első selejtező mérkőzést csütörtökön Szombathelyen játssza a magyar férfi válogatott. A mieink ellenfele a címvédő Szlovénia lesz az Aréna Savariában.

Ma délután az eseménnyel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartottak a vasi megyeszékhelyen - írja a BB1.hu, kosaras szakportál.

Nagy Csaba, a mérkőzés egyik társrendező cégének ügyvezetője bevezetőjében elmondta, hogy a magyar férfi kosárlabda-válogatottnak 1994-től van kapcsolata Szombathellyel, hiszen tizennyolc éven keresztül mindig vendége volt a Pannon Nemzetközi Kosárlabda Tornának. Azóta is számos világbajnoki és Európa-bajnoki selejtezőt rendeztek a nyugati régióban.

Kiderült az is, hogy 3200 belépő közel 90 százaléka elkelt elővételben. 200 jegy maradt, csütörtökön délután 4 órakor nyitnak ki az Aréna Savaria jegypénztárai. A felnőtt jegyek egyébként 2000, a nyugdíjas/diák belépők pedig 1000 Ft-ba kerülnek a mobil lelátón, 1800 Ft-ba pedig a galérián. A zökkenőmentes rendezést 30 középiskolás önkéntes segíti.

Nemény András, Szombathely polgármestere elmondta, ha teheti, még a mai napig is kosárlabdázik.

– Mindenkinek van egy kedvenc sportja, nekem nem kérdés, hogy a kosárlabda az. Ha szerencsém van és úgy alakul a mai napom, akkor este hatra megyek pattogtatni. Érdekesség, hogy Perl Zoli édesanyja is ott szokott kosarazni, ahova én járok. Nemrég pont egymás mellett ültünk egy Falco meccsen Sztojan Ivkoviccsal, akivel csináltam is egy szelfit, akkor még nem voltam polgármester. A mai napig megvan az a kép, majd átküldöm neki, ha szeretné. Szívesen jöttem a mai sajtótájékoztatóra, nagyon várom már a holnapi mérkőzést, természetesen ott leszek a helyszínen, mint ahogy elmentem 2017-ben Kolozsvárra is, ott szurkoltam a válogatottért az Eb-n, ez számomra természetes dolog. Szombathely városa szívesen fogadja a nemzeti csapatot, és bízom benne, hogy a srácok is úgy érzik, jó házigazdái vagyunk a mérkőzéseknek. Van egy jó csarnokunk, egy fanatikus szurkolótáborunk, és nem utolsósorban büszkén mondhatom, hogy a válogatott egy részét is a Falco adja. Ha csak egy valamit ki lehetne írni a város táblájára, akkor biztos azt javasolnám, hogy „kosárlabdaváros”. Köszöntjük a magyar válogatottat itthon, és bízom benne, hogy még sok ilyen eseménynek lehetünk házigazdái.

Ezt követően Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány következett:

– Örülök, hogy visszatértünk Szombathelyre, ahol mindig parázs hangulat uralkodott, mindig is szerettem itt játszani. Most az Európa-bajnok érkezik hozzánk, ez nemcsak nekünk, mindenkinek egy remek PR is, hiszen a magyar válogatott nem mindennap játszik tétmérkőzést egy Eb-győztessel. Gratulálok Szombathelynek és a Falcónak, mert ez az európai menetelés valóban nem volt semmi. Remélem, hogy a következő években is ugyanezen az úton fognak tovább menni, mert mindig kell egy-két zászlóshajó a válogatott mellé, hogy tudjunk haladni előre.

Eddig szövetségi kapitányként hat tétmérkőzést játszottam hazai pályán, és eddig egyszer sem kaptunk ki. Azért ez elég ritka dolog Magyarországon, szeretném tovább folytatni ezt a jó sorozatot. Hiába lesz az ellenfelünk az Európa-bajnok, holnap a győzelem a cél. A szlovén válogatottban mindenki jegyzett bajnokságban szerepel, török, olasz és spanyol ligákban, illetve vannak játékosok a Cedevita/Olimpija gárdájából is, és olyanok is, akik megfordultak korábban a Barcelonában, vagy a Real Madridban. A külső soruk nagyon erős, ha a tranzíciós játékukat meg tudjuk állítani, akkor szinte csak imádkozni kell a sikerért. Nagyon fontos, hogy nálunk egészséges mindenki. A helyszínnel kapcsolatban annyit még elmondanék, hogy nemcsak szombathelyi szurkolók jönnek, hanem körmendiek, zalaegerszegiek, soproniak és a többi környező településről is a válogatott miatt. Debrecenben, Budapesten és Szombathelyen is rendre telt ház előtt játszottunk, ezt már megszoktuk. Köszönöm Szombathely városának, hogy ennyire kiálltak a kosárlabda mellett, örülök neki, hogy polgármester úr továbbra is biztosítja ezt, ez nagyon fontos nekünk, akik szeretik ezt a sportágat. Hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

Gráczer György, a társrendező Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője is jelen volt a sajtótájékoztatón:

– Nagyon örülünk neki és nagy megtiszteltetés, hogy a világbajnoki selejtezők után Eb-selejtezőt is rendezhetünk az MKOSZ-szel közösen. Örülünk, hogy sorozatban nemzetközi mérkőzéseknek adhat otthont Szombathely. Ehhez természetesen kellett az is, hogy olyan feltételeket tudunk nyújtani és biztosítani az MKOSZ és FIBA részére, amik ezt megkívánják. A Falco az elmúlt években összesen 31 nemzetközi, FIBA Europe Cup- és Bajnokok Ligája-mérkőzést szervezett. A stábunk és a csapattagok megfelelő rutinnal rendelkeznek ahhoz, hogy a holnapi is egy nagyszerű rendezésű összecsapás legyen. Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy Perl, Váradi, Benke és Filipovity személyében négy válogatottat is adhatunk a nemzeti csapatnak. Bízom benne, hogy amit a tizennyolc BL-meccsen ezek a játékosok tapasztalatként és rutinként megszereztek, át tudják vinni a válogatott meccsekre is. Annak is örülünk mindannyian sérülésmentesen érkeztek meg az edzőtáborba, szeretném, ha a sorminta folytatódna, hiszen az elmúlt időszakban Szombathelyről a vendég válogatottak csak vesztesként távoztak. Bízom benne, hogy holnap is így lesz.

A játékosokat Keller Ákos csapatkapitány és Perl Zoltán képviselte:

– Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el holnap. Felkészülünk, és a lehető legjobb meccset próbáljuk játszani – mondta Keller.

– Örülünk, hogy újra itt lehetünk, a körülmények nagyszerűek, tudom, hogy sokan lesznek és nagyon jó hangulat lesz az Aréna Savariában. Nagyon motiváltak vagyunk, hiába jön az Európa-bajnok, úgy érzem, lehet esélyünk a győzelemre. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében – mondta Perl.

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.