Teljesen egészséges fákat akarnak kivágni a vasvári parkerdőben néhány koncert miatt

ugytudjuk.hu
2019. március 13. szerda, 06:20
Pedig az erdőben nemrég ritkítottak a fákat, többet egy ideig nem lehetne kivágni.

Egy olvasónk jelezte nekünk nemrég, hogy koncerteket szerveznek a vasvári Parkerdőbe. Ezzel eddig nincs is semmi baj, a koncertek szervezője azonban ki akarja vágni az erdő néhány, egyébként egészséges fáját, mert attól tartanak, hogy azoktól esetleg nem látnák a színpadot a nézők. A fakivágásnak már zöld utat adott a város vezetősége, erről a helyi Vasvári Újság is írt.

 

"... az egyik elszáradó fát biztosan ki kellene vágni, de van még két olyan fa, ami zavarná a koncertek láthatóságát" - írják a városi lapban.

 

Az erdőben egy nagyjából 500-600 főt befogadó nézőteret alakítanának ki, az ott lévő, úgynevezett szentkúti szabadtéri színpadon pedig már április végén koncerteket adnának. A szervező konkrét neveket is említett, elhozná Vasvárra a Mokka Tribute zenekart, Gergely Robi zenekarát, Charlie-t és egy Zámbó Jimmy emlékkoncertet. 

 

Olvasónk úgy tudja, hogy szerdán esnek neki a Parkerdő fáinak, a kivágásra ítélt egyedeket már meg is jelölték. Olvasónk viszont azt mondja, hogy nemrég már megritkították az erdőt, ezért egy ideig nem nyúlhatnának a többi fához. A problémájával már megkereste az egyik helyi képviselőt is, de semmilyen választ nem kapott.

 

A dolgot tovább bonyolítja, hogy az erdő Nature 2000-es, tehát védett terület, ami több veszélyeztetett fajnak is otthon ad. Például néhány olyan madárfajnak is, amelyek nemsokára megkezdik a költési időszakukat, nekik igazán rosszul jönne, ha egyszer csak kivágnák alóluk a védelmet nyújtó fákat. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás