Találkoznál a Kőszívű ember fiai, a Kárpáthy Zoltán, a Psyché és Pogány Madonna operatőrével? Akkor irány a Savaria mozi ma!

Farkas Bazsi
2018. november 12. hétfő, 09:55
Hildebrand István lesz Szombathely vendége.

Közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítés lesz ma este 18 órától a szombathelyi Savaria Moziban. Az ingyenes programon az a Hildebrand István lesz a vendég, aki többek között a Kőszívű ember fiai, a Kárpáthy Zoltán, a Psyché és Pogány Madonna operatőre volt. A 90 éves filmes gyermekkorát Felsőcsatáron töltötte, a Színház- és Filmművészeti Főiskolát pedig 1950-ben végezte el, olyan osztálytársakkal, mint Makk Károly, Bacsó Péter, és Kovács András. 

 

Jelenetek egy operatőr életéből - Hildebrand István legendáriuma (TV előzetes)

Jelenetek egy operatőr életéből - Hildebrand István legendáriuma dokumentumfilm, 100 perc Hildebrand István a magyar filmművészet markáns, kiugró képességű, minden műfajban kísérletező operatőre. A hatvanas-hetvenes évek leglátványosabb produkcióit fényképezte. Többek között Keleti Márton és Várkonyi Zoltán alkotótársaként olyan sokmilliós nézettségű sikerfilmeket jegyez, mint A kőszívű ember fiai, az Egy magyar nábob, a Kárpáthy Zoltán vagy A veréb is madár.

 

Ma este a Jelenetek egy operatőr életéből címmel díszbemutatón nézhetik meg az érdeklődők Kocsis Tibor és Konecsny Emőke dokumentumfilmjét. Bár a rendezvény ingyenes nem árt helyet foglalni a Savaria mozi weblapján
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás