Szombathelyre érkezik a magyar gombfocivilág krémje

BZ
2019. április 24. szerda, 08:04
A hétvégén rendezik a magyar gombfocibajnokság (szektorlabda) NB I-es fordulójának szombathelyi fordulóját.

A szombathelyi Herényiek Házában működő Vasi Gombfoci Egyesület (Vasi GE) a Haladás Sportkomplexum VIP termében fogadja házigazdaként a teljes magyar elsőosztályt.

 

 

A februári, Józsefvárosban megtartott idei első bajnoki tornán a Vasi GE csapata 9 forduló során 5 győzelmet és 3 döntetlent ért el, mindössze egyszer kapott ki.

 

Az első etap után így 18 ponttal a tabella harmadik helyén állnak a szombathelyiek, előttük a 20 pontos Józsefvárossal és a 23 pontos Testvériséggel.

 

Ami a hétvégi esélyeket illeti, az első játéknapon az egész mezőny legjobb egyéni teljesítményét (84%= 7 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség) nyújtó Vasi GE-kulcsjátékos, ifj. Farkas Gábor úgy véli, a dobogón van a házigazda csapat helye.

 

"A szakmai vezetés a negyedik helyre vár bennünket, de az én személyes célom a bajnoki cím megszerzése. Háromszor átéltem már, milyen bajnokságot nyerni, aki tapasztalt már ilyet, tudja, milyen érzés, nem akar engedni belőle. Meg tudjuk csinálni, jó a csapatunk, erős tartalékunk van, abszolút dobogóesélyesek vagyunk" - osztotta meg várakozásait a szombathelyi csapat Európa-bajnoka.

 

Az NB I címvédője a Testvériség I. csapata, de a Vasi GE komoly riválisnak számít a Józsefváros és a Komló is. A bajnokság összesen négy fordulóból áll, kétszer tavasszal és kétszer ősszel találkoznak a csapatok.

 

Koczor János világbajnok gombfocijátékosKoczor János, a Vasi Gombfoci Egyesület világbajnok játékosa

 

A NB I-es fordulót követő napon, április 28-án vasárnap 09.00-18.00 között ugyancsak a Haladás Sportkomplexum VIP terme ad otthont a VIII. nyílt Vas Megyei Bajnokságnak is.

 

A szervezők a nézőkre is gondoltak, a helyszínen követhetőek lesznek a mérkőzések.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás