Kiadhatja a fideszes polgármester sajtósának felesége Szombathelyi Hírlap névvel a hetilapját

Farkas Bazsi 2019-02-27 11:36:00
Akarta, úgy is lett!

Korábban már írtuk róla, hogy kérelem érkezett a Pannon Marketing és Média Kft.-től a szombathelyi önkormányzat Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságához, névhasználatot illetően. A cég ugyanis Szombathelyi Hírlap névvel hetilapot szeretne indítani. Tegnap ülésezett a bizottság, az ülés nyilvános, így mi is beültünk, hogy nyomon kövessük, mi lesz a kérelem sorsa.

Elsőként azt tisztázták, hogy, amint arról elsőként mi is beszámoltunk,  a cég ügyvezetője Kremser Anita, annak a Kremser Csabának a felesége, aki sajtóként a szombathelyi polgármesternek, Puskás Tivadarnak (Fidesz-KDNP) dolgozik. 

A bizottság tagjai komoly vitát folytattak a tekintetben, érdemes-e engedélyezni egy olyan névhasználatot, aminek kifutásáról semmit nem lehet tudni. A beadott kérelemben ugyanis nem szerepel, hogy milyen tartalmú lapról lenne szó. Politikai, gazdasági, közéleti? 

Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester szerint a város saját magának csinál konkurenciát. Az ellenzéknek ugyanis az a szándéka, hogy újra életet leheljen a Savaria Fórumba, így legyen hivatalos városi hetilapja Szombathelynek. Molnár szerint azonban így annak a lehetőségét teremtik meg, hogy a hirdetőket összezavarják, melyik is a hivatalos lapja a városnak. Az alpolgármester azt mondta, korábban is volt ilyen a Szombathelyi 7 és a Szombathelyi 7 Nap esetében. Azt javasolta, hogy a közgyűlésen vegyék újra napirendre a rendszert, most ugyanis az van, hogy bár a bizottság tárgyal róla, az ott született döntést a polgármester akár figyelmen kívül is hagyhatja, a végső döntést ugyanis ő mondja ki a témában. 

Molnár szerint az lenne az új és jó szisztéma, ha minden névhasználati kérelmet felülvizsgálna a közgyűlés, és a végső szót is az mondaná ki.

Horváth Attila (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) képviselő azt javasolta, hogy kapja meg a nevet a lap, de tüntesse fel, hogy nem ők Szombathely hivatalos lapja. 


Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) képviselő azt mondta, mondják ki nyíltan, ez a polgármester sajtósának lapja, ami a választásokra időzítve adnak ki. 

Közben az is elhangzott, hogy igazából mindegy mi lesz a lap neve, így is, úgy is meg fog jelenni, ez igazából egy elvi kérdés. 

A biztonság nem szavazta meg végül azt a javaslatot, amit Horváth Attila tett, vagyis az újságot nem kötelezik arra, hogy feltüntesse, nem ő a város hivatalos lapja. 

Horváth jelezte a végső szavazás előtt, hogy ő egyébként ezzel a kikötéssel támogatta volna a névhasználatot, így azonban nem. 

10 igennel és 4 nemmel a bizottság engedélyezte a lap névhasználatát. 

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.