Szombathelyen is plakátol valaki az 5G veszélyeiről

Nagy Donát 2020-06-12 19:54:00
A világ több pontján is azt állítják a konteósok, hogy a mobilhálózatok által is használt frekvencia bekapcsol egy titkos chipet az emberben, amitől koronavírusosak leszünk. Itt eddig nem megy el az írás, de "érdekes" dolgokat azért állít.

Léteznek különös összeesküvés-elméletek, amik a legtöbb ember számára már az első hallásra is nevetségesek. De ettől még sokan hisznek abban, hogy a Föld lapos, vagy hogy a világot alakváltó gyíkemberek irányítják.

Ezekhez hasonló, legtöbbünket megmosolyogtató témákról gyűjt össze kommenteket, Facebook posztokat az úgynevezett Chemtrail rajongói csoport. Fantasztikus hozzászólásokat lehet itt olvasni, de a minap felkerült egy Szombathelyen készült fotó is:

De mi is az az 5G?

Az 5G korunk egyik legmeghatározóbb technológiai újdonsága, amely a távközlési szolgáltatások képességeinek radikális bővítése mellett merőben új, innovatív szolgáltatások és üzleti modellek kialakulását segíti elő.

- olvasható az 5G.hu oldalon.

Az 5G első kézzelfogható előnye számunkra a nagy sávszélesség, azaz mobilinternetünk rendkívüli gyorsasága lesz. Így olyan szolgáltatások, alkalmazások elterjedése várható, amelyek ezt a nagy sebességet igénylik. Ilyenek például a 4K/8K felbontású, akár 360 fokos videók, online streamingek, VR (virtuális valóság) és AR (kiterjesztett valóság) szórakoztatóipari játékok. Az 5G új távlatokat, nagyobb biztonságot és innovatív megoldásokat nyújt a gyógyászatban, a közlekedésben, a városok működtetésében, az iparban, valamint a sport és a szórakoztatóipar területén.

Az 5G eszközöknek és berendezéseknek köszönhetően javában zajlanak a hazai hálózatfejlesztések, melynek eredményeként ebben az évben minden szolgáltatónál elérhetővé válik az 5G, melynek használatára alkalmas mobiltelefonok is folyamatosan jelennek meg a piacon.

És árthat ez nekünk?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) - évtizedek óta folyó tudományos kutatások és megfigyelések alapján kialakított - álláspontja szerint az elektromágneses tér, a nemzetközi testületek által megállapított határértékek alatt nem hordoz egészségügyi kockázatokat. Magyarországon az EU előírásainak megfelelő szigorú egészségügyi határértékeket kell betartani. Hazánkban 25 éve - a mobiltelefonok megjelenése óta - mérik rendszeresen a környezeti elektromágneses sugárzás mértékét gyermekintézmények, társasházak, közutak, adótornyok közelében. Az évente átlagosan négyszáz mérés során sehol nem regisztráltak határérték túllépést. Ahogyan a Budapesten, Győrben és Zalaegerszegen üzembehelyezett 5G adótornyok esetében sem.

Az 5G konteó, avagy elhülyülés Level 100

A konteó-, azaz összeesküvéshívők januárban kezdték terjeszteni a Facebookon, hogy a mobilhálózat valamilyen módon hozzájárul a SARS-CoV-2, vagyis a kornavírus terjedéséhez. Ennek bizonyítására azt szokás felhozni, hogy Vuhanban is épp a járvány kitörése előtt épült ki a hálózat. Az egyik tábor szerint ez azért baj, mert a sugárzás károsítja az immunrendszert, egy másik, kreatívabb csoport szerint pedig egyenesen a betegség terjedését is elősegíti. Az csak egy apróbb hiba az elméletben, hogy a vírus olyan helyeken is terjed, ahol még csak nem is hallottak az 5G-hálózatról, de számtalan kutatás bizonyította, hogy a mobilnet egyébként sem károsítja az egészséget. 

Az elmélet egyik lágyabb verziója, ami nem írja le a koronavírust, csak simán azt állítja, az 5G-től megbetegszünk. Esetleg irányítani lehet vele a gondolatainkat.

A plakát

A Szombathelyen felbukkant plakáton röviden arról írnak, hogy

a rendszer akkor is kiépül, ha te soha nem akarsz 5G készüléket, okos otthont, okos autót, és ez a mikrohullámú sugárzás az év 365 napján kikapcsolhatatlanul sugároz. Lefedi a játszótereket, az utcákat, az erdőket, a bolygónkat Alaszkától az Egyenlítőig.

Később aztán bedurvul az ijesztgetés, hiszen

Az 5G technológiákkal olyan új, társadalmi-technikai rendszer jön létre, amely a társadalom minden szegmensébe áthatol, képes irányítani és ellenőrizni gondolkodásunkat és viselkedésünket, és ezért ellenőrizni fogja azt.

A plakát olyan információval zár, mint hogy "aki bérbe adja a tetőt, földterületét mobiltorony/antenna felállítására, az beláthatatlan kockázatot vállal, egy egész közösség, település perelheti az okozott károk miatt", majd végén egy petíció aláírását kérik, valamint azt, hogy ne vásároljunk gyors internetkapcsolatra képes készülékeket.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.