Szolnokon szakadt meg az Egis Körmend jó sorozata

Vágvölgyi Bálint 2019-04-24 18:52:00
Ennek ellenére a vasiak maradnak a tabella első helyén.

Bár az első játszott a másodikkal, korántsem volt telt ház Szolnokon, igaz ebben közre játszhatott a korai kezdés is. Kovácsot bár benevezték a hazaiak, de végül még nem lépett pályára bokatörése óta a válogatott hátvéd - írja a BB1.hu, kosaras szakportál.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok az elején, bár többnyire a Körmend vezetett. Feszült volt a hangulat a pályán, paprikás a lelátón. A higgadtságáról ismert Vojvoda kapott technikait reklamálásért az utolsó percben, és éppen az ő kosara zárta az első negyedet (19-20).

Eltelt másfél perc, Vojvoda újabb hármasával visszavette a vezetést az Olajnak. 11-2-vel kezdtek a hazaiak, Zollner azonnal időt kért, extázisban volt a Szolnok. A Körmend hat emberrel is megpróbálta – egy cserénél Price elfelejtett lejönni –, a bónusz büntetőt is értékesítette a bajnok. Kemény, férfias csata volt, 35-30-nál Alekszics kért időt. A Körmend nem adta fel, 38-30-ról is kiegyenlített. Az egyébként szintén remekül játszó Malasevics triplájával ért véget az első félidő (50-43). 60 %-kal dobott a Szolnok.

A fordulás után tovább nőtt, kétszámjegyűvé vált a különbség, a huszonharmadik percben, Delas kosara után, 56-45-nél mégis a Szolnok kért időt. Bradford egymás után két hármast is bepörkölt. Bár benézett tízen belülre az MTE, megrázták magukat a fehér mezesek, 67-56-nál Zollner hívta magához játékosait. Csorvási a harmadik negyed utolsó percében – mindössze három és fél percnyi játék után – kipontozódott. 68-58-ról indult a záró felvonás.

A három negyeden át csendes Price szórta meg magát, 71-67-re fel is jöttek a vasiak, két és fél perc után időt kellett kérnie Alekszicsnek. Milosevic a 34. percben kipontozódott, nem sokkal később Price büntetőivel feljöttek kettőre a vendégek (78-76). Vojvoda szerezte meg harminckettedik pontját, másfél perccel a vége előtt jött is a körmendi timeout. Bradford büntetői lejöttek, aztán sorban jöttek a triplák: Rudner, Hammonds és Price. Húsz másodperc volt hátra, 85-82-nél Alekszics kért időt. Vojvoda és Thames sem hibázott a büntetővonalról. 87-84-nél, tizenkét másodperccel a vége előtt Zollner kért időt. Vojvodától a végén egy büntetői is elég volt ahhoz, hogy behúzza a rangadót a tartalékos Olaj.

Ezzel megszakadt a Körmend tizenegy mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, a Szolnok együttese viszont a 2018/19-es bajnoki szezonban hazai pályán még mindig veretlen, ez már tizenöt találkozót ölel fel.

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend 88-84 (19-20, 31-13, 18-15, 20-26)

Felsőházi középszakasz, 5. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok,
V.: Györffy P. A., Tözsér D., Nagy V. (Faidt M.)

Szolnok: Vojvoda 35/21, Frank 3, Malasevics 17/9, N. Milosevic 8, Andric 9. Csere: Airington 6, Rudner 3/3, Tóth 7.

Körmend: Bradford 15/12, Németh 7/3, Price 17/3, Hammonds 6/6, Delas 7. Csere: Csorvási 2, Ferencz 14/12, Thames 16/3.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.