Közel a söpréshez a Falco, 16 ponttal verték idegenben a Szolnokot

Vágvölgyi Bálint 2019-06-04 19:56:00
Nagyon érik a vasi döntő.

Mindkét csapat elrontotta a palánk alatti első próbálkozásait, aztán Milosevics maradt üresen a triplavonalon kívül, ki is használta, majd Tóth Ádám szerzett centergólt. Közel két percet kellett várni az első szombathelyi kosárra, Bruinsma jegyezte. 7-2-re ment már a bajnok, ám hamar egyenlített az ezüstérmes. Aztán újra megléptek Airingtonék, 17-11-nél volt a legnagyobb különbség, az első negyed végén még Perl betalált két büntetővel, így hárommal vezetett az Olaj - írja a BB1.hu, kosaras szakportál.

Tóth Ádám fordult le szépen, és eredményesen, majd Malasevics ziccerével már a tízet súrolta a differencia, 21-13-nál időt kért Okorn. Vojvoda távolija után már kilenc is volt közte. Perl tartotta a lelket a Falcóban, Balmazovics hármasával visszajöttek a vendégek, 24-21-nél Alekszics hívta magához övéit. Malesevics követett el sportszerűtlen faultot, Perl pedig a büntetőkkel kiegyenlített (26-26). Váradi hármasával először vezettek a vasiak. A hajrát már a sárga-feketék uralták, fordult a kocka, a Szolnoknak kellett futnia az eredmény után. A végén volt egy kis kakaskodás, Bruinsmával szemben faultoltak, Tóth Ádám tett egy fejelő mozdulatot az amerikai irányában, majd kihívta a csarnokok kívülre egy beszélgetésre, színészkedés miatt a hazaiak egy, Bruinsma pedig a sima fault miatt két büntetőt dobhatott. 34-38 a szünet.

Airington hármasával és Milosevic közelijével visszavette a vezetést a Szolnok. Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szombathelyiek sokat kapkodtak, rendre ki tudták zökkenteni őket a ritmusból a hazaiak. Aztán elég volt egy kétperces lerohanás, és 43-48-nál újra Alekszicsnek kellett megtörnie a játékot. Nem sikerült. Feljavult a vasiak védekezése, minden kosárért meg kellett szenvedniük Vojvodáéknak. Ha nehezen is, de belelendültek Curryék, hátra ugyan nem dőlhettek, de nyugodtabban várhatták a záró játékrészt, ugyanis először lett kétszámjegyű a különbség (50-61).

Tóth Ádám csak a második büntetőjét értékesítette. Curry hatalmasat javult, nagy kedvvel és rendkívül hasznosan játszott. Tóth Ádám veszítette el a fejét a 31. percben, a videózás után kiállították a játékvezetők, hiszen lekönyökölte Váradit. Govens berohant a pályára reklamálni, a vasi kispadnak ezért technikai járt. Nem sokkal később Taiwo „csapta le” Perlt a palánk alatt, a videózás után sportszerűtlen faultot kapott. A második meccs is feszült volt, nagyon sokat állt a játék. A Falco extázisban játszott, eldőlt a meccs. Az olló egyre nagyobbra nyílt, a hátralévő néhány percet még le kellett játszani, de az újabb fordulat már nem volt benne a levegőben. A meccs krónikájához tartozik még, hogy két és fél perccel a vége előtt Perl megsérült.

A Falco teljesen megérdemelten nyert, és péntek este az Aréna Savariában akár a Kecskemét után a bajnokot is kisöpörheti. Könnyen lehet, hogy tizenegy év után újra vasi döntő lesz…

Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 71-87 (17-13, 17-25, 16-23, 21-26)

Elődöntő, 2. mérkőzés
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Benczur T., Praksch P., Ádám J. (Bodrogváry I.)

Szolnok: Airington 12/6, Rudner 3/3, Vojvoda 18/9, N. Milosevic 18/6, Tóth Á. 7. Csere: Malesevics 10/3, Taiwo 1, Csák -, Frikker -, Frank 2.

Falco: Govens 3, Curry 12/6, Váradi 17/9, Bruinsma, Reddic. Csere: Perl 17, Balmazovics 13/9, Tóth N. -, Bíró -, Hódi 3/3, Körmendi -, Verasztó -.

A három győztes meccsig tartó párharc állása: 2-0 a Falco javára. 

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.