Szoboszlai és Balogh is kapott válogatott meghívót Marco Rossitól

Vágvölgyi Bálint 2019-03-11 16:21:00
Jövő héten Szlovákia és Horvátország lesz a magyarok ellenfele.

A 18 éves Szoboszlai Dominik, illetve a Cipruson légióskodó Balogh Norbert is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe, amely a szlovákok és a horvátok elleni jövő heti Európa-bajnoki selejtezőkre kezdi meg a felkészülést.

A válogatott keretet hétfőn hozta nyilvánosságra az MLSZ honlapja. A közlemény kiemeli, hogy a keret kialakításánál komoly kompromisszumokat kellett kötnie a Marco Rossi szövetségi kapitány vezette szakmai stábnak, mivel több szóba jöhető játékos is sérült, illetve keveset játszik klubcsapatában. Emellett azt is figyelembe kellett venni, hogy a megszokottnál rövidebb idő áll rendelkezésre az első mérkőzésig.

"Két nagyon nehéz mérkőzéssel kezdjük meg az Európa-bajnoki selejtezőket, a felkészülésre viszont mindössze két napunk lesz, miközben lesznek olyan játékosok, akik csak keddre érkeznek meg Telkibe" - fogalmazott Marco Rossi.

"Szerdán utazunk Nagyszombatba, csütörtökön pedig már pályára is lépünk Szlovákia ellen, így jól be kell osztanunk a rendelkezésre álló időt. A játékosoknak a lehető legfrissebbeknek kell lenniük csütörtök estére, közben viszont keményen is kell dolgoznunk a közös felkészülés során" - tette hozzá.

A válogatottba ezúttal meghívást kapott Balogh Norbert és Szoboszlai Dominik is, akik eddig egyszer sem voltak Marco Rossi keretének tagjai.

"Valójában mindkettejük esetében csak a megfelelő pillanatra vártam. Norbert az utóbbi időben rendszeresen játszik, és a teljesítménye is indokolja azt, hogy a keret tagja legyen. Dominikról is elmondtam már, hogy tehetsége megkérdőjelezhetetlen, azonban a megfelelő pillanatban kell majd neki lehetőséget adni. Ez most jött el, hiszen már a Salzburg keretével készül, amely nagyon modern és agresszív focit játszik, amihez viszont nagyon kemény edzésmunkára van szükség, így a fiatal játékos nagyon jó állapotban van" - mondta Marco Rossi.

A kerettagok többsége vasárnap este érkezik meg Telkibe, néhány játékos pedig klubkötelezettségei végeztével hétfőn. A csapat szerda délután utazik el a Szlovákia elleni nagyszombati, jövő csütörtöki találkozóra, vasárnap 18.00 órakor pedig a Groupama Arénában lép pályára a vb-ezüstérmes horvát válogatott ellen. Várhatóan mindkét mérkőzésen telt ház előtt játszik a csapat, hiszen nagyon rövid idő alatt elkapkodták a jegyeket.

A magyar válogatott kerete:

  • Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
  • Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas KC), Bese Barnabás (Le Havre), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz Szaloniki), Lang Ádám (FC Cluj), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Willi Orbán (RB Leipzig), Vinícius Paulo (Mol Vidi FC)
  • Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (FC Bologna), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)
  • Támadók: Balogh Norbert (APÓ Ellínon), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Németh Krisztián (Sporting Kansas KC), Szalai Ádám (1899 Hoffenheim), Varga Roland (Ferencvárosi TC)

(via MTI)

 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.