Szél: A magyarságnak össze kell tartani, de ezt Orbán csak megmérgezni tudja

ugytudjuk.hu 2020-08-28 17:18:00
Szombathelyen, majd Sárváron járt a független országgyűlési képviselő, aki több, mint kétezer konzultációs ívet vett át a Momentumtól és a Mindenki Sárvárért Mozgalomtól.

Ma délután a vasi megyeszékhely Fő terén tartott fórumot Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő és Iker Áron, a Momentum Vas megyei képviselője.

Szél azt mondta, hogy minden egyes „álkonzultációs ív” mögött egy ember, egy történet áll.

A kormányváltáshoz megtettük az első lépést, felálltunk a fotelból, és elvittük az ívet a legközelebbi leadóponthoz

- jelentte ki a politikus.

A Momentum Mozgalom az elmúlt hetekben több, mint kétezer kormányzati konzultációs ívet gyűjtött össze a szombathelyi pultjainál, de a többi párthoz is sokan leadták azokat. Szél Bernadett délután a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól is átvett több száz papírt.

A fórumon a lkonzultáció mellett szó esett a 2022-es választásokról is.

Nem szeretem a szavazatvásárlást, nem szeretem a populizmust, nem szeretem a gyűlöletkeltést, és nem szeretem a választási csalást. Nagyon nagy munkánk lesz a választások alatt. Én azt gondolom, hogy ebben a világban a magyarságnak össze kell tartania, és azt is gondolom, hogy ezt csak mérgezni tudják olyan politikusok, mint Orbán Viktor.

- mondta Szél Bermadett.

Security Check Required

null

Iker Áron, a Momentum Mozgalom Vas megyei képviselője szerint a választásokhoz közeledve kulcsfontosságú, hogy az emberekkel közvetlenül tudjon beszélni az ellenzék, és hogy megértsék a pártok a hétköznapi emberek problémáit is.

Az ország két vége között egyre nagyobb a társadalmi és fizetésbeli különbség, és ez csak egyre rosszabb lesz, ha nem teszünk semmit.

- jelentette ki Iker.

Security Check Required

null

Az, hogy a begyűjtött konzultációs íveknek mi lesz a végső sorsa, még nem lehet tudni, ugyanis az aktuális pandémiás helyzettől még sok minden függhet.

A beszélgetés végén a két politikus a Facebookon köszöntette az oldalaik követőit, a háttérben pedig feltűnt Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária, a választókerület fideszes képviselője. Ő végül nem csatlakozott a fórumhoz.

Sárváron folytatódott a megyejárás

Szél Szombathely után Sárvárra is ellátogatott, ahol a Mindenki Sárvárért Mozgalom által gyűjtött kérdőíveket vette át. A vasi kisvárosban korábban már Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő is járt, így Sárváron már a második adag kérdőívet vették át a képviselők. Farkas János, a mozgalom vezetőségi tagja lapunknak elmondta, a nemzeti konzultáción feltett kérdések teljesen olyanok, mint egy vallásos konzultáción feltett kérdés: „Hogy szereted te Jézust: mint kecske a kést, vagy mint galamb a tiszta búzát?”

Szél Sárváron kérdésünkre elmondta, hogy Budapesten és vidéken is látják, hogy az emberekben indulatok vannak, a fővárosban azért talán egy picit jobban érzékelik ezeket az emberek. A képviselőnőnek egyébként nagyon jó élményei vannak a vidéki helyszínekről, amelyeket meglátogatott, mindenképpen pozitívnak látja az akció sikerét. Szél szerint a kérdőívek mennyiségéből annyira nem érzékelik, hogy mely városokban van ellenzéki, vagy kormánypárti vezetés, inkább a városlakók száma az, ami meghatározza, mennyi ívet tudtak összegyűjteni.

Azt azonban kihangsúlyozta, hogy nem érdemes számháborúba bonyolódni a kormánnyal, mert az ívek gyűjtése civil kezdeményezés volt, kevés költségvetéssel indultak, de egyre többen álltak melléjük. Tehát a gyűjtés igazi közösségi megmozdulás, míg maga a konzultáció az egy centrális projekt. Az számukra azonban beismerés szintű volt, hogy augusztus 31-ig meghosszabbították a konzultáció időtartamát. A képviselőnő szerint a nyarat amúgy is a gyűjtésre szánták volna, és úgy gondolták, hogy ősszel tudják lezárni ezt a mozgalmat. Emellett viszont már azon gondolkodnak, miként folytassák a megmozdulást, hiszen Szél úgy érzi, az embereknek igénye van egy ilyen megmozdulásra, ami alulról indult, és a pártok összefogásával működik.

Szólj hozzá!

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.