Stabil az állapota a Szombathelyre szállított káptalanfai mészárlás áldozatának

Farkas Bazsi
2019. január 11. péntek, 14:45
A 22 éves nőt meglőtték.

Szombathelyre szállították azt a 22 éves nőt, aki a több más társával együtt káptalanfai mészárlás áldozata volt - írtuk elsőként ma délelőtt

 

Káldy Zoltánt, a  szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatóját az MTI-nek sikerült elérni. Ő azt mondta:

 

a nő állapota súlyos, életveszélyes, de jelenleg stabil, az intenzív osztályon ápolják.


Aradi Virágnak, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének pénteki tájékoztatása szerint az 57 éves bécsi férfi csütörtök este jelent meg tőle hazaköltözött élettársa szüleinek káptalanfai otthonánál, ahol előbb szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra -írja az MTI.

 

A támadásban a nő 52 éves édesapja a helyszínen meghalt, az osztrák férfi 22 éves élettársa és 3 éves húga életveszélyesen megsérült, 40 éves édesanyjuk súlyos sérüléseket szenvedett. Egy másik, 6 éves lánytestvérük a tűzben sérült meg, őt a mentők a helyszínen ellátták.
 

Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója az MTI kérdésére közölte: a 3 éves kislányt életveszélyes koponyasérüléssel szállították intézményükbe, ahol koponyacsonttörés, agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt operálták. Jelenleg a gyermekintenzív osztályon gépi lélegeztetés mellett kezelik, állapota továbbra is életveszélyes.


Dávid Gyula, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója péntek délelőtt azt mondta: a Veszprémbe szállított 40 éves nőt az éjszaka folyamán megműtötték, jelenleg stabil állapotban, az intenzív osztályon kezelik, de lőtt sérülései miatt további műtétekre lesz még szükség.

 

Az ügyben a rendőrség emberölés bűntett miatt indított eljárást.

 

Csordás Gáspár, Káptalanfa független polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tizenegy gyermekes család Káptalanfán élt. 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás