Sokkoló felvétel: görög huligánok vertek meg egy magyar szurkolót Athénban

Vágvölgyi Bálint
2018. október 15. hétfő, 11:36
A válogatott meccs után, az utcán támadtak rá.

A Blikk írta meg olvasói beszámoló alapján, hogy görög huligánok támadtak magyar szurkolókra a Görögország–Magyarország Nemzetek Ligája-meccs után. Létezik egy videó is, amelyen az látható, hogy egy drukkert többen üldöznek az utcán, majd amikor utolérik, botokkal ütlegelik. A megtámadott magyar szurkolótól még a Magyarország feliratú pólóját és a videó szerint neki tulajdonítható útlevelét is elvették – írja a lap.

 

Tσάκισμα Ούγγρων φασιστών

Το βράδυ της 11ης Οκτώβρη, λάβαμε την πληροφορία ότι Ούγγροι φασίστες, επ'αφορμή του αγώνα Ελλάδα-Ουγγαρία, βρίσκονταν σε διαμέρισμα πλησίον της πλατείας Κάνιγγος, έχοντας απλώσει πανό με εθνικιστικό περιεχόμενο και την ουγγρική σημαία, φωνάζοντας συνθήματα και χαιρετώντας ναζιστικά.

 

Ismerőseimtől hallottam, hogy a görögök már a magyar szurkolók érkezése előtt megtervezték a támadást. Kifigyelték, hogy melyik szállodában laknak, követték őket, aztán rájuk rontottak. Az egyiküket nagyon megverték, úgy hallottam, töréseket is szenvedett – mesélte a drukker a lapnak.

 

A Blikk hozzáteszi, hogy a támadók a hírek szerint egy antifasiszta mozgalom tagjai, erre utalnak is a videó végén látható grafikával. Az ügy kapcsán megkeresték Magyarország athéni nagykövetségét, de egyelőre nem érkezett válasz, hogy tudnak-e az incidensről.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás